EMMA GEISOR 1

Julklappar - som är (nästan) gratis

Skrivet av Emma Geisor 18.11.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Let's be real. Julen är skitdyr. Och det stressar mig och jag tror inte jag är den ända som känner stress. Därför tänkte jag tipsa er om julklappar som är gratis (eller nästan gratis). Så ja...Here we go!

IMG 20171218 191904 353

*bild på fjolårets julgran

1. Presentkort till spa

Nu menar jag alltså inte presentkort till ett spahotell, för vem har råd med det? (inte jag iallafall) Presentkortet kan va ett hemmagjort kort. Du väljer helt själv vad "spa" innebär för dig. Jag tänker typ en kväll då man bjuder på något gott att äta och dricka. Bastubad med ansiktsmask och hårmask. Man kan ha fotbad. Bubbelbad (om man har lyxen att äga ett badkar). En kväll för mamsen/syster/tjejkompis då ni bara kopplar av och har det mys. 

2. Presentkort - "mat edition"

Ett presentkort där det utlovas 3-rätters middag eller varför inte en brunch. Vad är egentligen bättre än att bli bortbjuden på mat? Dessutom då någon lagat maten åt en i sitt hem, med levande ljus, mysig musik och (massor av) vin. 

3. Till den som har allt (och gillar naturen)

En upplevelse eller varför inte kalla det en äventyrsdag. Till den som älskar friluft: En dag ute i naturen. Dra iväg till en mysig vandringsled eller varför inte ut på isen. Ta med er något ätbart, laga mat ute i naturen, hur gott!? Sen kan man avsluta dagen med ett bastubad om man så vill. 

4. Presentkort - "housekeeping edition"

Ett presentkort som jag tror skulle uppskattas av vem som helst. Kan vara t.ex. 20 diskningar. Saknar man diskmaskin? Det gör vi! Och gud vad man ibland önskar att man bara kunde befalla sambon att diska. Jag hoppas att han skulle ge mig ett presentkort med diskningar, så jag varje gång jag inte alls har lust att diska - kan vifta med kortet och vips är problemet löst!

Ett annat tips kan vara biltvätts-presentkort. Varför inte ge bort ett valfritt antal biltvättningar åt farsan t.ex. Både billigt för farsan (som slipper föra till biltvättsautomat (eller vad det nu heter)) och för en själv.

5. Bakverk eller drickbart

Hur gullit är det inte med fina glasburkar med något gott och hemgjort inuti. Dessutom ett miljövänligt alternativ att återanvända gamla glasburkar som annars bara slängs bort i glasinsamlingen. Om man inte är en höjdare då det kommer till att baka julgodis så kan man alltid göra en nyårs-snaps!

6. Ge bort en fest

Jag älskar fest och speciellt om det är någon annan som ordnar den och alltid hittar man ju en orsak att fira. Så varför inte ge bort en fest. T.ex en födelsedagsfest. Tänk att få fylla år och inte alls behöva stressa över att man ska ordna en fest, för istället ordnar t.ex en kompis den åt dig! Ööh vill nån ge mig en fest, tack? 

Det var alla mina tips. Insåg nu att flera av dem ändå kostar nånting. Men det är ju iallafall en fördel att inte allt behöver betalas just innan jul, utan att det istället kan bli lite mer utspritt över det kommande året. Jag hoppas denna lista kunde lösa någons problem eller eventuellt ge inspiration till en lösning. Har ni några tips på gratis (eller nästan gratis) julklappar? Tell me in the comments. Vi hörs. Pok. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar