EMMA GEISOR 1

Varför blogg?

Skrivet av Emma Geisor 11.11.2019 | 4 Kommentarer

IMG 20190908 100442 417För det första: Hej. Välkomna till min blogg.

Att skriva om saker jag uppfattar som jobbigt, är något jag under det senaste året har insett är en av de bästa coping-strategierna för mig. Jag identiefierar mig själv som en tänkare. Jag tänker väldigt mycket. Ibland tänker jag i sån hastighet, att jag inte på något sätt kan stoppa ekorrhjulet i mitt huvud, trots över ett år av intensiv KBT (kognitiv beteendeterapi). Och på något konstigt sätt, så handlar tankarna bara om mig själv.

"Att bara tänka på sig själv" är något som i mångas öron klingar negativt. Egiostiskt. Man lär sig "en för alla, alla för en", att man ska "bemöta andra så, som man själv vill bli bemött". Speciellt som kvinna, syster, flickvän... Men man bör ändå inte lägga andra före sig själv. Då planet störtar ska du först ta på syremasken på dig själv och sedan hjälpa andra. Min syremask hade länge blivit kvar hängandes. Men just innan jag tappade medvetandet sökte jag hjälp, och jag hade lyxen att få den hjälp jag behövde. Den möjligheten får långt ifrån alla (kommer öppna upp ämnet mer någon annan dag).

Men låt oss gå tillbaka till tankarna. Mina tankar (som nästan alltid handlar om mig själv), har oftast varit negativa och elaka. Har de alltid varit så? Nej. Varför är tankarna negativa? För att jag växt upp i ett samhälle, där man alltid får höra att man kan göra bättre ifrån sig. Är tankarna logiska? Ja och nej. Tankarna logiska, för att de speglar det samhället lär oss att tänka. Behovet av att konstant förbättra sig själv är något som varit livsviktigt för människan, något som lett till att vi är på toppen av närisgskedjan. MEN tankarna jag tänker är ologiska - för de stämmer inte överrens med verkligheten. Är jag sämst i världen om jag svarar fel svar på en fråga? Nej. Är jag värdelös om jag inte gjort annat än kollat handmaid's tale hela dagen? Nej. Är jag oattraktiv och äcklig i alla andras ögon, om jag inte är smal? Nej. Ni fattar galoppen. 

Att skriva och dela mina tankar på min instagram, har inte bara fått mig att känna mig mindre ensam, det har gett mig perspektiv. Det har hjälpt mig med att se det ologiska. Men jag har känt mig begränsad av Instagram. Jag känner att jag inte kan öppna upp tillräckligt. Jag vill gå mer in på djupet på de ämnen jag skriver om: ämnen som till största del handlar om hur det är att vara en tjockis, varför vi tänker på ett visst sätt och hur jag upplevt psykisk ohälsa. Ibland blir det för tungt att skriva om tunga ämnen, så jag kommer varva med lite annat som hör till i mitt liv. 

Min blogg är till för dig som mår/har mått, eller känner någon som mår skit. Den är till för dig, som tänker negativa tankar om dig själv och din kropp. Den är till för föräldrar och lärare, som har ett ansvar över barnens förmåga att älska sig själva. Till vårdpersonal, som bemöter människor med olika kroppar och olika hjärnspöken. 

Jag hoppas ni orkade läsa såhär långt, kanske ni nu förstår varför Instagram inte räcker till. Första inlägget avklarat. Pok.

Kommentarer

 • Anna Liljekvist 11/11/2019 12:35pm (10 månader sen)

  Ska bli så roligt att få följa med dig här på bloggen! :D

  • Emma Geisor 11/11/2019 3:23pm (10 månader sen)

   Ååh vad kul att höra, tack & välkommen! ❤️

 • becca 11/11/2019 2:10pm (10 månader sen)

  SÅÅ glad att du är en del av Sevendays!!!

  • Emma Geisor 11/11/2019 3:35pm (10 månader sen)

   Ååh tack Rebecca! ❤️

 • Fanny Hellman 11/11/2019 6:40pm (10 månader sen)

  Välkommen med i gänget! Ska bli intressant att läsa din blogg! :)

  • Emma Geisor 12/11/2019 4:49pm (10 månader sen)

   Tack snälla!

 • Ina 11/11/2019 11:17pm (10 månader sen)

  Bästa du! Vad kul det ska bli att få följa din blogg och läsa alla inlägg om viktiga ämnen. Kram!!

  • Emma Geisor 12/11/2019 4:50pm (10 månader sen)

   Täck snälla! Och välkommen, POK.

Skriv en kommentar