Visa alla inlägg skrivna februari 2018

tisdag 27 februari 2018 - 21:50

Vårt matsalsbord

Hello! Fryser ni? För det gör jag. Brrr, vad kallt det är där ute. Som tur är har Jeremias hämtat hem massa, massa ved så nu ska vi elda för fullt! 

Denna kyliga kväll till ära tänker jag bjuda på bilder av vårt matsalsbord som vi är så nöjda med. Vi var från början väldigt eniga om hur bordet skulle se ut, det enda problemet var att vi behövde ett väldigt stort bord för att fylla upp den tomma yta där det skulle stå och vi var inte riktigt beredda att pröjsa ut den summa pengar det skulle kosta för ett bord vi sällan sitter vid. 

Men, hörni, jag har faktiskt turen att ha en sambo som är byggare. Han bestämde sig för att bygga ihop vårat drömbord själv och det blev SÅ bra. Bordet passar perfekt till vårt hem och är passligt stort. 

bordbord1bord6bord4

Stolarna skiftar lite i lila på bilderna men i verkligheten är de grå och matchar bra med spisen och stenväggen. Och vill ni veta det bästa med dem? De kostade ynka tjugo euro per styck! Man kan göra sjuka fynd på Jysk, det säger jag bara. Kristallkronan var också ett riktigt fynd och den gav ett sådant otroligt lyft till hela rummet när vi lade upp den.

Det jag älskar med hela denna matsalsbordshörna är att den ser lyxig ut, men egentligen är den inte det. Bordet är som sagt byggt av Jeremias och övriga saker är köpta till budgetpris. Hur härligt är inte det? Inredning behöver inte kosta en förmögenhet för att vara trendigt och fint, och dessutom är det här bordet betydligt mycket värdefullare för oss än vad ett bord från en möbelbutik skulle ha varit. Och tänk, ingen annan i hela världen har ett prick likadant! Det är häftigt.

måndag 26 februari 2018 - 20:45

Världens bästa serier

Jag är en person som älskar att se på serier och jag kan lätt sträckkolla en och samma serie flera timmar under flera kvällar i rad. Trots detta har jag många serier på hälft, sådana som jag har slutat kolla efter en tid för att jag inte riktigt har fastnat för dem. Exempel på dessa serier är Stranger Things, The Walking Dead, Homeland, Pretty Little Liars, Vampire Diaries, Orange is the new Black... Är till och med osäker på om jag någonsin såg Gossip Girl till slut? Har åtminstone ingen aning om hur den serien slutade. :D

Men jag har självklart flera serier som jag har följt slaviskt, en del i flera år till och med. Därför tänkte jag ägna ett helt inlägg åt mina favoritserier. Kanske ni får tips på några nya serier att kolla, vem vet? 

OBS! Bildkällorna är länkade i bilderna.


  Lost

lost season1

Lost är en av mina absoluta favoritserier of all time. Eller jag tror åtminstone att den är det, jag gick i lågstadiet när jag kollade på den så mina åsikter skulle kanske var annorlunda om jag skulle se den idag. På den tiden köpte man dvd-säsongsboxar och jag har varenda en av denna serie, hehe. Sex säsonger tror jag det finns, om jag inte misstar mig. 

Serien handlar kortfattat om de överlevande från en flygolycka på en mystisk ö. Ingen hittar dem på flera år och under dessa år får man följa med deras liv på ön samtidigt som deras tidigare liv också skildras. Grymt spännande.

Desperate Housewives

123tqo3

Desperate Housewives är likadant som ovanstående en serie jag följde när jag gick i lågstadiet och äger alla säsongsboxar av. Serien har hela åtta säsonger och jag älskade varenda en av säsongerna av hela mitt hjärta. Jag funderar starkt på att se om hela serien igen...

Den handlar om allt drama som utspelas på Wisteria Lane, ett fridfullt bostadsområde. Serien skildrar allt från lycka till sorg, oförmåga att ta hand om sina barn, mord, kärlek, psykisk ohälsa... Det händer något hela tiden. Oj, oj, oj, vilken bra serie. Har ni mot förmodan inte sett den; SE DEN!

Prison Break

918lHyRb5tL. RI

Prison Break började jag faktiskt se på först i slutet av förra året och såg ut hela serien på fem säsonger på mindre än en månad. Jag var helt fast i serien och det tror jag att vem som helst kan bli. Det händer något spännande i varje avsnitt och jag älskar att följa med Michael Scofield eftersom han är så klok. Blir på något konstigt sätt sjukt inspirerad av honom.

Serien handlar kort och gott om bröderna Michael Scofield och Lincoln Burrows, två oskyldiga individer som blir tvungna att rymma från olika fängelser. Jag vill inte förklara desto mera för då spoilar jag för mycket för er som inte har sett den. Serien handlar om så mycket mer än vad jag trodde från början och jag har lärt mig mycket genom den.

Manhunt: Unabomber

Manhunt UNABOMBER web main

Manhunt: Unabomber är en verklighetsbaserad serie om Theodore Kaczynski a.k.a Unabombaren som mellan åren 1978 och 1995 skickade hemmagjorda bomber till människor som jobbade med teknologi. Serien skildrar myndigheternas jakt efter honom men också hans eget liv.

Jag visste inte att denna serie var verklighetsbaserad när jag kollade på den vilket var synd eftersom jag tror att jag skulle ha sett på den på ett annat sätt annars. Serien är väldigt kort med endast åtta avsnitt men den är definitivt sevärd. Om inte annat så får man lära sig lite historia vilket alltid är viktigt.

13 Reasons Why

2

Okej, glöm allt jag sa om att Lost är min favoritserie. Jag hade av någon märklig anledning glömt bort den bästa och kanske viktigaste serien som någonsin gjorts: 13 Reasons Why. Har ni inte sett denna serie ännu så beordrar jag er att göra det NU. Aldrig någonsin har en serie berört mig så djupt som denna. Jag tänker faktiskt inte spoila denna serie alls för jag vill att alla ska bilda sin egen uppfattning om den.

För tillfället finns det en säsong av serien men jag tror att det håller på att göras en till. 

Crossing Lines

664896 554210851282603 1012486806 o

Om ni, precis som jag, gillar riktigt typiska kriminalserier så kommer ni att gilla Crossing Lines också. Serien utspelas i Europa och skildrar ett team med kriminalare från olika länder som tar hand om brott som man inte kan bestämma vilket land det tillhör. Ni vet, om en italienare dör i Tyskland, vilket land får ta hand om brottet? Jag tror åtminstone att det är så här, om jag har fel så lär ni ju se det. :D Det var så länge sedan jag såg första säsongen.

I varje fall så är det en riktigt bra serie med tre säsonger och jag såg sista säsongen för bara någon månad sedan, den var verkligen så spännande.

The Fall

78edd66fc08f32153fc005934510f7050b1fe2e6

The Fall är också en kriminalserie men betydligt annorlunda än den ovanstående. Denna serie skildrar endast ett fall, och det är polisernas jakt på en kvinnomördare i Belfast. Det var några år sedan jag såg på denna serie men jag minns hur psykiskt jobbigt det var att se en del avsnitt men enligt mig betyder det bara att serien är otroligt välgjord. Inte för att skrämma upp er, men jag drömde mardrömmar om kvinnomördaren flera gånger.

Serien har tre säsonger och alla säsonger skildrar samma personer och brott. Verkligen en superbra serie, trots mardrömmarna.


Det var det! När jag tänker efter kan dessa serier vara de enda serierna som jag någonsin har sett till slut... Jag har troligtvis glömt någon, men kanske det inte är någon viktig i så fall.

För tillfället håller jag på att se Dynasty, Riverdale och The Blacklist på Netflix. Dynasty och Riverdale är jag säker på att jag kommer att se ut eftersom de kommer ut en gång i veckan eller mer sällan så man hinner längta efter dem, men vi får se hur långt jag orkar med The Blacklist... :D

fredag 23 februari 2018 - 20:40

I mitt badrumsskåp - skönhetsfavoriter

badrum

Välkommen in i ett av mina badrumsskåp! Jag vet att det finns många människor där ute som av någon anledning brukar smygkolla i andras badrumsskåp, så jag tänkte spara mina framtida gäster besväret och istället visa vad som finns där i och samtidigt visa några skönhetsfavoriter.

Detta skåp fyller mina hudvårds- och hårprodukter samt duschgeler, brun utan sol, solkrämer och lite annat. När vi flyttade in slängde jag bara in grejerna hit huller om buller, men för en månad sedan bestämde jag mig för att städa skåpet och sortera produkterna efter kategori och så här har det sett ut sedan dess. Organiserat kaos brukar jag kalla det. 

Översta hyllan består av ganska onödiga produkter som jag sällan använder. Ni vet, saker man egentligen vet att man inte kommer använda men ändå behåller bara ifall att. Så jag tror att vi går direkt till nästa hylla, hårproduktshyllan:

badrum1

Jag använder inte så hemskt mycket hårprodukter även fast det ser ut som att jag har mycket i hyllan. Men sanningen är den att fyra av flaskorna är olika torrschampon, haha. :D De produkter jag använder dagligen är hårolja och spraybalsam, sällan mer än det. 

badrum2

Och här har vi det, mina vänner. Spraybalsamet med stort S för blondiner. Det är ett silverbalsam i sprayform och det är riktigt effektivt. Skulle nästan kunna lova att det ger en finare kall ton på håret än det hyllade Fudge-silverschampot som jag också använder mycket. Min frissa brukar också använda detta på mig så det är således en riktigt bra produkt!

badrum3

I de två följande hyllorna förvarar jag mina hudvårdsprodukter. I den övre av dessa hyllor finns de produkter som jag använder dagligen så som dag- och nattkräm, serum, ansiktsolja och ögonkräm. Utöver det förvaras här också mina favoritansiktsmasker och en body lotion från VS.

I den nedre hyllan förvarar jag ansiktsvatten och massa andra olika hudvårdsprodukter som jag inte använder så ofta. Har haft en julkalender från Clinique ett år och har därför olika produkter i testerstorlekar därifrån som är perfekta när man ska ut och resa. Här finns också olika sheet masks och andra ansiktsmasker. Just det! Här gömmer sig också min ansiktsrengöringsborste från Foreo (den ljusrosa) som jag har glömt bort att använda en tid nu, hehe.

badrum4

Denna hudkräm från Estée Lauder är min absoluta favorit av alla hudkrämer jag har testat. Den är ganska liten så jag använder den inte varje dag i hopp om att den ska hålla så länge som möjligt. Det är en kombinerad dag- och nattkräm och jag använder den de dagar jag känner att jag behöver lite extra återfuktning. Den gör minnsann sitt jobb.

badrum5

Detta är en peel off mask som drar ut orenheter så som tilltäppta porer och döda hudceller. Den är GRYM! Har aldrig så len hy som när jag har använt denna! 

badrum6

Detta ansiktsvatten som innehåller teatreeolja har jag köpt på Lush. Det är väldigt uttorkande så jag använder det sällan och aldrig i hela ansiktet men direkt jag får en finne duttar jag på detta på den. Finnen är borta på en natt! Det är ren magi.

badrum7

Jag vill även hylla denna ansiktsmask från Ole Henriksen lite extra även om jag bara har testat den en gång. Den heter, som ni ser, Power Bright och är en tre stegs-ansiktsmask. Jag fick två testers av denna av Sara-Li, har använt en av dem och blev helt såld. Vilket lyster man fick alltså, och detta efter en användning! Jag läser nu på eleven.se att man för optimalt resultat ska använda den tre gånger i veckan, så jag ska någongång köpa den riktiga produkten.

badrum8

Och så har vi kommit till de två nedersta hyllorna som också egentligen består av saker som ej används regelbundet. St. Tropez-moussen med tillhörande handske är både oöppnade på grund av att jag inte använder brun utan sol men ändå fick för mig att köpa en av de bästa på marknaden... Den andra St. Tropez-produkten är en body lotion med brun utan sol som jag använde förr men inte längre. Skulle så gärna använda brun utan sol och vara brun året om men är för rädd att bli orange utan att märka det själv. På samma hylla som mina BUS-produkter finns också solkrämer och after sun-lotion.

På den allra nedersta hyllan förvarar jag duschkrämer, rakhyvlar och deodarant. Det är saker som alltid tar slut väldigt plötsligt så jag har lärt mig att det är bra att ha ett lager med dessa saker.

badrum9

Duschkrämerna från Rituals är i världsklass. De doftar gott och är i mousseform, helt underbara. Längtar tills min nuvarande duschkräm tar slut så jag kan börja använda en av dessa.

Så där, nu har ni verkligen fått en ordentlig inblick i mitt badrumsskåp! Gillar ni dessa inlägg? Jag själv älskar att läsa liknande inlägg av andra så skulle vara roligt att höra vad ni tycker. Trevlig helg! <3

onsdag 21 februari 2018 - 20:45

Kvällslistan

spis

Kolla bara vad mysigt jag har det just nu! Sitter och surfar på mattan framför öppna spisen och försöker få upp värmen ordentligt. Har fryst som en tok idag... Vet inte hur jag ska kunna flytta mig härifrån längre.

Ikväll tänkte jag bjuda på en riktig kvällslista som jag hittade när jag googlade ordet "kvällslista". Den passar perfekt till mitt trötta och mysiga humör just nu. Vi kör!

När går du och lägger dig på kvällen?

Detta varierar något otroligt eftersom jag inte har några riktiga rutiner just nu och inte har haft det på ett år heller. Men för att ge ett svar kan jag säga att jag alltid försöker gå och lägga mig innan midnatt.

Vad är det sista du gör på kvällarna?

Sätter på alarm på telefon och pussar Jeremias god natt. Jag dubbelcheckar också alltid att saker som kan orsaka en husbrand är avsläckta (till exempel brasan jag värmer mig på just nu).

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll?

Inte så länge faktiskt. Jag tvättar bort sminket, smörjer in ansiktet, borstar tänderna och lägger olja i håret. Detta tar max femton minuter. Eller vänta, kanske det är en relativt lång tid ändå. :D

Är kvällsfika viktigt?

Absolut inte. Jag skulle, helt ärligt, aldrig få för mig att äta något slags "mellis" på kvällen. Jag brukar oftast äta middag runt klockan 18 och efter det är jag mätt hela kvällen. Detta betyder dock inte att jag inte skulle äta till exempel lite choklad på kvällarna, men jag skulle aldrig dricka en tekopp och äta en smörgås klockan 21. 

Är du kvällstrött?

Både ja och nej, men om man får jämföra är jag mer morgontrött än kvällstrött. Är ändå ingen nattuggla och går nog gärna och sover på kvällen.

Vad har du för kvällsrutin?

Som tidigare nämnt äter vi oftast middag runt klockan 18 och efter det blir det antingen lite kreativitet i form av bloggande och fotande eller så lägger jag mig i sängen och kollar serier på iPaden. Vi åker nästan varje kväll till butiken (snacka om ekonomiskt tänkande :D) och är ute och kör en stund. Kvällstimmarna flyger alltid iväg så efter detta hinner jag inte göra mycket annat än att duscha och börja göra mig redo för natten.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?

När jag är nyduschad och får lägga mig i sängen med nytvättade lakan, äta choklad och kolla en spännande kriminalserie med Jeremias bredvid mig. <3

Hur går du klädd på kvällen?

Antingen i mjukisbyxor, min tjockaste tröja och yllesockor eller i min badrock. Det är stunden på dagen när jag är som fulast åtminstone. :D

Vad är det bästa med kvällen?

Att man får tvätta bort sminket och vara klädd i sina bekvämaste om än fulaste kläder. Det jag också älskar med kvällen är att man får ta det riktigt lugnt, finns inget bättre än att varva ner från en fullspäckad dag.

 

måndag 19 februari 2018 - 20:35

Solig och ledig dag

Hej på er! 

Idag är det måndag och jag har fått vara ledig, underbart. Speciellt härligt när vädret har varit så fint som det har varit hela dagen, solen har skinit och det har varit frostigt och kallt. Dagar som dessa önskar jag att jag skulle äga ett par skidor, men tvekar ändå lite om jag faktiskt skulle komma iväg till skidspåret... Hälsningar från en som tyckte att skidning var det värsta som fanns i grundskolan och inte har stått på ett par skidor sedan dess.

Något jag däremot alltid har gillat i motionsväg är promenader. Jag har i många år gått flera långpromenader per vecka och jag njuter så mycket av dem. Idag blev det en promenad med mamma och vår hund Fanny längs vår favoritsträcka runt en åker. Ni skulle se hur mycket Fanny njuter av att springa runt lös på denna åker, man blir så glad. <3 

fanny1akerfanny2

Fanny är en dvärgschnauzer och vad jag har förstått är den rasen känd för att ha ett bra lynne och det är Fanny verkligen ett levande bevis på. Världens bästa husdjur och vän. En stor hund i en liten kropp är en bra beskrivning på henne som alltid är redo för en till promenad. What would I do without you buddy?

Efter att vi hade kollat första avsnittet av säsong tre av Wahlgrens Värld och garvat sönder åt vi middag och sedan for jag hem. Mamma bakade muffins som jag fick ta med mig hem så det ska jag bjuda killen på innan vi ska se på serie tills vi somnar. Helt klart en godkänd måndag.

Önskar att jag kunde skriva ett schema för min vecka för er att ta del av men min vecka är lika oklar som alltid. Det enda jag vet är att jag ska jobba imorgon och sedan har jag planerat ett inlägg med mina favoriter ur badrumsskåpet, så stay tuned. 

God natt kära ni! 

söndag 18 februari 2018 - 19:00

Helgen som gått

Hello! Här blev det tyst lite längre än vad jag hade lovat (endast en dag längre men ändå) så jag ber om ursäkt för det. Kan skylla på att lördagen var den mest omotiverade och sömniga dagen hittills i år, vilket ni kan förstå när jag berättar om min fredag. Here we go:

På fredag vaknade jag klockan 06 och infann mig någon timme senare på jobbet. Var SÅ trött och frös som bara den hela dagen. Brrr. När jag slutade for jag snabbt hem, fixade mitt ögonsmink och bytte kläder innan jag stack iväg till stan. 

fondis

Det var nämligen dags att fira att Sevendays hade fyllt tre år! Jag och några andra av bloggarna var på Brasserie&Bar Fondis och fick testa på deras nya koncept Fondue Night. Och oj, vilket roligt koncept! Härligt med massa småplock och gott med både ost- och köttfondue. Vi satt och åt i flera timmar medan vi förde intressanta diskussioner, Julia hade också ordnat två lekar vilket var uppskattat. 

Jag hade det verkligen supertrevligt under hela middagen och det var roligt att träffa alla, både de jag kände från förr och de som jag aldrig hade träffat tidigare. <3 Tack igen för en rolig kväll! 

Innan jag fortsätter tänkte jag bara påpeka att bilden ovanför var den enda jag tog på hela kvällen. Hur kan man glömma bort att fota när man sitter runt ett bord med bara bloggare?! Jag måste bättra mig. :D

Efter middagen på Fondis gasade jag iväg till Glasbruket i Munsala (eller Vexala?) där ett helt gäng med kompisar redan hade varit i flera timmar. Efter att ha tappat bort mig lite på grund av min GPS kom jag till slut också fram. Tur var nu det, för denna fest hade jag inte velat missa.

Vi firade vår kompis Tommys 25-årsdag på Glasbruket med pizza, bastu och jacuzzi. Vi hade det verkligen så roligt! Tack för det också. <3

glasbruketglasbruket1

Och nu till den "underbara" lördagen! Morgonen bjöd på fint väder så passade på att knäppa lite bilder utomhus vid Glasbruket. Härligt, härligt.

När Jeremias och jag kom hem var klockan runt 12 på dagen. Vi somnade båda två och sov i flera, flera timmar och steg endast upp för att åka och äta middag hos Jeremias mamma. Vi var även och handlade grönsaker, chips och dipp men det hann vi inte börja äta innan jag hade somnat igen, haha. Slutsats: Jag ska aldrig mer åka på en fest när jag har stigit upp 06 samma dag och inte hunnit powernappa. Alltså, är jag 20 eller 50 år gammal? Jag undrar. :D

Nu har det redan hunnit bli söndag kväll och idag har vi varit på pizza samt hälsat på några kompisar. Precis som en söndag ska vara. Bara jag har skrivit klart det här blogginlägget ska vi knäppa på en film och äta snackset som vi köpte igår. Kanske det var lika bra att jag somnade igår så vi har något gott att äta ikväll istället. 

Hoppas ni har haft en trevlig helg och jag önskar er alla en fin start på den nya veckan, kram! 

torsdag 15 februari 2018 - 21:00

Mysig vändag

fika7

Hej alla, hoppas ni mår bra! <3

Igår blev det en riktig mysdag, vändagen till ära. Jag har på senare tid börjat uppskatta mysiga kvällar med mina nära mer än kvällar med massa pompa och ståt. 

grillngrill

När Jeremias slutade jobbet hade vi planerat in en liten dejt. Vi packade en liten väska med korv, bröd, ketchup och senap, tog med oss ved och for ner till en å här i närheten och grillade. Hundra gånger mysigare än en middag på en restaurang kan jag lova. <3

fika1fika2fika3fika4fika5

På kvällen hade vi bjudit mina föräldrar, min bror med flickvän och Jeremias mamma och hennes karl till oss på vändagsfika. Jag hade bakat brownies som blev supergoda, gjort fastlagsbullar med sylt och nutella, fixat melonhjärtan samt lite annat smått och gott. Fikan blev verkligen uppskattad och det var så skönt att höra. <3

fika6fika8

Vi fick sammanlagt tre Marabou-chokladaskar igår, haha. Jag fick en av Jeremias och så fick vi av båda våra familjer, goals. Jag fick även en rund vas och tulpaner av mamma. Ni förstår inte hur länge jag har velat ha en rund vas! Jag blev så glad. :D

Detta var hittills den mysigaste Alla hjärtans dag jag har upplevt. Det är också ovanligt att Jeremias och jag väljer att styra upp någonting och bjuda gäster till oss, det var roligt och absolut något vi borde göra oftare. Om inte annat så får man ju åtminstone en anledning till att städa. ;)

Idag har jag jobbat hela dagen lång, inte så mycket mer med det. Imorgon är det fredag och min dag är fullspäckad från morgon till kväll så jag kommer att skriva ett nytt inlägg först på lördag, tror jag bestämt. Tills dess - ha det bra och var snälla mot alla ni möter. Puss och kram!

onsdag 14 februari 2018 - 11:00

Fem saker jag är tacksam över idag

Att jag har växt upp i en familj där kärleken till varandra har varit viktigare än allt annat i livet. Mina föräldrar har verkligen gjort allt för min bror och mig och ställt upp gång på gång. Jag hoppas att jag en dag kan ge tillbaka för allt de har gjort. Tack för att ni har lärt mig vad riktig kärlek är. 

Att jag har vänner både att skratta och att gråta med. Jag skrattar oftast men det är otroligt viktigt att ha någon utomstående att prata med de gånger då saker känns jobbiga. Guldvärt.

Att jag redan som tjugoåring har fått uppleva en gränslös, äkta kärlek. Tack världens bästa Jeremias för att du lyssnar på mig, respekterar mig och får mig att känna mig som den vackraste människan i världen. Jeremias är den enda personen på planeten som har fått mig att känna mig finare utan smink än med. DET, mina vänner, är kärlek för en person som inte ens har kunnat åka till närbutiken utan foundation och mascara.

Att jag har makten över mitt eget liv. Mår du dåligt i en kompisrelation? Bryt med personen. Är du olycklig över var du befinner dig just nu? Flytta bort. Sist och slutligen är det bara vi som kan påverka vårt liv till det bättre och vi ska aldrig, aldrig låta någon påverka det till det sämre. 

Att jag är trygg i mig själv, mycket tack vare de ovannämnda sakerna. Tänk vilken fin sak det är att vara självständig och trygg i sig själv men ändå våga ge sitt hjärta åt en annan person. Jag ska aldrig ta för givet det faktum att jag kan och vågar älska. 

I mitt liv har kärleken alltid funnits och därför anser jag att Alla hjärtans dag är en viktig dag att uppmärksamma och ge lite extra kärlek till sina nära och kära.

Jag önskar er alla en fin Alla hjärtans dag/vändag, och kom ihåg att kärleken övervinner allt. <3

hearts

tisdag 13 februari 2018 - 21:30

Dags att lära sig mer om attraktionslagen

Många av er är säkert bekanta med attraktionslagen, eller har åtminstone hört talas om den. Right? Om inte, så beskrivs den i stora drag som en kraft som gör att man får det man tänker på och attraherar det man önskar. Positive mind = positive life. Attraktionslagen sätt att fungera går självfallet mycket djupare än så, och jag tror att det tar flera år att lära sig hantera den till hundra procent, om man ens någonsin lär sig det.

Jag har testat attraktionslagen. Inte i några stora omfattningar, men några små önskningar har slått in med hjälp av mina tankar. Otroligt intressant men samtidigt är det lite, lite läskigt.

thesecret

Nå väl, anledningen till att jag ville skriva detta inlägg är att jag har bestämt mig för att börja läsa boken The Secret som handlar om attraktionslagen och hur man ska använda den till sin egen vinning. Jag har ägt denna bok redan i flera år men aldrig haft tålamod nog att sitta och plugga den, men nu börjar jag känna mig redo för det. Och jag vill lära mig ALLT. Därför behöver jag tips på hur jag ska lära mig på bästa sätt. Det finns helt säkert mycket att läsa utöver denna bok, kanske dokumentärer att se på också? Om du som läser redan kan mycket om detta, hur har du lärt dig?

Så, hit med dina bästa tips på var jag kan lära mig mera om attraktionslagen!! 

Jag kommer att återkomma med en rapport om någon månad då jag har lärt mig mer om attraktionslagen och hur den funkar.

måndag 12 februari 2018 - 14:10

Planerad men oviss framtid

Måndagen till ära tänkte jag svara på en kommentar som jag fick förra veckan. Kommentaren var en fråga om mina framtidsplaner och vilka skolor jag ska söka till. Så, jag antar att det bara är att köra igång. Här kommer mina kortsiktiga framtidsplaner (alltså; planer för detta år) samt studieplaner och -funderingar.

Förra året blev jag student och bestämde mig ganska snabbt för att inte söka in till någon högskola alls. Jag kände att jag behövde en paus från studierna eftersom studentskrivningstiden hade varit väldigt tuff (mer om detta kan jag skriva i ett annat inlägg ifall intresse finns, hojta till om ni vill läsa om hur jag upplevde studentvåren). Att ta ett mellanår var ett enkelt beslut för mig eftersom jag hade ett jobb på Strampen som jag trivdes med och fick vara kvar där tills restaurangen stängde för säsongen i december. 

Nu är jag, som de flesta redan vet eller har förstått, ledig. Jag har fått vikariera lite men mest försöker jag vila och ladda upp så mycket som möjligt till prepkursen och pluggandet till inträdesprovet i juridik. Det kommer bli några intensiva månader med plugg i mars, april och maj och jag vill vara så peppad och utvilad som möjligt tills det. 

Det är ingen hemlighet att det är stor konkurrens om studieplatserna vid juridiska fakulteten i Vasa och jag är mycket väl medveten om att det är svårt att komma in, men provar man inte har man redan förlorat. Jag är väldigt fast besluten om att komma in men gör jag inte det så måste jag ta det därifrån. 

q

Bildkälla

Jag har för tillfället inte tänkt så mycket på vad min plan b ska vara. Jag kommer antagligen lägga in några ansökningar till Stockholms universitet inom området juridik och möjligtvis ekonomi och journalistik. Vi får se, jag har en månad på mig att fundera ordentligt ännu. Är väldigt kluven över om jag ska sätta något alls på andra plats i den finländska ansökan, så det måste jag också klura lite på. Det enda jag är säker på, förutom att jag ska söka in till juridik, är att om jag studerar i Finland vill jag göra det i Vasa.

I sommar är jag tillbaka i mina servitörkläder och sedan kommer jag att få veta vart jag har sluppit in. Som sagt, slipper jag inte in till juridik så tar jag det därifrån. Ett mellanår till lockar dock inte så mycket.

Detta är alltså mina planer för året just nu. Prepkurs, inträdesprov, jobb och sedan får vi se vart livet leder mig. Att vara en prestationsinriktad perfektionist är inte alltid enkelt men jag kämpar på.