Trip down memory lane: När fotografering var mitt största intresse

onsdag 10 oktober 2018 - 11:46 | 0 Kommentarer

En sak som jag tror att många av er inte är medvetna om är att fotografering en gång var mitt allra största intresse. Jag hade med mig min systemkamera, min kära Nikon D50, vart jag än gick. Fotade ofta människor och miljö, men gillade allra mest att få vara kreativ med till exempel vatten eller en bok. Jag minns att jag älskade bokeh-bakgrunder (kolla bilden nedan) och försökte ofta få till dem. 

Mitt fotograferingsintresse var som allra störst när jag gick i sexan. Alltså, år 2010. Åtta år sedan. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände, men jag gissar att andra saker blev viktigare när jag började högstadiet. Väldigt synd. Tror jag också glömde bort systemkameran lite när Instagram blev stort och man i princip endast började fota med telefon.

I varje fall, igår rensade jag min Facebook på bilder och kom över ett album från 2010 som hette "Fotografering". Jag blev så nostalgisk. Jag kan ännu minnas känslan jag fick när jag fick till en bild som enligt mig var perfekt. Här får ni se några exempel:

fotografering1

Jag var så stolt över denna bild. För att få till den fina bokeh-bakgrunden tog jag hjälp av aluminiumfolie. Jag minns att det var väldigt inne att fota böcker på det här sättet, där man formade sidorna till ett hjärta.

fotograferingfotografering2

Jag kommer ihåg att jag tyckte vatten var lite knepigt att fotografera, och jag blev alltid så nöjd när jag lyckades få till en riktigt fin bild på det. För att fota övre bilden tog jag hjälp av en Iittala Mariskål. Jag undrar dock varför jag valde att ha en blå skål, tycker det förstör känslan i bilden lite grann.

Bilden med regndropparna tycker jag ännu idag är superfin. Kolla bara vilken tydlig regndroppe! 

fotografering5

Haha, det var tydligen inte bara inne att fota böcker när de var formade som hjärtan. Älskade denna bild så mycket, men idag förstår jag inte varför jag valde att skriva en sån cheesy text. Nu när jag kollar på bilden märker jag också vilken bok jag har använt: Pojken som kallades det. Så passande, mhm.

fotografering3

Mitt öga! Jag har blåa ögon, men eftersom jag var ute i naturen här fick de en rätt så häftig färg. Minns att jag gillade denna bild starkt.

fotografering4

Denna bild fanns också i FB-albumet, dock var den tillagd år 2012. Sommaren till åttan. Efter detta har jag verkligen inget minne av att jag skulle ha fotat med systemkameran längre, inte på samma sätt åtminstone. 

Tänk ändå, när de flesta bilderna i det här inlägget togs var jag tolv år. Jag kommer kanske aldrig bli lika intresserad av fotografering igen, men jag önskar så att den kreativa sidan av mig kommer komma fram igen. Kanske inom matlagning eller inredning. Det skulle göra mig gott.

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar