Historien bakom nummer 13

söndag 26 februari 2017 - 23:00 | 0 Kommentarer

Nummer 13. Den nummern hade jag första gången år 2004. Före det hade jag egentligen inte så stor skillnad, dessutom var jag junior och hade inte desto större chans att påverka vilken nummer jag spelade med utan tog den nummer jag fick. Egentligen var det exakt så det gick till med nummer 13 också. Filip hade använt nummer 13 då han spelade med Jeppis Hockeys herrlag (vet inte hur han fick den nummer). Sen två år senare då jag platsade i laget och Filip hade flyttat till Jyväskylä så gav servicemannen mig samma speltröja som Filip använt. Orsaken var helt enkelt för att det redan stod Riska på tröjan. Jag kan inte säga att jag var "fast" direkt men med tiden har kärlek mot nummer 13 växt fram ;).

 

Sen när jag flyttade till Esbo och Blues och där spelade med A-juniorerna så ville jag ju givetvis ha nummer 13. Men den var redan upptagen av Camilo Miettinen, lagets kapten och lagets viktigaste spelare. Så jag fick nog ödmjukt låta bli att ens föreslå att han skulle byta. Istället valde jag att svänga om numrorna till 31. Efter ett år i Esbo återvände jag till Jeppis och då hade jag återigen 13 på ryggen. 

 

Efter det bar det av till Vasa och där frågade Taisto Tankka vilken nummer jag ville ha. Som ni säkert förstår i det här laget ville jag ha nummer 13. Men då spelade Miro Laitinen med den nummern och jag tog då nummer 37. Detta eftersom både 3 och 7 är mina turnumror. Året därpå var oförändligt, för både jag och Miro spelade i Sport och vi fortsatte med samma numror. Inför säsongen 2010-2011 slutade Miro, men före jag visste om det så hade vi redan valt numror och jag valde att fortsätta med nummer 37. Det här är alltså säsongen då Antti Törmänen var tränare. Men säsongen efter så gjorde jag inte om samma misstag utan reserverade nummer 13 i god tid. Så efter det har jag alltid (förutom en säsong i Lukko där 13 var upphissad i taket) använt nummer 13 på speltröjan.

 

Lite nervös var jag då Filip meddelade att han gjort kontrakt med Sport om han då skulle vilja ha nummer 13 tillbaka, eftersom han också under flera säsonger använt samma nummer. Men han var okej med att använda nummer 24, så jag kunde andas ut :).   Inför framtiden vet man aldrig. Vissa har ingen större skillnad medan vissa nog gärna spelar med samma nummer hela tiden. Är det två som vill ha samma nummer är det den som är äldre eller har mera erfarenhet som för välja först. Tur att jag börjar vara gammal :).

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.