Planerad men oviss framtid

måndag 12 februari 2018 - 14:10 | 2 Kommentarer

Måndagen till ära tänkte jag svara på en kommentar som jag fick förra veckan. Kommentaren var en fråga om mina framtidsplaner och vilka skolor jag ska söka till. Så, jag antar att det bara är att köra igång. Här kommer mina kortsiktiga framtidsplaner (alltså; planer för detta år) samt studieplaner och -funderingar.

Förra året blev jag student och bestämde mig ganska snabbt för att inte söka in till någon högskola alls. Jag kände att jag behövde en paus från studierna eftersom studentskrivningstiden hade varit väldigt tuff (mer om detta kan jag skriva i ett annat inlägg ifall intresse finns, hojta till om ni vill läsa om hur jag upplevde studentvåren). Att ta ett mellanår var ett enkelt beslut för mig eftersom jag hade ett jobb på Strampen som jag trivdes med och fick vara kvar där tills restaurangen stängde för säsongen i december. 

Nu är jag, som de flesta redan vet eller har förstått, ledig. Jag har fått vikariera lite men mest försöker jag vila och ladda upp så mycket som möjligt till prepkursen och pluggandet till inträdesprovet i juridik. Det kommer bli några intensiva månader med plugg i mars, april och maj och jag vill vara så peppad och utvilad som möjligt tills det. 

Det är ingen hemlighet att det är stor konkurrens om studieplatserna vid juridiska fakulteten i Vasa och jag är mycket väl medveten om att det är svårt att komma in, men provar man inte har man redan förlorat. Jag är väldigt fast besluten om att komma in men gör jag inte det så måste jag ta det därifrån. 

q

Bildkälla

Jag har för tillfället inte tänkt så mycket på vad min plan b ska vara. Jag kommer antagligen lägga in några ansökningar till Stockholms universitet inom området juridik och möjligtvis ekonomi och journalistik. Vi får se, jag har en månad på mig att fundera ordentligt ännu. Är väldigt kluven över om jag ska sätta något alls på andra plats i den finländska ansökan, så det måste jag också klura lite på. Det enda jag är säker på, förutom att jag ska söka in till juridik, är att om jag studerar i Finland vill jag göra det i Vasa.

I sommar är jag tillbaka i mina servitörkläder och sedan kommer jag att få veta vart jag har sluppit in. Som sagt, slipper jag inte in till juridik så tar jag det därifrån. Ett mellanår till lockar dock inte så mycket.

Detta är alltså mina planer för året just nu. Prepkurs, inträdesprov, jobb och sedan får vi se vart livet leder mig. Att vara en prestationsinriktad perfektionist är inte alltid enkelt men jag kämpar på. 

2

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  12.02.2018 14:55 (12 månader sen)

  Lycka till med läsandet! Det går nog bara man vill. Om man verkligen läser så kommer man nog in. Fast jag kom in till juri på överklagning... så att så kan man också göra :) Hfors-porängen brukar dessutom vara lite högre än till Vasa fakulteten. Men som sagt, det går nog bara man vill. Heja dej!

  • Emma Söder

   13.02.2018 20:54 (12 månader sen)

   Tack för peppande ord! :) Precis, det gäller väl bara att tro på sig själv!


Skriv kommentar