EMMA GEISOR 1

24 saker jag är tacksam för

Skrivet av Emma Geisor 11.05.2020 | 5 kommentar(er)

Hej, vet ni vad? Jag fyller år imorgon, den 12 maj! 

Som en present till mig själv tänkte jag skriva ett inlägg för att tacka mig för saker jag gjort. Saker som tagit mig dit jag är idag. Så tack Emma, för du är en kick ass woman! Och ha en jäävlit bra födelsedag!

Tänker varva med några skitsnygga bilder jag tog nyss så här en ledig måndag. IMG 20200511 162804

 1. Tack för att du börjat lyssna på din kropp.
 2. Tack för att du inte längre är elak och hård mot dig själv.
 3. Tack för att du sjukskrev dig då din kropp behövde vila.
 4. Tack för att du känner efter.
 5. Tack för att du vågar ta dig an nya utmatningar.IMG 20200511 162451
 6. Tack för att du reflekterar över saker i vardagen.
 7. Tack för att du tar hand om dina vänner.
 8. Tack för att du har lärt dig om minimalism.
 9. Tack för att du är modig och öppen.
 10. Tack för att du börjat prioritera dig själv.
 11. Tack för att du börjat älska dig själv.
 12. Tack för att du fortsatt att kämpa, även om allt du ville var att ge upp. 
 13. Tack för att du lärt dig att acceptera, men ändå inte slutat drömma.IMG 20200511 162627
 14. Tack för att du lyckats vända dina motgångar till en styrka.
 15. Tack för att du är känslig.
 16. Tack för att du har förståelse för andra.
 17. Tack för att du gör ditt bästa för att alla ska trivas.
 18. Tack för att du är ärlig.
 19. Tack för att du kan bara va, om du inte har orken att hålla på.
 20. Tack för att du är stark. IMG 20200511 162313
 21. Tack för att du försöker leva i nuet. 
 22. Tack för att du inte tar saker på för stort allvar.
 23. Tack för att du säger till om något inte känns rätt.
 24. Tack för att du e just du. 

POK.


Post-corona planer

Skrivet av Emma Geisor 04.04.2020

Det är länge sen jag loggat in här på bloggen nu. Varje gång jag känt för att blogga, så har det inte blivit av pga. orkeslöshet, tror jag? Har så mycket tankar i huvudet just nu. Det händer så mycket i världen, mina arbetsuppgifter har ändrats, och sambon jobbar hemifrån, vilket har påverkat vardagen. Men fast det är mycket som är dåligt, tråkigt och enformigt just nu, så har vi så mycket att se fram emot. Livet för många har länge haft sån racerfart, så det kan ju vara helt bra att alla är tvugna att stanna upp och samla kraft. Minimera planerna, sitta hemma och inte göra nånting. Men också planera. För framtiden. Fråga sig vad man vill, stanna upp och tänka till. Aaja, jag tänkte berätta vad jag ser framemot. Vad jag vill göra då pissviruset tagit sitt pick och pack och dragit långt härifrån. 

1. Ordna inflyttningsfest

Hemmet börjar ta sig. Det som behöver skaffas är dyrare saker, möbler, som vi behöver spara lite pengar till. Soffor behöver köpas så vi har många sittplatser. Älskar fortfarande vårt hem, vårt första alldeles egna hem, och det skall firas ordentligt! Dessutom är terassen skitstor, vi ska ha både bord och soffgrupp på terassen. Det ska grillas och bål skall blandas.. Ååh vad jag längtar!
IMG 20200404 160744

2. Åka till Ikea

Som jag nämnde ovan, så är det en hel del saker att skaffa, så Ikea it is!

3. Helsingforsresa

Min bästa vän Julia bor i Helsingfors. Vi skulle åka dit i mars, men blev tvugna att flytta fram tågbiljetterna iom allt. Biljetterna är framflyttade till Maj, så får se om de behöver flyttas än en gång. Men tänk: Helsingfors, det är vår, uteserveringar, rosé och en massa god mat. mmmmm.......

IMG 20190810 180212 1Bild från i somaras.

4. Trädgårdsskola med mummu

Jag har äntligen en egen trädgård på bakgården. Den må vara liten, men en blomrabatt eller två har jag tänkt fixa. Min mummu är ett trädgårdgeni, så hon ska lära mig allt! Direkt över 70-åringars karantän lyfts - så ska mummu och jag åka runt i Vasas blombutiker och göra en riktigt trädgårds-makeover! 

That's it so far. Vad har ni för planer? Vad ser ni framemot att göra då allt lugnat ner sig? 


Min minimalist garderob

Skrivet av Emma Geisor 12.03.2020 | 3 kommentar(er)

Har fått ett önskemål om att skriva och publicera outfit-bilder här på bloggen. Därför tänkte jag idag att ni skulle få en liten dykning i min garderob - varför och hur den kommit till, samt vad den innehåller.

Har varit den som handlade som en galning på rean och hade fullproppad garderob med roliga färger och "statement kläder", som jag sällan använde. Det var alltid ett ända kaos och fast garderoben var full kände jag att jag inte hade något att ha på mig. Jag märkte att det var en viss sorts kläder som jag använde mer än andra och under de senaste åren har jag byggt upp en garderob med just såna kläder som jag behöver och använder. Så nu kan jag plocka vad som helst ur närmaste hög och känna mig bekväm. Kläder man använder året runt och oberoende mode är kläder jag vill ha i min garderob. Jag jobbar ju inom vården, och har arbetskläder, därav är det jag använder 5 dagar i veckan, plagg som man bara drar på sig

Men hur går man tillväga? Det handlar om att rensa, och överväga sina köp. Frågor man kan ställa sig är: Är den bekväm? Sitter den som den ska? Kan jag använda den till olika tillfällen? osv. 

Jag rensar min garderob fyra gånger per år, varje gång vi byter årstid. Om jag för några år sen hade tänkt mig att rensa fyra gånger per år hade jag tyckt att det var vansinne. Det tog ju en hel dag att riva ut alla kläder och gå igenom, och sen slutade det med att man satt på golvet i en klädhög och inte hade någon som helst energi kvar att vika in dem i garderoben. Oh well, så är det inte längre. Att gå igenom min garderob tar mig ca. 5-10 minuter.

Om ni vill ha ett inlägg om mina bästa tips hur du håller garderoben i ordning, let me know! En annan sak jag kunde ta upp är var du kan hitta kläder som tjockis. 

Nu över till min garderob och vad den består av, samt tankarna bakom:IMG 20200312 0843301. T-skjortor och byxor. 

Med mina t-skjortor är målet att vartefter de blir slitna, byta ut dem mot något i bättre kvalité. Dock har jag köpt några märkes, och tycker inte jag märker så stor skillnad. Har ni några tips på var man hittar t-skjortor som inte tappar form/färg efter några tvättar? Obs. Ska finnas i storlek 48. Eftersom tröjorna och byxorna ska passa ihop så satsar jag på neutrala färger. Jeans dessutom, som man aldrig behöver tvätta, behöver jag bara två par av. Har endast ett par just nu, för mina svarta gick sönder, så det lägger vi till på shoppinglistan! Sen har jag ett par cargopants för att: bekvämt, tidlöst och många fickor. IMG 20200312 084649Kriterier för jeansen är: De ska va så bekväma att jag inte vill ta av mig dem direkt jag kommer hem. För varför använda kläder man är så obekväm i att man vill slita av sig dem direkt man kommer innanför ytterdörren? Inte jag iaf. Dessutom ska de inte sitta åt kring magen, för man vill ju kunna gå på lunchbuffe utan att behöva känna att man ska knäppa upp knappen. 

2. Skor

Likadant som med jeans som man vill slänga av sig direkt man kommer hem, så undviker jag också skor, som man vill ta av dig direkt man får chansen. Alla mina skor går att använda året runt, oavsätt om vi har snö eller 20+ grader. Skorna ska också va tidslösa och hålla i flera år. MEN jag har ett par skor, som jag bara måste ha, trots att de är "slit och slängs" skor, nämligen vita sneakers. För det blir inte vår för mig, om jag inte köper vita sneakers. Vinterdepressionen ger sig inte utan dem. Så för mitt psykiska välmående så behöver jag krispiga vita sneakers till våren (skämt åsido). Men har funderat på om jag skulle satsa på ett par vita låga Dr. Martens (som är världens bästa skomärke btw). IMG 20200312 090358Har du förresten vägarna förbi London, så har de en skobutik i Covent Garden, där de säljer Dr. Martens billigt. Dom där röda har jag haft i 7 år, fortfarande i superskick! Ett tips är att köpa Dr. Martens med dragskedja, som mina svarta. Kom fram till att de röda inte blev lika flitigt använda pga. att det var så jobbigt att knyta varje gång, haha. 

3. Jackor / skjortor

Precis som mina skor, så använder jag även samma jackor året runt. Förståss bortsett från min varma vinterjacka. Mina långärmade och skjortor är "innerplagg" på vintern och på sommaren använder jag dem som jackor. På hösten upptäckte jag ett nytt favoritmärke, MAKIA, varifrån min vinterjacka och höst/vårjacka är ifrån. Märket är från Finland, har bra storlekar, och de använder hållbara material, som är bra för miljön. Tackvare den långa vinterjackan har jag inte behövt köpa utebyxor och den gröna höst/vårjackan är vattentät så den ersätte även min regnjacka. We allAtt handla jackor på secondhand går utmärkt! Kolla efter jackor som är gamla och i bra skick. Det betyder oftast att de är av bra kvalité och har de hållit i 20 år, så kommer de lätt hålla flera år till! Trench-coaten är faktist gjord i Östtyskland, vilket jag tycker är rätt coolt. Köpte den för ynka 10 lappen. Stp out in styleFörlåt för skit kvalité. Men här är ett exempel hur samma plagg funkar fint som skjorta och jacka. Den här kostade kring 5€, också ett loppisfynd. Ett stort plus är att även sambon gärna använder den! 

4. Festkläder

Då det kommer till "festplagg" så har jag prioriterat plagg, som går att använda på många sätt och är väligt tidlösa och enkla. Dessutom ska det gå att dansa fritt och äta mycketmycket god mat, utan att det ska vara obekvämt. Om man råkar ha så roligt att man snavar på trottoarkanten så är det inte möjligt att alla runtomkring får se hela härligheten (ni bara: lol ser ju det ändå på some).  Mina festkläder är plagg, som man lätt klär upp genom att ha fancy smink och smycken, och klär ner genom att ha enklare accessoarer. Och eftersom man sällan använder festkläder, och de knappt slits, så har jag köpt billiga sådana. Den svarta klänningen t.ex. kostade 10€ på rea, haft den ca. 4 år.  

Untitled design5. Smycken

Smycken använder jag rätt sällan, främst pga. att jag inte får använda till vardags pga. jobbet. Därför har jag satsat, även här, på tidlösa smycken i silver och guld, som inte är i vägen. Även här har jag satsat på örhängen som är i äkta guld och silver, för att de inte ska bli missfärgade efter en tid. IMG 20200312 92931Nyaste tillskottet är dom silvriga, kalevala örhängena. De är från vetovoima-kollektionen. 

6. Underkläder

Förr köpte jag alltid matchande underklädesset, eftersom jag tyckte det gjorde att man kände sig "put together". Men sen blev det ju ändå så, att det var 2/10 bh:n som var tillräckligt bekväma för att användas och resten blev kvar liggandes i skåpet. Jag var även en som tyckte det var fruktansvärt obekvämt att ha bh, så jag tog alltid av mig den, direkt jag kom hem. Sen hade jag en period, då jag bestämde mig för att inte alls ha bh, just pga. att det endast var obekvämt. Men det var rätt jobbigt och gjorde ont om man hamnade att gå raskt, gå i trappor eller köra på en guppig väg. Sist och slutligen bestämde jag mig för att gå in på en riktig bh butik. Och herre gud. Varför lär man inte sig i lågstadiet att bh:n ska köpas på en butik med personal som kan sin sak. Det visade sig att min bh var en pain in the ass pga. att jag hade två(!) storlekar för liten kupa. Nu har jag två bh:n. En svart och en beige, som jag haft i över ett år. Sitter som en smäck och livet som bröstbärare blev snäppet lättare. IMG 20191222 123938 639Nöjd chey. 

Aaja, det var det! Som sagt, vill ni att jag ska skriva fler inlägg om kläder och garderob, så får ni gärna kommentera med förslag eller frågor. Nu är det dags för mig att koka snabbmakaroner innan jag drar iväg på kvällskift. Ni ska ha en superfin dag, pok!


Mina bästa helgsnacks

Skrivet av Emma Geisor 06.03.2020 | 1 kommentar(er)

Fredagen är äntligen här! Det bästa med helgen enligt mig är att inte ha något schema. Man stiger upp på morgonen, då man sovit färdigt. Man får i lugn och ro göra en god frukost osv. Och på tal om frukost, så är det ju maten som gör helgen så fantastisk, i alla fall hemma på vår gata i stan (läs: på landet).

Maten är så mycket mer än bara näring och något man ska få i sig så man orkar med arbetsdagen. Maten på helgen är social, om det så är i soffan till en film med någon mysig person eller kring ett matbord med gott vin och middag. Eller varför inte brunch, som alla älskar. Sedan alla år med ätstörda beteenden är jag otroligt tacksam för att jag upptäckt njutningen i att äta god mat. Därför tänkte jag skriva ett inlägg där jag tipsar er om mina favoriter då det kommer till helgmat.

Låt oss börja i vanlig ordning, med frukosten. Min absoluta favorit helgfrukost består av både sött och salt och eftersom vi ofta äter frukost 9-10 tiden, så blir det en sorts minibrunch. Favoritmackan just nu har jag skrivit om här tidigare - den består av: rostat bröd med en god lufttorkad skinka/salami, sallad, brieost, rödlök och balsamico. Ett annat alternativ är toast i smörgåsgrillen.

Det söta till frukosten har under senaste tiden bestått av american pancakes. Jag har hittat det perfekta receptet, som gör dom perfekta pancakes'en, blir ca 3-4 pancakes var, som är en perfekt mängd för att få helt foodcoma direkt på morgonen. Receptet hittar ni här. Toppar pancakes'en med florsocker och lönnsirap och ibland om vi råkar ha någon passande frukt eller färska bär så är det ju extra gott. 

Detta med en god kopp kaffe: Arvid Nordqvist's Gran dia, är mitt favorit bryggkaffe. IMG 20200215 101601(Max får njuta av ett hundben, som ni ser på bild)

Till mat blir det ganska ofta något basic. Så det är kanske inte något jag behöver nämna. Så över till snacksen! 

Bästa chipsen: Estrella's "Herkku" chips, tillsammans med Estrella's "holiday" dipp och den ska va blandad i creme fraiche, inte gräddfil!

Bästa godiset: Prismas lösgodis! (bästa pris och smaker, samt alltid färskt) 

Bästa chokladen (för godis och choklad är två helt olika saker)Fazer's SALTY TOFFEE CRUNCH 

Bästa drycken: VIN VIN VIN, just nu rött. Ingen speciell favorit direkt, köper typ alltid olika och minns aldrig vilken som var bra haha. Men om man vill vara alkoholfri så Coca Cola Zero, bästa smaken. Vi brukar även koka ingefärssirap (recept), som man kan göra min favoritdrink: Kentucky Mule, eller också ingefärslemonad. Lemonaden gör man med en skvätt ingefärssirap + bubbelvatten + citron. 

Det var några basics, som kanske inte var något nytt för er. Sen till lite mer "avancerade snacks". 

Ostbricka: Här kan man ju ha allt möjligt. Mögelkorv är min favorit. Tycker den som heter "fuet" är bäst. Sen vill jag ofta ha någon hård ost, getost, brie och någon frukt t.ex vindruvor eller melon, för att få lite fräscht. 

Nachos: Eller "tacochips" som vissa säger. Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttfärs/vegofärs - tacokrydda. Fyll en ugnsplåt med nachos toppa med färs, salsa, cheddarsås, rödlök, majs, vårlök och riven ost. Lägg i ugnen tills osten smält. Toppa ännu med avocado/guacamole, creme fraiche och något grönt (koriander (om du är en sån) eller typ rucola). IMG 20191205 180428Brunch på kvällen: Jag har ofta rätt lågt blodsocker på morgonen, så brukar inte palla att stå i köket och fixa en brunch i typ 1-2h, dessutom vaknar jag och sambon rätt tidigt. Min bror däremot kan sova till 11. Därför har vi alltid med brorsan och hans sambo börjat fixa "brunch" på kvällen istället. Till brunchfavoriterna hör: Baconlindande dadlar, tunnbrödsrullar (med creme bonjour med smaken soltorkad tomat, rökt skinka och ost) och fruktbricka, 

Jag hoppas inlägget bidrog med någon sorts mervärde för er, haha. Nu tar jag helg! 

Kan inte ni tipsa om era favoritsnacks? Vad tycker du är bäst med helgen?