Rostad sötpotatis med grönkål och halloumi

onsdag 21 mars 2018 - 19:26 | 0 Kommentarer

batat5batat11batat10

Kolla vilken underbar middag jag fixade åt min kille och mig idag! Jag vill börja äta mer vegetariskt och speciellt skära ner på det röda köttet så detta recept kändes som en bra början till det. De lite för välstekta korvarna fick Jeremias äta, hehe. 

Denna vackra rätt består av rostad sötpotatis med grönkål, halloumi och valnötter. Jag blev inspirerad till rätten genom ett blogginlägg som delades i Facebook-gruppen "Finlandssvenska bloggare" för någon dag sedan men tyvärr så minns jag inte vem som delade det. I det receptet hade man i alla fall använt sig av getost men jag valde att använda halloumi istället. 

Jag ska dela med mig av hur jag gick tillväga om någon är sugen på att göra samma, goda maträtt.

batat7

DU BEHÖVER:

En sötpotatis
En vitlöksklyfta
Olja
Salt och peppar
200 gram grönkål
En liten rödlök
Citronsaft ur en halv citron
Ungefär en halv tesked honung
En påse valnötter
Ett paket halloumi
(Tillbehör: Stekt korv)

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Lägg sedan bitarna i en ugnsfast form och strö över pressad vitlök, lite olja samt salt och peppar. Därefter ska det in i ugnen i cirka 30 minuter.

Medan sötpotatisen rostas i ugnen ska du skölja grönkålen, skära bort stammen och sedan skära grönkålsbladen så små du vill ha dem. Hacka rödlöken och lägg grönkålen och löken i en bunke. Tillsätt citronsaft, honung, salt och olja. Blanda om med händerna! Massera in all vätska väl i grönkålen.

Ta ut sötpotatisen ur ugnen efter 30 minuter och blanda med grönkålsblandningen. Strö över ungefär halva påsen med valnötter och in med hela faderullan i ugnen i cirka fem minuter. Under denna tid hinner du steka halloumin (och korven om du vill ha den som tillbehör).

När du har tagit ut sötpotatis-grönkålsblandningen ur ugnen lägger du till halloumin och resten av valnötterna om så önskas. Voilà!

batat3

Ett superenkelt och framför allt gott recept! Denna rätt kommer jag absolut laga flera gånger, trots att Jeremias sa: "Hmm, alltså, jag tycker inte att nötter passar i mat." :D Tur för honom att jag hade stekt korv.

Testa på detta recept ni också! Ni kommer inte bli besvikna.

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar