EMMA GEISOR 1

Mina favorit Instagram-konton

Skrivet av Emma Geisor 04.03.2020 | 0 Kommentarer

Jag kollade nyss upp hur mycket av min skärmanvändning på telefonen går till att jag scrollar Instagram. Det visade sig att jag spenderar 1-2 timmar/dag (!) där. Det är alltså inte konstigt att jag ibland känner att Instagram påverkar mitt humör rätt mycket, och framförallt min självkänsla.

Jag rensar bland konton jag följer rätt regelbundet. Följer idag ca 300 konton. Och idag vill jag tipsa er om mina favoritkonton, som underhåller, inspirerar, gör mig glad och som ger mig kunskap.

1. Eric Sporrong

Följer Eric för hans humor. Han frilansar som komiker, samtidigt som han är pappa varannan vecka, äter antidepp och dricker alkohol. Han är av den åsikten att man kan skämta om allt, vilket jag tycker han lyckas väldigt bra med. Sätter ord på mycket som inte andra vågar säga högt. Han är väl mest känd för att han har haft skabb och han reagerat på inlägg i Facebook-gruppen, Blue Moon. 

eric

2. My Fabulous Glow - Cristian 

Cristian driver ett konto som är två i ett: ett skönhetskonto, och ett aktivistiskt konto som handlar om kroppsaktivism och inkludering. Hans stories består av härliga dansvideor, men också vardagliga iakttagelser om olika samhällsproblem.

cristian

3. Spurgupoeten - Roxanna F. 

Roxanna/Rosanna lärde jag känna då hon medverkade i samma serie som mig; serien Så jävla duktig. Hon är autismaktivist, författare och estradpoet. Skriver också en hel del om politik och är sitt egna härliga jag. Lär mig mycket av henne.

rosanna

4. Stina Wollter 

Stina är konstnär, författare och jobbar på radio. Hon har lärt mig så otroligt mycket genom sitt konto. Hon har även skrivit en superbra bok: Kring denna kropp. Där hon skriver om allt från fettförakt, sin syster som gick bort i anorexi, och sexuella övergrepp. Så otroligt skicklig på att uttrycka sig och är bra på att se på problem ur många olika perspektiv. 

stina

5. Leyglow - Leyla Aksoy

Instagrams bästa hudvårdskonto, enligt mig. Har korta inlägg med mycket info, som är lätt att förstå. Har en budget-lista på sin blogg, där hon räknar upp all-time-favourites i budget-djungeln, dessutom uppdaterar hon listan nu som då. Går alltid in här då jag ska fylla på hudvårdsförrådet. 

ley

6. Tuggmotstånd - Amanda Ekström

Bästa bilderna på hela instagram. Punkt. 

tugg

7. Cassandra Klatzkow

Gudinna, som göra en skillnad. Visar upp snygga underkläder, som passar tjocka. Inspirerar mig till att tycka om min kropp. Medverkar även i min favoritpodd: Det skaver.

cass

8.  Ina Palm

En makeup artist, från Vasa. Bor numera i Stockholm. Är så otroligt duktig på det hon gör. Tar även upp viktiga ämnen på stories och har supersnygg stil. 

ina

 

9. Johan Gullmets 

Journalist på Svenska Yle, som jag lärde känna genom projektet Så jävla duktig. Laddar upp roliga och kreativa videoprojekt.

johan

10. Kobran Hugger - Kajsa

En färgklick i mitt flöde. Laddar upp videon på kroppen; hur den ser ut, hur den rör sig - skakar, dallrar och hoppar. Hade även världens härligaste hashtag i februari, #färgfebruari, något som behövdes nu då mörkret börjar släppa och man taggar till våren. 

kobran

11. Chipstillfrukost - Emelie

Mitt favorit-mat-konto. Snygga bilder på löjligt god mat. Här är det ingen som bryr sig om kalorier, tallriksmodellen eller dyl. Bara god mat, för att det är gott och intressant. Ramen och pizza till frukost, bara för att hon känner för det. Dessutom använder hon inga skiljetecken i sina texter, vilket är störande men på något sätt också härligt på samma gång. 

chips

loppuslut.

Aaja det var det! Försökte lyfta mångsidiga konton, som jag tycker är speciella och som behöver mer uppskattning. Allt från såna med 100k följare till såna med några hundra. 

Nu är det er tur! Kommentera era favoritkonton!  

  Follow my blog with Bloglovin

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar