Säsongen 16-17

tisdag 21 mars 2017 - 15:06 | 1 Kommentarer

Då var vi här igen, säsongen är över och jag tänkte skriva några rader om hur de senaste 11 månaderna har sett ut. 

 

Som vanligt startade säsongen på våren. Ifjol började vi sommarträna sista veckan i april och fortsatte fram till början av juni. Det var långa hårda pass och vi skrinnade åtminstone en gång om dagen. Det andra passet innebar oftast någon sorts gymträning eller konditionsträning. Harri som har fungerat som vår fystränare under de senaste säsongerna hade även i år byggt upp  bra individuella program åt alla och man kände att kroppen tog åt sig av träningen, alltså att det gick framåt. Efter knappa två månader av egen träning samlades vi igen i slutet av juli. Då gick vi på is och började samtidigt ladda inför de första träningsmatcherna. För egen del hamnade jag att se alla dessa matcher från läktaren eftersom läkandet efter en operation innebar att jag var ur spel fram till mitten av september. 

 

Jag kommer inte ihåg hur träningsmatcherna gick, men det som ligger bra i minnet är hur vi inledde serien. Två bortasegrar direkt, mot Jukurit och Pelicans. Även de kommande matcherna gick resultatmässigt bra och vi kammade in poäng. Då det rasslar in poäng så ser tabelläget även bra ut och vi var uppe och nosade på topplaceringarna. Därför känns det extra bittert att nu med facit i hand konstatera att vi slutade näst sist. Endast Saipa spelade en sämre säsong än oss. 

 

Vad var det som gick fel då, för man får väl lov att medge att säsongen var ett steg i fel rikting.

Enligt mig går det inte att peka ett finger på någon eller något. Det skulle vara lätt att göra och även lätt att åtgärda. Men då det inte berodde endast på en person eller en sak så kan man inte göra det. Det var flera saker som inte gick som de skulle och det gjorde att vi hamnade i fel rikting. Sen klarade vi inte av att få styr på det hela och vår slutdestination var en annan än vi velat. Det som är viktigt att komma ihåg är att det är vi spelare som är ute på isen och det är vi som antingen vinner eller förlorar. Det är vi som ska göra mål eller täcka skott. Det kan varken tränarna eller de som sitter på kontoret på Hovrättsesplanaden göra åt oss. 

 

Laget som spelade i Sport 2016-17 är nu historia. Somliga drar vidare och somliga stannar i Vasa, så är vardagen inom hockeyn. Men jag kan ändå inte låta bli att säga att det känns lite vemodigt att vissa man spelat länge med och lärt känna bra inte kommer vara där då vi kör igång igen.

 

Nu är det några veckor helt ledigt. Förr om åren brukade jag ganska snabbt börja träna på egen hand igen, helt enkelt för att man är van. Men i år känns det som att kroppen är lite sliten och att en 2-3 veckors tid utan träningar behövs. Jag är inte orolig, inom en snar framtid börjar jag nog återigen känna hungern av att få svettas, så är det alltid. Förutom försäsongsträning har jag även annat roligt inplanerat, som en fiskeresa till svenska fjällen till exempel. Hoppas på bättre lycka där än förra sommarens fiskeresa i Hossa ;).

 

Jag vill slutligen rikta ett stort tack till alla som stött oss under den här och andra säsonger. I år gick det inte som planerat, men kan man ta det på rätt sätt så ger det otroligt med bensin inför nästa säsong. Tack, vi ses i hallen!

 

 

1

Kommentarer

  • Henrik

    22.03.2017 15:06 (8 månader sen)

    Rakryggad analys. Det är lätt att peka på tränaren eller enskilda spelare, men visst är det ju så att alla är medskyldiga till slutresultatet. Förra säsongen gick kanske över förväntan, nu gick det lite sämre. Så är det ibland i idrott. Det viktigaste är att trenden inte fortsätter neråt. Nya tag, så ses vi nästa säsong på Kopparön. Ps. tänkte trycka gilla, men täcktes inte då det var 13 st som gillat före mig :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.