EMMA GEISOR 1

Min morgonrutin

Skrivet av Emma Geisor 05.03.2020

Hola! Läget? 

Sitter framför datorn igen och funderar vad en kan blogga om. Kom fram till att, precis som ni har läst i rubriken, att jag vill berätta om min morgonrutin; både sådär allmänt men också lite mer om min hudvård. 

Mina vardagsmorgnar börjar oftast med att väckarklockan ringer 05:45. Förr "snoozade" jag i ca. 30min, men nu då vi flyttat har jag bestämt mig för att börja ett nytt liv, utan snooze (hehe). Efter att jag stigit upp är jag ofta grymt pissnödig, så jag slänger på mg morgonrocken och går i rask takt ner till wc:n. Sen börjar det roliga, jooodå har blivit en som gillar att tvätta ansiktet på morgonen, vem är jag ens? 

IMG 20200305 194921

Hudvårdsrutinen på morgonen består av följande: 

Bör tillägga att jag experimenterat fram min rutin själv, så den passar min hud. Jag har läst på själv. Min hud är yttorr, men oljig i T-zonen. 

1. Aco Sensitive Balance Micellar cleansing gel Billig, doftfri, skonsam, återfuktande... Jaa allt man önskar sig från en ansiktstvätt. 

2. Paulas choice's Skin Perfekting 2% BHA Liquid (reklamlänk via adtraction) En hypad syra, men vet egentlingen inte om den gjort så mycket för mig. BHA värkar exfolierande; löser upp fett och döda hudceller och därmed rensar porer. Går att använda med bomullspads, men själv häller jag bara lite i handen och "klappar" in i huden. 

Brukar gå och klä på mig medan syran får "arbeta" en stund innan nästa steg. 

3. Klairs Supple Preparation Facial Toner (reklamlänk via adtraction) En lätt och återfuktande toner, som är den bästa jag använt. Sedan jag lade till denna så har jag inte blivit lika oljig pga yttorrhet på dagarna. "Klappar" in, oftast två lager av denna i hyn. 

4. Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule (reklamlänk via adtraction) Ett serum som skyddar, återfuktar och ger glow.  Passar speciellt bra för acnebenägen hud (enligt skincity, hittar dock ingen beskrivning varför, hehe).

5. Aco Sensitive Balance face cream Återigen en billig kräm, som funkar fint och gör jobbet. Suger sig in snabbt, så går att applicera smink direkt efter, vilket är a och o då man har bråttom en morgon.

6. Avene Cold Cream Ska jag bara vara hemma en dag och vill ge huden en riktig fuktboost så låser jag in fukten med den här feta krämen. Har nämligen lärt mig att för att låsa in fukt behövs fett. Dock lämnar krämen huden väldigt fet, så gillar inte att ha den om jag ska out and about. 

Efter rutinen, som verkar skit lång men egentligen tar ca. 5min, så lägger jag lite concealer och fyller brynen. 

Sen är det dags att ta på vinterskorna för att rasta Max (hunden) och föra honom till dagis (läs: mamma och pappa). Så härligt då vi bor nära, så Max får hänga där med Stig och Matti (mammas och pappas hundar). 

Till frukost blir det en eller två mackor. För bröd är lajf. Sen kör jag iväg till jobbet. 

Hur ser era morgnar ut?