tisdag 22 augusti 2017 - 19:40

Graduation

Erica goes AmErica graduation Erica 0005

IMG 7784

Erica goes AmErica graduation Erica 0013

Erica goes AmErica graduation Erica 0002

Erica goes AmErica graduation Erica 0008

Erica goes AmErica graduation Erica 0012

Erica goes AmErica graduation Erica 0001

Erica goes AmErica graduation Erica 0021

Erica goes AmErica graduation Erica 0027

Erica goes AmErica graduation Erica 0028

Erica goes AmErica graduation Erica 0046

Erica goes AmErica graduation Erica 0047

Erica goes AmErica graduation Erica 0006

Erica goes AmErica graduation Erica 0035

Erica goes AmErica graduation Erica 0050

Erica goes AmErica graduation Erica 0063

IMG 7785

Photos: Erinn Schaal, my awesome roomie and a talanted photographer. Check out her website for some real art, inspiration and love: https://www.erinnschaal.com/

 

Så hade två år av studier vid Virginia Tech plötsligt rusat förbi och jag stod där mellan pylonerna en tidig, varm vårmorgon och kastade examensmössan likt man gör i alla amerikanska filmer. Det gjorde inte så mycket att kanterna på den fyrkantiga hatten blev lite halvtrubbiga efter x antal försök att få till den perfekta kastbilden, där Erinn snällt gav mig tipset att "inte ta i så hårt, du kastar den alldeles för högt". Lyckligtvis fick vi till några fina bilder även om outfitten är lite svårburen (om man inte heter Potter i efternamn) och redan då började den sentimentala sidan i mig göra sig påminnd - oj vad jag skulle sakna att varje dag få gå runt och vara amazed över hur vackert vårt campus är!

 

// And just like that had two years of studying at Virginia Tech rushed by and I stood between the pylons an early, warm spring morning and threw the graduation cap like I've seen in all the American movies. It didn't really care that the edges of the squared cap were a little blunt after all the attempts of getting the perfect throw picture, where Erinn kindly told me to "not throw so hard, you throw it way to high". Luckily we managed to get a few nice pics even if the outfit of choice is a little hard to rock (if your last name doesn't happen to be Potter) and already then my sentimental side started to emerge - oh how I will miss to every day stroll around and be amazed of how beautiful our campus is! //

onsdag 8 mars 2017 - 14:42

Ett liv - Två versioner

Hej, här kommer två versioner av livet just nu. Båda är sanna men otroligt olika. Har varit fast i den första versionen alldeles för länge nu. Men jag hoppas och tror att jag, dels genom att skriva lite om det, kan förflytta mig till version två på heltid.

 

Verison 1

Livet är bara en liten del av stavhoppandet, eller var det tvärtom? Jag har nog glömt vilken väg det är, vilket kan vara en av orsakerna till att livet varit lite dystert på senare tid.

En skada, okej. Under hösten kunde jag ändå träna nästan smärtfritt efter en krossad tå. Två skador, jaha. Dit for 3 månader av springträning/hoppning då baklårssenan blev inflammerad i oktober. Två skador och en sjukdom, skämtar du?! 39 gradig feber och sängliggande i en hel vecka efter nyår. Måste inte bara lära mig att springa igen, men också att orka jogga mer än 2 varv. Två skador, en sjukdom och en liten bristning i framlåret då saker och ting äntligen börjar ljusna. Bara för att. Och fortfarande står man där, på ansatsbanan den 24de februari, och tror att "idag är det min dag", dagen då jag gör en normal prestation i mina mått mätta, hoppar över 4 meter och tar en efterlängtad ACC championship medalj. Och allt blir bra igen. Men nej, inte nu heller - och jag bröt ihop än en gång.

Åker en 12 timmar lång bussresa hem från Notre Dame, Indiana och möts av två midterms och skolarbete som hopar sig. Som varit för tungt att ta tag i då man kännt sig hopplös. Varken kropp eller hjärna fungerar, man är bara matt - och blir en väldigt mycket värre version av sig själv. Man minns inte senast man hade det där gapflabbet som gör att magen krampar. Allt känns fejk. Man vill bara vara bortglömd. Du förtjänar ensamhet och bedrövelse, what's the point osv...

Häromdagen satt jag i vårt omklädningsrum efter en intervallträning. Dendär klumpen i halsen uppenbarade sig igen då jag förbrilt försökte att förstå ett kapitel i en bok som jag fyra timmar senare måste presentera. Tårar börjar trycka på bakom ögonen, igen. Hjärnan kan inte längre koppla ihop orden till fullständiga meningar. In kommer en sprint tjej som jag känner sådär smått. Hon sätter sig i den andra soffan och frågar hur läget är. Jag ler och säger det är mycket nu, sprang precis några tvåhundringar och känner mig som en långsam elefant och försöker nu förbereda en presentation utan mycket framgång. Hur mår du frågar jag. Hon suckar och säger att hon har ett prov om några timmar och att hon måste skynda sig för att träningen börjar snart, hon önskar att sprintrarna skulle fått mer än 2 dagar ledigt efter mästerskapet vi hade i helgen. Hon avslutar med: I cried this morning..

Jag kände mig dum som trodde att jag var den enda i världen som mådde skit. Jag bestämde mig för att släppa allt för ett tag. Jag mailade min professor. Skrev att jag var sjuk och inte kunde komma till timmen. Åkte hem. Sov i två timmar. Torben kom över. Grät lite till. Beställde pizza och åt i sängen framför en film.

Nu har vi Springbreak och jag stressar för fullt över uppsatsen som jag måste ha färdig denna vecka, ett 20-30 sidor långt forskningsarbete som jag borde ha börjat på för redan 3 veckor sedan. Det är även nationals denna helg, en tävling som jag för ett halvår sedan var säker på att jag skulle få delta i - en annan dröm som gick i kras..

Det är för tufft. Livet. Om man definierar livet genom prestationer som stavhopp eller skolframgång. 

IMG 3

IMG 4

ett leende utan leende.

 

 

Version 2

Stavhopp är bara en liten del av livet.

Äntligen kan jag träna igen och känna att det går framåt. Det är något speciellt med att kunna springa hårt och känna träningsvärk för att sedan veta att nästa vecka kan jag springa ännu fortare. Och att frivända över 70 kg igen efter ett halvår av "baby vikter". Jag känner mig tacksam för det då jag vet hur mycket skador jag lidit av under året. Under ACC mästerskapen för två helgar sedan så hade jag min bästa hoppning på ett halvår. Kunde äntligen springa och hoppade 415 på inhoppningen. Ett steg i rätt riktining. Tyvärr krävs det mer än ett bra hopp på uppvärmningen för att man ska hoppa högt i tävling, man behöver lite mer träning än så. Kunde istället glädja mig åt killarnas tävling dagen efter då de som team tog hem ACC titeln och vi i stav tog 4 topp placeringar varav Torben blev ACC mästare med 555, efter att ha fått ribban i ögat och knappt kunde se (Har fortfarande en "farlig" boxare till pojkvän, se bild nedan). Vilken kämpe att fortsätta tävlingen och vinna hela skiten - vilken inspiration!

Åkte en 12 timmar bussresa hem från Notre Dame, Indiana - i en sovbuss, så fick ligga och slappa hela vägen, lyx! Veckan efter var tuff med två midterms men på något vänster lyckades jag få 96/100 i ena tenten, bästa resultatet i klassen. Antar att min hjärna kan jobba trots att den är lite trött. Sprang intervaller för första gången sen oktober - kände mig som en klumpig elefant, men igen - det kan bara bli bättre! Träffade en sprint tjej i omklädningsrummet och kände mig lite mindre ensam då vi båda konstaterade att det är tufft nu. Tog en välbehövlig paus från skolan, ibland får man göra så. Strunta i alla måsten och spendera en dag i sängen med pizza, film och kramar.

Och gissa vad jag har nu: SPRINGBREAK! Fantastiskt. En vecka ledigt. Okej att jag måste skriva en 20-30 sidor lång essä denna vecka, men jag har också planerat att ha flera kickass träningar, vara limin så jag knappt kan gå upp för trappor, äta sjuka bruncher, ligga i soffan och gosa, sitta 3 h på ett mysigt café och äta cheescake till middag bara för att (kan hända att detta skedde redan igår), gå på bio, hikea, åka på utflykt till floden för att steka lite (tror det ska bli upp mot 20 grader här i veckan) och ha mysiga bonfire nights. Sen hejja på killen och mina teammates som tävlar i nationals i helgen. Andra saker jag ser fram emot är att få börja träna utomhus igen och gå runt på vårt Harry Potter-lika campus nu då det blir vår och se träden blomma ut. Och framförallt se fram emot en utomhussäsong som börjar om 3 veckor då vi åker till Austin, Texas för Texas Relays.

Jag fixar dethär!

Collage FotorblaogaIMG 5Collage Fotorgill2IMG 6Collage FotorJSAHDJASD2IMG 7

fredag 13 maj 2016 - 19:46

HELLO FLORIDA AND ACC

IMG 1916IMG 1917

IMG 1922

IMG 1919

HELLO FLORIDA AND ACC's, PICTURES FROM MY SNAPCHAT: ERICAHJERPE

 

Efter den mest intensiva veckan på året, finals week, fick vi ett välbehövligt miljöombyte i onsdags då vi landade i soliga Tallahassee, Florida. Väldigt skönt att känna den 30 gradiga värmen, slänga på sig jeansshorts och solbrillor och chilla vid poolen några timmar före vi avslutade kvällen med chicken sandwiches på ett lokalt hak och kröp ner i svala hotellsängar. Den konstanta skolstressen lade sig först idag fredag, då de slutgiltiga vitsorden kom ut och jag konstaterade att jag faktiskt överlevde denna termin, t.o.m. med lite bättre betyg än jag först vågat hoppas på.

Ligger nu och laddar inför kvällens tävling som är "ACC championships". Killarna hoppar som bäst och vi åker snart iväg till Florida State University's stadium för att joina dem och tävla senare ikväll! Foten är fortfarande inte i toppskick och har haltat omkring med min stövel på i två veckor nu. Men med en ordentlig tejpning av tån så hoppas jag kunna vara tillbaka på banan och slåss om viktiga poäng idag! No surrender, no retreat!!

söndag 1 maj 2016 - 21:38

RADFORD 2016

IMG 1725

Glada vappen och trevlig första maj på er! Även om jag inte firat någon hejdundrande valborgsmässoafton i år (förutom att via snapchat hänga med alla studerandes mössfirande) så känns det super att nu påbörja årets femte månad. Här ovanför är en liten recap av vad som hände i fredags. Radford bjöd på ett riktigt stavhopps Mecka med perfekta förhållanden, 25 grader och konstant vind-skjuts i ryggen. Allt var uppbyggt för rekordhöjder och det var precis det jag kände, idag smäller det! Och small gjorde det... I gropkanten.. Klantade till det rejält då det var dags för rekordförsök efter att igen ha klarat 423. Blev lite väl ivrig i ansatsen och hamnade långt borta i upphoppet, avbröt hoppet i sista stund men lyckades inte parera desto mera utan gled med högra foten ner i gropen och smällde tån i gropkanten. Förbannad över att inte kunna fortsätta, när de högre höjderna klart fanns i kroppen denna dag, fick jag istället halta iväg till vår "trainer" och ligga med is på foten resten av dagen. Otroligt frustrerande att avsluta tävlingen på detta vis men motivationen är på topp så så fort foten är bra igen, och slutar skifta i blå/grön/gul, är det bara att fortsätta köra!

måndag 2 november 2015 - 21:07

HALLOWEEN

Inte ofta man får rita spindelnät i ansiktet, limma fast 5km långa ögonfransar, kleta blod på en brudklänning eller tupera håret till max och sedan överdosera balsam för att reda ut det igen dagen efter (lovat mig själv att aldrig göra det igen, är numera halvskallig!) Därför bjuder jag nu på lite bilder från hur jag såg ut under Halloweenhelgen. Sjukt kul att klä ut sig och se alla andras kreativa kreationer! Använde mig av en vit/grå ansiktsfärg, svart/brun/röd penna, fejkblod, lösögonfransar, spindlar och loppisfynd som resulterade i brudklänning och slöja. 

 

DAY 1, SPIDERQUEEN

12204730 10153689858403571 53828680 n

12204630 10153689904963571 107368837asfa0 n Fotor Collage12204699 10153689861558571 2044041307 n2

12188432 10153689858963571 1067346642 n12204630 10153689904963571 1073688370 n Fotor Collage12202005 10153689858943571 962535929 n2

FullSizeRender

 

DAY 2, DEAD BRIDE

IMG 7002 Fotor Collage

IMG 7027

IMG 7043

Me, my bumble bee and the white trash ;)

lördag 31 oktober 2015 - 22:34

PUMPKIN PICKING AND CARVING

Halloween i USA är något utöver det vanliga! På Vasabladets hemsida kan ni läsa en artikel om hur jag uppfattat Halloween under min vistelse här i Amerika. Det är pumpor överrallt och hela oktober månad kan man köpa dekorationer och godis i "XL-trick or treat" förpackningar. Det är populärt att bli vettskrämda i "hanuted houses", besöka bondgårdar och åka bak på en traktorkärra för att välja ut den perfekta pumpan från en åker och sedan skära ut önskvärda figurer/ansikten ur pumporna. Spökhuset vågade jag mig inte på men fick vara med om både pumpkin picking och Pumpkin carving. Och såklart äta pumkinpie och dricka varm apple cider! Här under är bilder från de senaste veckornas halloween förberedelser.

 12200800 10153686630563571 1977868385 n2

IMG 6467

IMG 6474

IMG 6478

IMG 6495

IMG 6509

IMG 24

IMG 23

IMG 21

IMG 6525

IMG 6703 1

IMG 6705

IMG 6706

IMG 6711

IMG 6725

IMG 6751

IMG 6766

IMG 22

IMG 6826

IMG 6795

IMG 6808

IMG 6824

Haha min pumpa resulterade i en söt angrybird. Jag gissar att jag omedvetet ville representera Finland på något sätt! ;)

måndag 26 oktober 2015 - 01:14

THE AMERICAN LIFE

VARNING - VÄRLDENS LÄNGSTA INLÄGG

Nu har jag tagit mig i skinnet och tänkte blåsa lite liv här igen. Förlåt alla där hemma som väntat på några livstecken härifrån! Jag har varit måttligt duktig på andra medier (Instagram och framförallt Snapchat, som också verkar vara amerikanernas favvo app! Har nog aldrig sett så många gå runt och ta selfies som här :D )

Vi kan väl säga såhär: första månaden kändes som en vecka och var en riktig American dream! Andra månaden slog verkligheten till och jag fick känna på the American truth med skola, stress och känslan av att inte bara kunna åka hem om något går snett. 

Nu, däremot, är vardagen här ett faktum och jag har hittat en normal takt med studier, träning, umgänge och livet i allmänhet. Jag trivs och mår bra!

Tänkte inte dra någon novell här nu utan mest ladda upp bilder och skriva lite om det jag upplevt hittills. Vilket i och för sig nog är mer än jag upplevt hittills i mitt 22-åriga liv. Min American bucketlist är redan några sidor lång och jag lär mig något nytt all the time! (okej där kom det, undermedvetet.. Svengelskan är ett faktum, förlåt!!! Ni får ursäkta mig om det kommer lite English expressions här och där framöver.) Har haft ett utkast här på bloggen som jag fyllt på sporadiskt men som blev alldeles för långt och flummigt så jag bestämde att ta om allt från början istället. 

Så tänkte speeda genom några av dessa två månaders höjdpunkter. Kommer dela in bilderna i 2-3 inlägg. Del 1: MÄNNISKORNA, BRAD PAISLEY & FOOTBALL, CAMPUS OCH MITT HEM.

MÄNNISKORNA

IMG 2

 

Först av allt, min underbara och fantastiska roommate och teammate Hannah. Hon stod redo med ett leende och nybakta chocolate chip cookies då jag ramlande in innanför dörren sent på kvällen den 20 augusti. Sov första natten i hennes rum och vi har konstaterat att vi inte slutat prata eller haft en pinsam tystnad sen dess. Kunde aldrig ha trott mig ha sådan tur att just HON skulle bo med mig. Vet inte vad jag skulle göra utan denna tjej! Är oerhört tacksam över att hon bestämde sig för att flytta från South Dakota till Virginia Tech, speciellt så vi kunde vara totally lost och hoppa på fel bussar tillsammans de första veckorna. Hannah är dessutom så gott som konverterad till Europé (danska) nu också efter att ha varit omringad av mig och tysken Torben. 

 

IMG 5751

IMG 6352

 

Utöver dessa två hade jag också turen att få joina en stavhopps grupp på 14 personer som inte bara tränar målmedvetet och hårt, utan även har otroligt kul på sidan om och har en väldigt bra sammanhållning. Jag var lite orolig på förhand hur det skulle gå att komma in i en redan tight grupp, men de välkommnade mig med öppna armar. Den amerikanska gästvänligheten var verkligen någonting nytt för mig. Alla är väldigt snälla och pratsamma så för en finne som är van med att sitta tyst på bussen fick jag genast öva på engelska eftersom vart jag än vände mig första veckan så var det någon som ville prata med mig.

Att komma till ett nytt land och en ny plats gör också att du kan välja vilken person du vill vara eftersom ingen vet vem du är eller har någon förutfattad mening. Detta var både skönt men även lite skrämmande. Dock måste jag nog säga att det absolut bästa har varit att jag kunnat vara mig själv till 100 procent - även på engelska. Att tillsammans med dessa människor dela intressen, humor och att bara gå bananas och skratta tills tårarna rinner, samt skapa minnen för livet är guld värt. Det är även en helt otrolig sammanhållning här bland alla idrottare och studerande. Skol-spiriten är påtagbar i alla sporter och sammanhang (inte minst under football games, som ni kan se här under) och att tillhöra något sådant här är unikt! Måste nog säga att det höjer prestationsförmågan ytterligare och jag kan lova att VTPV (Virginia Tech Pole Vault) kommer göra under nästa vår då tävlingarna drar igång! 

 

IMG 6003

IMG 5327

IMG 5721

11225429 10204799728659062 3919237062811152533 n2

IMG 5695

IMG 9

IMG 5231

IMG 4992

haha, såhär nöjd är man efter sin första tripp till Wallmart! Mitt rum i lägenheten jag bor i hade endast en säng, ett skrivbord, en stol och en klädbyrå. Efter mitt besök till Wallmart och $200 fattigare hade jag åtminstone sängkläder (Hannah var väldigt förvirrad då jag försökte förklara att jag ville ha ett påslakan och duntäcke, detta existerar inte här. Istället har man en "comforter", man sover under ett "löst" lakan med ett vadderat täcke ovanpå.) Utöver detta shoppade jag en enorm kaffemugg, lampa och ramar som är fyllda med foton på mina nära och kära där hemma <3 

 

FÖRSTA HELGEN - BRAD PAISLEY & FOOTBALL

Den första veckan kändes som en månad, det hände väldigt mycket! Fick bekanta mig med träningsfaciliteterna och försöka orientera mig i det ENORMA Campuset. Tog nog en månad innan bussrutter och de snabbaste vägarna från idrottsområdet till akademiska byggnaderna var uträknade. Jag hade också ungefär 1000 möten med olika personer och fick äntligen mitt skol och träningsschema utarbetat. Än en gång har jag stött på väldigt många hjälpsamma människor (tränare, träningspersonal, massörer, läkare, studiehandledare och klasspolare) utan dem skulle jag nog vara lika lost ännu som första dagen. 

Andra dagen i USA var jag på min första Collage fest och ja, det var exakt som på film! ;) Beerpong, röda muggar, ölfat och bbq var några av de saker jag fick pricka av från min American Bucketlist redan de första dagarna. Den listan har förövrigt blivit väldigt lång och inkluderar bl.a. att åka bak på en truck, sitta runt en lägereld och grilla s'mores, äta äkta paketförpackade american pancakes, pumpkin picking, lyssna på country musik och se Football game. Bilder från de två senaste punkterna följer här:

 IMG 5405

 

I slutet av augusti skulle en legendarisk match mellan Virginia Tech och förra årets vinnare, Ohio State, spelas. Skolan var stängd denna måndag och de billigaste biljetterna kostade runt $600 (idrottare behöver som tur inte betala för biljetterna.) Hela Blacksburg kokade före denna match. Detta uppmärksammades stort med en gratiskonsert för alla studerande på söndagskvällen med ingen mindre än Brad Paisley. Råpluggade hans sånger och lyrics dagarna innan och vi gick all in med boots och äkta country anda den kvällen. Hade så sjukt kul denna helg med mina nya teammates! Låter bilderna tala för sig själva.


IMG 5

IMG 5506

IMG 5681

IMG 5439

IMG 5507

IMG 5455

IMG 5453

IMG 5463

IMG 5478

IMG 5504

Efter en natt som spenderades sovandes under stjärnorna gjorde vi en pangbrunch innan det var dags för tailgate inför matchen! Det var "orange effect" och har nog aldrig sett så mycket folk klädda i orange på ett och samma ställe. Det var en mäktig syn.

 

IMG 5530

IMG 5534

IMG 5549

IMG 5569

IMG 5572

IMG 5590

IMG 7

IMG 6

IMG 5621

IMG 5622

IMG 6328

IMG 5628

IMG 5633

IMG 8

IMG 5640

IMG 10

IMG 5653

IMG 5661

Tyvärr förlorade vi, men matchen var spännande och det viktigaste var ju ändå att jag slutligen lärde mig reglerna i Amerikansk fotboll! 

 

CAMPUS 

Något som inte gjorde sig till rätta på bilderna före jag kom hit var Campus området. Trodde det skulle bestå av tråkiga, militärlika, stenbyggnader uppradade. Tji fick jag! Det är väldigt vackert här med slottsaktiga hokie-stenbyggnader, stora grönområden och mycket natur runt omkring. Speciellt nu på hösten är träden speciellt fina med sina färggranna röd/orangea löv. Fick även en månad extra sommar hela september och konstigt nog har temperaturen denna vecka varit runt 20 grader (även om det plötsligt sjönk till minusgrader på morgonen förra veckan). Att träna utomhus och gå runt i shorts är inget man tackar nej till i mitten av oktober!

IMG 6295

IMG 5111

IMG 5712

IMG 5834

IMG 6296

IMG 6408

IMG 5260

IMG 6410

IMG 6447

IMG 6591

IMG 14

IMG 6327

 

Träningsområdet är i toppskick och här finns både gym, utomhusplan och inomhushall med stavhoppsplats. Utöver detta har vi tillgång till tre olika isbad, två tränings/rehab/massage rum, cardiorum, simhall, redskapsgymnastiksal, en hel våning med studieutrymme endast för idrottare, tutorer och akademiska handledare och en nutrition bar "Oasis" där du får beställa smoothies och mellanmål varje dag.

 

IMG 5054

IMG 4975

IMG 6071

IMG 18

IMG 5147

IMG 5148

IMG 5289

IMG 6001

IMG 5843IMG 6585 1IMG 6637

IMG 11

 

 

MITT HEM

Jag bor i ett lägenhetskomplex "the Village" några kilometer från Campus. Med buss tar det på morgonen 8 minuter för mig att åka från busshållplatsen, som är 300 m från lägenheter, till min första lektion. Det är gratis att åka buss sålänge man har sitt "hokie-pass" med sig och bussarna kommer med 10-15 minuters mellanrum så det är väldigt smidigt. Lägenheten delar jag med Hannah och två andra trevliga tjejer som är ingenjörsstuderanden. De flesta andra stavhopparna bor inom 2 km på samma gata som oss. 

Lägenheten är ganska stor och vi har ett gemensamt kök och två badrum samt tvättrum. Förutom högljudda grannar och gnisslande dushrör (fått lära mig att sova med öronproppar!) är lägenheten och området riktigt bra. Hoppas bara att vårt internet fixas denna vecka eftersom att någon tydligen kapat nätverket förra veckan. Så detta inlägg har tagit en hel dag att skriva eftersom jag loggas in och ut hela tiden. 

Mitt rum kan ni se här nedan

FÖREIMG 4977

 

EFTER

IMG 6164

IMG 6167

IMG 6179

IMG 6442

IMG 6388

 

Jag hann till och med ligga vid klubbhusets pool och äta frukost på balkongen några gånger innan hösten knackade på dörren. Och som alltid avslutar jag med några frukost/matbilder bara för att! Självklart följer jag med vad som händer hemma och försöker läsa Vasabladet så ofta jag hinner under min heliga frukost stund... eller på bussen då jag tar kaffet i take away kopp och äter en acaibowl på Campus mellan mina första lektioner.

 

IMG 5888

IMG 5282

IMG 6273

IMG 6580

IMG 5800

 

Om det är något jag varit orolig över så är det just maten. Amerikanerna är väldigt måna om att allting ska vara fat free, dock kompenceras detta med att allting innehåller mängder av socker istället. Men sålänge man kollar extra noga vad allt innehåller borde man klara sig bra. Men mera om maten, skolan, träningen och upplevelserna kommer i nästa inägg för nu måste jag verkligen avsluta detta. Det blev en novell trots allt, men det är väl lite så jag är. Antingen allt eller inget och nu fick ni iallafall en bråkdel av "allt"! Nu ska jag hoppa i säng och ladda om för ännu en fullspäckad vecka. Det vankas Halloween och folk är galna i det här så kommer bli spännande att ta del av det.

-

Vill bara tillägga att trots att livet leker här på andra sidan potten (Atlanten) så kommer det nog stunder då saknaden efter hemmahemmet är stor! Har inte haft någon större hemlängtan på det sättet utan mera konstaterat att det inte bara går att åka hem och stänga av allt om man har en dålig dag. Är ändå glad över att lätt kunna prata med vänner och familj med hjälp av dagens teknologi, men ibland är tidsskillnaden jobbig. Åker ofta hemifrån tidigt på morgon, vidare direkt på träning efter skola och sedan hem sent efter middag eller studier på Campus. Då är klockan redan över 12 hemma i Finland och de flesta sover. 

Hursomhelst så tänker jag ofta på er där hemma och hoppas att ni alla har det bra! 9 månader går fort och jag kan knappt fatta att det redan gått över 2 månader sedan jag flög iväg. Så ta vara på tiden, även om det är den "tråkiga vardagen" eller något nytt och spännande som händer. 

Stora kramar från Erica (och en pumpa) i landet långt borta <3

IMG 6489

söndag 25 oktober 2015 - 00:00

I'M BACK

Hello there, tänkte bara kika in och säga att jag har ett massivt inlägg pågång så bryter nu mitt två månader långa blog break! (okej där kom det, redan nu... svenskelskan är ett faktum, förlåt!)

Så kolla in här imorgon. Antar att jag får färdigställa det söndag kväll men då är det natt i Europa så siktar på att publicera det måndag morgon istället. Har saknat att få uttrycka mig här, men livet har kommit emellan. Har dock varit aktiv på Instagram (erica_hjerpe) och framförallt Snapchap (ericahjerpe), så bara att checka in dessa medier för daglig uppdatering. 

IMG 5252

IMG 3

IMG 5664

IMG 6079

IMG 6263

IMG 6526

Hörs snart igen, kram från Erica in America!

söndag 23 augusti 2015 - 07:33

PÅ ANDRA SIDAN ATLANTEN

Hej, allt bra här! Tänkte bara kika in för en snabb uppdatering innan jag slocknar i min nya säng. Om min födelsedag var lång med sina 31 h så har nog dessa två dagar tagit priset som snäppet längre. Men wow, så många nya intryck, så många nya människor och så mycket att lära. Jag ska återkomma till dessa dagar senare men tänkte först ladda upp några bilder från min 24 h långa resa! För den är nog ett kapitel i sig den med.

IMG 4835

Kl. 5.00 var det väckning och 6.20 gick flyget till stockholm. 

IMG 4839

IMG 4853

IMG 4871

Firade födelsedagen med frukost på Joe and the Juice!

IMG 4872

Redo för mitt första långflyg!

IMG 4870

IMG 4860

Kollade 3 filmer, 4 serieavsnitt och åt flygplansmat. Plötsligt hade 8 timmar gått!

IMG 4867

Det första jag möttes av i USA: Hamburger Shakes Fries :D Jag log lite för mig själv påväg genom terminalen då alla kända amerikanska fastfood märken passerade förbi! Tullen gick förvånandsvärt smidigt och jag var genom alla kontroller på 15 minuter. Då återstod bara 5 h väntetid..

IMG 4874

Planet till Roanoke var nästan mindre än de minsta Finnair planen!

IMG 7

Chicago skyline var imponerande!

IMG 4966

Min stavtränare hämtade upp mig och vi åkte till Blacksburg där min otroligt snälla roomie Hannah väntade med nybakta cookies. Fick dela säng med henne första natten eftersom jag inte fått min rumsnyckel då ännu. Är så sjukt tacksam över att allt gått så bra hittills. Alla människor jag mött har varit väldigt vänliga och hjälpsamma. Men mer om fortsättningen senare, nu måste jag få lite sömn efter två fullspäckade dagar bakom mig!

onsdag 19 augusti 2015 - 22:40

TJ 8 H

11830912 10153535743323571 1760624789 n

11903365 10153535743318571 1479828461 n

11920390 10153535743328571 1421795036 n

Dagens sifferanalys:

 • 4-5 timmar sömn
 • 1 sista strampenlunch
 • 3 jobbiga avsked
 • 23 x 40 x 55 är måttet för handbagage då man flyger SAS, underskred det på millimetern.
 • 8 kg handbagage har jag med mig (plus dataväskan som väger ett ton)
 • 23,5 kg i mitt incheckade baggage.. hoppas de är snälla vid baggage droppen.
 • 800 g fazer choklad nedpackat (dock ryker nog lyftskorna istället för chokon om flygpersonalen börjar härja med mig)
 • 700 g pikapuuro nedpackat (samma här, lyftskorna ryker före gröten!!)
 • 22 år fyller jag om 1 h och 20 min
 • 7 h extra får jag fira min födelsedag (dock i ett 9 h långt flyg)
 • 7,5 h tills jag inleder mitt äventyr
 • 21 h restid har jag framför mig
 • 21.18 kommer jag vara framme amerikansk tid
 • 17 dollar har jag med mig
 • 10 tårar har jag fällt då jag läste genom mammas ena födelsedagspresent.
 • 0 stavar tar jag med mig denna gång
 • 4 personer ska jag ännu ta avsked av
 • 1 dusch och sen SOVA (who am I kidding, kommer nog ligga sömnlös inatt och somna på Arlanda och missa mitt flyg till USA ;) )

 

Nu kör vi, hoppas ni vill följa med på min AmERICAn Dream!