7EEC0E37 0F8C 47F7 9230 B91FADB6CDB3

Visa alla inlägg skrivna augusti 2021

9 spirituella saker att tänka på

Skrivet av Evelina Nygårds 27.08.2021

Idag tänkte jag prata lite spiritualitet. Många tycker att det ordet betyder flummerier och hokus pokus. Jag håller inte med! Men det beror ju förstås på personen som förklarar det, hur man förklarar och man kan ta det till en nivå som personer som inte är super insatta förstår. 

Jag kom över bilden nedanför när jag scrollade på instagram och funderade vad jag skulle skriva om. Jag tyckte den var så bra, så jag "stal" den därifrån och tänkte att jag förklarar de olika punkterna lite mera ingående.

9803778F 6E6E 482B AF32 7A72FED41605 1 201 a

 

1. Solen är medicin. Det kan många hålla med om, mest för att man tycker om solen och det är trevligt med sommar. Men solen är faktiskt mer än så. Att vi får D-vitamin från solen vet de flesta, men visste du varför du behöver D-vitamin? Jo, för att tarmarna bättra ska kunna ta upp kalcium och göra våra ben starka. D-vitamin är även viktig för ämnesomsättningen och våra celler. Solen, eller D-vitamin med andra ord, förbättrar även vårt humör eftersom det gör oss piggare och stärker vårt immunförsvar. Så solen är verkligen medicin.

 

2. Karma är verkligt. Vad du än gör, så får du tillbaka med samma mynt. Det är karma det. Gör du någon illa, kommer du förr eller senare att få tillbaka på ett eller annat sätt. Likadant om du gör en god gärning, så kommer troligen något bra att hända dig snart. Tro på detta om du vill, jag gör det. Har sett så många bevis på det. Men om du inte gör det, så ta åtminstone till dig av det att, behandla andra som du själv vill bli behandlad... för vem vill vara snäll mot en skitstövel? Am I right?

 

3. Prana är livskraften. Prana är det som man inom yoga och hinduismen definierar som livskraften som finns i allt levande. Pranan rör sig i kroppens meridianer (i yogan kallas de nadis). Yogans fysiska rörelser ökar flödet och framkomligheten av pranan i kroppen, andningsövningar ökar kroppens kapacitet att hålla prana i kroppen och man kan även rikta energin på olika sätt. Prana får vi av ren mat, sån mat som inte är processad och som ger kroppen näring, av luften som vi andas, av solen och av våra relationer när de är i balans.

Brukar du någon gång känna riktiga lyckorus? Om du gör det så är din prana stark! Och om du INTE gör det, så borde du försöka uppnå det, för det är svårt att beskriva den känslan.. men den är beroendeframkallande... Den är.. magisk!

 

4. Månen stärker dina övernaturliga förmågor. Månen har alltid förknippats med kraftfull magi. Den påverkar oss både psykiskt och fysiskt. En förklaring till att månen ses som magisk är att det är lätt att studera månens kretslopp. Den växer sig full för att sedan tyna bort och till sist födas på nytt. Det gjorde att man trodde att månen hade en koppling till alla livets kretslopp, som t.ex. årstider, tidvatten, växtlivet, födelse och död.

Månen betraktas även som känslornas härskarinna och därmed en grund för vårt andliga sinne. Dess starkaste egenskaper är intuition, ödmjukhet och inlevelseförmåga. Den symboliserar det mystiska och övernaturliga samt vårt förflutna och vårt minne.  

 

5. Allting hör ihop i Universum. Jag vet inte ens hur jag ska förklara detta kort. Men allting hör ihop, ingenting händer av en slump. Träffar du en person så finns det en anledning bakom, om något händer dig så händer det av en anledning. Du möter personer som du direkt blir goda vänner med, som det känns som du känt hur länge som helst, det har du säkert gjort också, i ett tidigare liv! Allt hör ihop och ni har fått kontakt igen av en anledning.

 

6. Manifestering och klardrömmar är verkliga. Du kan på riktigt manifestera saker åt dig. Liksom PÅ RIKTIGT. Jag har gjort det med så många saker. Men som med allt annat i den spirituella världen, du måste TRO för att det ska hända. Ni som är riktiga skeptiker, som går med inställningen "det finns inget övernaturligt för jag har aldrig sett något och inte kommer jag att se något heller". Nej, se det kommer du inte, för du vill inte och du tror inte. Ändra din inställning, inställning är allt. 

En klardröm innebär att du i din dröm blir medveten om att du drömmer och fortsätter att drömma med den insikten i behåll. Vissa kan till och med styra drömmens innehåll. Detta är så himla coolt, men kan öva sig att göra det!

 

7. Healing är något du gör alla dagar. Att helas, alltså bli frisk från något, det är något som du måste göra alla dagar. Arbeta på dig själv, vad det än gäller. Om du vill bli frisk från något, så måste du kämpa för det alla dagar, det händer inte över en natt. Om du vill komma över ett beroende måste du stå emot det alla dagar, om du blivit frisk från en ätstörning måste du ändå kämpa med det alla dagar. Vad den än gäller, så är det en process som du jobbar med alla dagar.

 

8. Energier är verkliga och din kropp känner av dem. Vissa människor är mer känsliga än andra när det kommer till energier (jag är en sån) men alla känner nog av dem lite åtminstone. Jag känner direkt av om människor runt omkring mig har något på hjärtat eller är på ett annat humör. Jag känner i luften om det tidigare varit ett bråk i ett rum eller om något är på gång. Jag blir även lätt tömd på energi, vissa människor tar så mycket energi. Detta med energier är något som många nog känner av, men kanske aldrig tänkte på.

T.ex. om du umgås med någon som är riktigt glad och pigg så smittar det över på dig, eller om du umgås med någon som är väldigt negativ och bara klagar på allt och tror det värsta om allt, så kan detta dra ner ditt humör ordentligt. Det är energier det handlar om, så vissa människor är verkliga energitjuvar. 

 

9. Glädje och egenkärlek är medicin. Alltså, så enkelt, om du är glad och tar hand om dig själv, så är det verkligen den bästa medicinen mot allt. Försök att alltid se positivt på saker, prioritera dig själv och din egentid. Le mera och gör saker du tycker om, detta är så viktigt och tyvärr bortglömt eller bortprioriterat av så många. Så försök att ändra på det!

 

Detta var då 9 saker som kan räknas som spirituella. Var det verkligen så hokus pokus som du trodde? Jag tycker att det är riktigt normala vettiga saker som alla borde tänka på lite oftare. 

Nu ska jag försöka beta av flera punkter på listan på en gång. Jag ska nämligen åka ut till villan och fira villaavslutning. Där får jag nog in punkt 1,7 och 9 iallafall! Villaliv = Self-love på högsta nivå!

Trevlig helg på er!

F999C09B 6C1B 4214 AD27 50FC1C02DB65


Blue moon

Skrivet av Evelina Nygårds 22.08.2021

Ikväll är det dags för fullmåne igen och den är lite ovanlig eftersom det är den andra fullmånen under samma stjärntecken, även denna gång Vattumannen. Det händer ungefär en gång per 2,5 år och då brukar månen kallas för blå måne, eller då Blue moon.

Kanske du någon gång hört uttrycket "Once in a blue moon"? Det syftar då på något som inte händer så ofta.

Denna fullmåne har även ett gammalt namn, precis som Buck moon som jag skrev om här.

Dagens fullmåne kallas för "STURGEON MOON" eller Störmåne, alltså fisken stör. The Old Farmer's Almanac berättar att namnet Störmåne kommer från ett antal platser, inklusive indianer, kolonialamerikaner och europeiska källor. 
Fullmånen kallades traditionellt för Störmånen eftersom jättestören från Great Lakes och Lake Champlain lättast fångades under denna del av sommaren.

718C4C2E 3011 480A 8614 5A588874E2EB

Under denna fullmåne sägs det att dina önskningar lättare går i uppfyllelse. Så passa på att önska dig något ikväll, så kanske det slår in.

Om du har upplevt att du varit extra trött på sistone, så kanske det bero på att denna måne dragit energi av dig på sistone. Efter ikväll borde det dock bli bättre. Om du vet hur du absorberar månens energi kan du dessutom få en extra energiboost efter kvällens event.

3B633922 965D 49C4 87CA 6DF0360070B5 1 201 aF74209D4 A38C 41E0 8BE5 8D981F224CAF 1 201 a

 

 

 


Tips för att börja äta LCHF-kost

Skrivet av Evelina Nygårds 20.08.2021 | 2 kommentar(er)

Hur ska du börja om du vill börja äta LCHF kost eller keto? 

Det är en fråga som många undrar och som kan kännas som det största hindret när man vill börja på med ett nytt sätt att äta. Det kan låta enkelt. "Du får äta massa goda saker. Du får äta smör, grädde och kött och korv. Det är jätteenkelt att äta LCHF" Det där har jag hört massa gånger och läst i veckotidningar, men sen när det kommer till kritan, så kan man känna sig ganska borttappad. Åtminstone så har jag gjort det. 

Så hur ska man tänka då?

Igen, jag är ingen expert, jag bara talar från egna erfarenheter och för mig har det fungerat bra att göra på följande sätt:

Fundera ut en maträtt du tycker om. T.ex. spagetti och köttfärssås, nå det är ju tyvärr inte så LCHF-aktigt. Köttfärssåsen kan vara riktigt bra om du gör den utan mjöl och med fullfet grädde. Det är spagettin som är problemet, den behöver bytas ut. Jag byter alltid ut den till zucchinipasta. Jag har en spiralizer, dvs. en mackapär som gör spagetti av valfri grönsak. Det smakar minst lika gott som spagetti om inte godare enligt mig, och Jocke faktiskt! 

Så kan man göra med alla maträtter, fundera vad du tycker om och googla efter en lchf eller keto variant av det. Det finns LCHF varianter av allt. Det finns pizza, hamburgare, bröd, gröt och efterrätter. Allt du kan tänka dig. Alla recept smakar förstås inte exakt som originalet, men det finns många som är riktigt bra. Om ni är intresserade av mina lyckade LCHF-recept får nu gärna lämna en kommentar eller klicka på hjärtat, så vet jag om det är uppskattat. 

Ett annat sätt att tänka är att först fundera ut sin proteinkälla. För mig som är köttälskare, så brukar jag först tänka, vill jag äta, kött, fisk eller fågel idag? Idag kanske jag vill äta lax. Lax är en fet och bra källa i sig själv, så till den behöver man inte lägga till så mycket extra fett. Väljer du däremot kyckling, så behövs det läggas till ganska mycket fett för att du ska känna dig nöjd och inte bli hungrig. 

Det helt klart största felet många gör då de börjar med LCHF är att de äter för lite fett, för de flesta är rädda för fett. För vi har ju blivit lärda att fett är dåligt och ska användas i små mängder. Men se ni NEJ, fett är inte dåligt. ANIMALISKT FETT är jättebra. Vissa växtfetter som ryps-, raps- och solrosolja är däremot riktigt dåligt för kroppen. Så är du en margarinanvändare, så rekommenderar jag dig starkt att sluta med det genast! Om du inte tror mig kan du läsa mer om det här.

Men ja, var var jag. Först tänker jag proteinkälla, sen tänker jag grönsaker och sen fettkälla.

Exempel: Jag bestämmer mig för lax, den kommer jag att tillaga i ugnen. Till den väljer jag grönsaken blomkål. Av blomkålen kommer jag att göra mos. Så den kokas och sen mixas. Fettet, ja där finns det flera alternativ. Jag kommer att lägga lite smör och grädde med blomkålen då jag mixar den. Sen vill jag nog göra en sås till maten också. T.ex en sås av crème fraiche. 

Där har du en riktigt bra LCHF rätt med bra balans av protein och fett + en fiberrik grönsak.

Som sagt är många fetträdda, men du ska faktiskt ha minst 70% fett på din tallrik så du äter LCHF. Men det blir lite jobbigt att tänka på för en nybörjare, speciellt om du inte är intresserad av att väga din mat och räkna ut procenter. (I've been there and done that)

Men du kan alltid tänka mycket fett bara. Din kropp säger nog till när det är för mycket. Den säger till på det sättet att du bli mätt väldigt snabbt. Det är därför LCHF fungerar så bra, du blir så snabbt mätt och behöver inte äta så mycket. Sen är ju också ketonerna och fettförbränningen bidragande faktorer, men det har jag redan pratat om. Det kan du läsa om här, där står också mera om varför jag föredrar LCHF kost. 

Hoppas detta inlägg kan hjälpa dig som är nybörjare inom LCHF eller som funderat på att börja men som inte riktigt vetat hur det ska gå till.

 

På bilden har jag zucchinipasta och en köttfärsbiff i en gräddig sås.

 IMG 6062

 


Det finns en ny ginger i stan

Skrivet av Evelina Nygårds 17.08.2021

Igår spenderade jag eftermiddagen hos bästa Josefin på frisörsalongen Haircompany i Vasa. @haircompany_vaasa

Jag har varit kund hos henne i flera år nu och jag är alltid lika nöjd. Mitt hår blir alltid fint och det är så roligt att umgås med Josefin, så jag glömmer bort hur länge jag suttit där.

Igår.. satt jag ganska länge.. för då var det dags för projektet som jag velat göra väldigt länge, men som jag alltid fegat ur! Jag vill ju bli ginger, alltså rödhårig! 
Jag har pratat om det så länge och testat färga det lite ditåt, men inte vågat helt.. förrän nu! 

Före

1CCC2002 FBDC 4167 AF49 6348F98F9469
Efter

048A17A9 94AC 4BC4 BA62 B6F6FDD631C2

Mitt hår är så rött/orange/ginger nu att jag inte ens känner igen mig själv i spegeln!

Någon kanske undrar varför jag partar om "ginger"? Ginger betyder ju ingefära på engelska. Så varför säger man då ginger åt en rödhårig? Det funderade jag också på för en tid sen. Det är faktiskt så att det finns två rötter som förr hette "ginger" på engelska. Både roten ingefära och roten gurkmeja kallades för ginger. För de som inte vet, så är gurkmeja en väldigt orangeröd rot, dvs. ginger. :)

Jag är alltså gurkmejefärgad nuförtiden!

 

7F46B3FC 84FB 43AA BA9B E2CDEBCB9340B79544CC 5EEA 41F4 AF69 73EFE016D85A

 

Så för dem som vill besöka stans bästa frissa, här hittar du henne:

Josefin @haircompany_josefin

Deras hemsida: https://www.haircompany.fi/ 

 

 

 

 

 

 

 


Åskgudar inom olika mytologier

Skrivet av Evelina Nygårds 14.08.2021

Denna lördagsmorgon vaknade jag på villan till världens mysigaste väder, nämligen regn och åska.

Det fick mig att tänka på hur man förr tillbad olika naturgudar och att åskguden var en gud man både väntade på och fruktade. Man väntade på honom för att det viktiga regnet ofta kom samtidigt och man fruktade honom för om han var arg och på dåligt humör kunde han börja kasta blixtar omkring sig och sätta eld på skogen. 
Tron på naturgudar har funnits runt om i hela världen och idag kallar vi dem för mytologier. Åskgudar har funnits i alla mytologier och här kommer exempel på några olika.

Nordisk mytologi: TOR - Tor var guden man trodde på i norden, man brukar också säga att han var en av vikingarnas gudar. Då man hörde åska, så trodde man att det var Tor som kom i sin kärra. Kärran och hans två bockar som drog den orsakade det mullrande ljudet. När det blixtrade så slog Tor med sin hammare Mjölner. Tors största fiender var trollen, som han ofta jagade med sin hammare.

Finsk: UKKO - Gubben eller fadern inom finsk mytologi. Skaparen av världen och han som håller ordning där och som även sköter om vädret och ser till att skörden blir bra. Beskrivs som en vithårig gubbe med långt skägg. Har även en hammare, men också svärd, plog och yxa.

Samisk: HORAGALLES - Han hade makt över liv och död inom den samiska mytologin. Han brukar ha många olika namn och var speciellt viktigt för männen. Han sägs vara blåklädd och har två hammare. Hade även hand om regnet.

Grekisk: ZEUS - Zeus är överguden och ledare för alla gudar på berget Olympos. Han var den viktigaste guden för människorna och tillbads mycket. Zeus vapen var blixten, som guden Hefaistos smider åt honom. När det blixtrade på himlen trodde man Zeus slogs mot Titanerna. (Olika monster inom grekisk mytologi.)

Romersk: JUPITER - Jupiter är väldigt lik Zeus, men Jupiter sågs i början som himlen och dagsljuset gud. Han var romerska statens beskyddare och man offrade mycket gåvor åt honom innan man drog ut i krig, man trodde Jupiter hjälpte dem att vinna slagen.

Indisk: INDRA - Indra var en gud som härskade över vädret och stormen, men han var även krigets gud. Han hade en klubba som frambringade blixtar. Indra har även varit viktig inom kinesisk kultur, där det finns hjältesagor om hur han besegrade ormdraken Vritra.

Aztek: TEZCATLIPOCA - han var en skräckinjagande gud eller trollkarl som krigade och slogs. Han sägs ha fötts fullvuxen iklädd full stridsutrustning. Namnet betyder ”rökande spegel”.

Etruskisk: TINIA - Tinia eller Tin var en åskgud inom Etruskisk mytologi och föregångare till romerska Jupiter. Tinia avbildades ofta med ljungeld, spjut och spiror. 

Germansk: DONAR - Donar var det germanska namnet för Tor, så Donar är i princip samma gud som Tor. Blixtar och dunder var hans kännetecken. Mäktig och tillbedd av många människor, han fick många offergåvor så att han skulle hålla sig lugn och ge regn till bra skörd.

3EC83F4C 3A21 41DD A50F 3BA4C4B3C911

Det var lite fakta om olika åskgudar. Jag förstår nog varför folk trodde på dem förr. Man visste ju inte hur åska uppstod och när kraftiga naturfenomen sker på himlen så söker man en förklaring, en arg gud som slåss mot troll känns som något vettigt och rimligt.

Jag älskar att läsa om olika mytologier och jämföra dem och läsa om de fantastiska äventyren man trodde gudarna var med om.

Om ni tycker det är spännande med mytologier så säg till, jag skriver gärna mera ”sammanfattningar” och jämförelser om ni är intresserade

9E895412 C5EB 40BC B284 FB748B1C6E7F

 

 


Minimalistisk maximalist

Skrivet av Evelina Nygårds 10.08.2021

Oj så tyst det har varit här de senaste dagarna! 

Men vet ni vad, jag har faktiskt en bra anledning till varför, eller flera bra anledningar till varför jag inte hunnit eller faktiskt orkat skriva något. Det är nämligen så att i fredags så flyttade jag ut ur min lägenhet och alla som har flyttat vet ju hur jobbigt och intensivt det är. Sen var jag i och för sig på villan på helgen, men då skrev jag ju nog ett inlägg om kajakpaddlandet. Jag skrev det på telefonen och visste inte riktigt om det skulle gå, men tydligen!

Sen ja, på söndag då vi kom hem från villan hade jag karateträning mellan kl. 17-18.30 och sen blev det plockandet av grejer till sena kvällen. 

På måndag var semestern slut och jag åkte till skolan för att ställa i ordning klassrummet. Jag ser verkligen framemot att börja och det var så roligt att se kollegor igen och att få börja på med något vettigt igen. Efter jobbet blev det lite mera möbelshopping och sen hem och plocka mera grejer. Hur mycket grejer kan en människa ha egentligen?! 

Plockningen av grejer fortsatte igen till sena natten och idag har vi haft fortbildningsdag och sedan personalinformation och samplanering med kollegorna i åk 4. 

Nu har jag bara suttit i soffan någon timme och stirrat på instagram, japp, väldigt produktivt och bra av mig.. jag har skrivit några viktiga mail och nu.. borde jag gå och plocka in de sista lådorna i köket... men det lockar verkligen inte.. 

MEN, nog ska jag göra det iallafall, jag är en minimalistisk maximalist. Jag tycker om att äga massa grejer och ha tillgång till dem, men jag tycker inte om att de syns. Jag vill alltså bo och leva där det inte ligger fram så mycket saker. Jag vill ha rena tomma bänkytor och gärna enfärgat och enkelt. Lådor ska vara organiserade, men det ska finnas mycket grejer där, allt jag någonsin kan behöva! 

Tja.. det var ju en liten update om vad som händer i mitt liv just nu. Det är som sagt snart färdigt plockat, en byrå från IKEA kommer på fredag så då får jag in de allra sista väskorna plockade, sen är det klart. Så redan de kommande dagarna kan ni nog vänta er några mer spännande inlägg. Kommentera gärna om du vill läsa om något speciellt eller om du tycker om något särklit ämne jag skriver om.

Dagens fråga: är du minimalist eller maximalist eller något där mittemellan? 

 

C2A3B986 0C93 46A7 A46E 673F48A42266


Kajakpaddling i Molpe

Skrivet av Evelina Nygårds 07.08.2021

Kategorier:

I torsdags så var det äntligen dags att ta sig ut och paddla lite kajak. Mamma har längtat efter att åka ut och paddla med familjen i flera somrar nu, men det har inte blivit av. Men i torsdags blev det äntligen av. Vi som for ut var mamma, pappa, syrran, jag och Jocke x 2. (Japp, bådas pojkvänner kallas för Jocke)

Vi hyrde kajaker från Polkuped kajak i Molpe och startade från Strandmölle. Jättesmidigt och enkelt att hyra utrustningen där. Vi har inte paddlat så väldigt mycket förr, men lite erfarenhet hade vi alla, så det blev en “liten” runda på 12,5 km som vi paddlade i perfekt väder!

Halvvägs hade vi picknick på en strandkant och sen paddlade vi tillbaka på spegelblankt hav. 

Så himla roligt! Det där gör vi om!

 

(alla bilder utom första är lånade av syrran @isabellenygards)

005DAAA9 578A 440B 840E B931046DA08AAE726204 CF9C 4473 A420 769DAB2F0EC546B69BC6 E834 48B0 A8A7 07F434532D92F6C21128 5646 4DCE B1C4 2A7B9F5491B6C809C34D AC6E 4644 B315 65AE57883450


Den magiska Lejonporten inträffar 8/8

Skrivet av Evelina Nygårds 04.08.2021

Under den inkommande helgen händer det igen stora grejer inom den astrologiska och spirituella världen.

Gör dig redo att manifestera lite seriös Lejonmagi, för den 8 augusti (på söndag) kommer solen i Lejonet och den ljusa stjärnan Sirius att skapa ett årligt kosmiskt event som kallas lejonporten. Detta event förstärks ännu mer intensivt i år, tack vare nymånen i Lejonet som äger rum samma dag. Mellan dessa stjärnhändelser och numerologin bakom siffran åtta, kommer 8 augusti (eller 8/8) att vara en av de mest lyckosamma dagarna 2021. Om du gillar astrologi eller numerologi vill du inte sova bort denna möjlighet att manifestera allt det du önskar dig!

Så vad är lejonportens portal? Det är en kombination av att solen finns i sitt hemtecken Lejonet, att stjärnan Sirius stiger på himlen (som blir synlig den 8 augusti eller runt det datumet varje år) och den numerologiska betydelsen av siffran 8 (som förstärks av dubbla åttor, 8/8). Dessa faktorer tillsammans bidrar till en gynnsam energi som gör den 8 augusti till en särskilt lyckosamdag för att manifestera framgång och förvandla dina drömmar till verklighet.

lionsgate portal 2019

MANIFESTERA?

Att manifestera innebär att du visualiserar eller skriver ner de saker du vill uppnå. Men inte bara som en "to do-lista" utan du är noga med hur du formulerar dig, du är så exakt som möjligt och du ser det framför dig hur det går till. Du tänker intensivt på det och du känner känslorna du kommer att ha då det du visualiserar inträffar. Vissa kan tycka att det är hokus pokus humbug, att sånt inte fungerar.

Jag säger att det har att göra med attraktionslagen, om du skickar ut till Universum vad du önskar dig och tror att du ska få det, är positiv och agerar i rätt riktning, då kommer du att få det.

Men för den kritiske, så håller ju faktiskt många idrottare på med just detta. De visualiserar hur de ska utföra sin gren, t.ex. sina simhopp, en tänker och fantiserar om hur det känns att vinna OS-medaljen, de tänker på det varje dag och gör saker varje dag så att de kommer närmare sitt mål. Detta är att manifestera.

Men men.. Back to lejonporten.

Copy of This morning routine will change 1 683x1024

Medan firandet av lejonporten är populär inom New Age, så har 8/8 firats som ett andligt datum i tusentals år. Sirius uppgång och anpassning till solen ansågs vara en viktig händelse i många gamla kulturer. Civilisationer så långt tillbaka som Dogon-stammen i Afrika, Sumererna och forntida Egypten spårade Sirius bana över himlen, trots att de saknade modern teknik. 

8 augusti ger ett gnistrande andligt fönster av möjligheter för alla stjärntecken att sätta upp avsikter, omfamna överflöd och skapa en ny början. Även om den 8 augusti anses vara toppdatumet för att utnyttja den mystiska energin i lejonporten, tror man att manifestationsportalen är "öppen" i flera veckor före och efter också. Men i år är porten extra stark för att andligt jämna upp och skapa förändringar i våra liv, eftersom den dessutom överensstämmer med datumet för nymånen i augusti 2021.


Numerologi av datumet 8/8

Åtta anses vara en av de lyckligaste siffrorna inom numerologi och motsvarar ofta rikedom och överflöd. Visuellt är en "8" också bokstavligen en oändlighetssymbol vänd upprätt, vilket representerar dess obegränsade potential. 8/8 är numerologiskt signifikant, eftersom åtta är siffran för överflöd och välstånd. Att vara den åttonde dagen i årets åttonde månad laddar detta datum med framgångens energi (ovanpå all astrologisk magi) och gör det viktigare för oss att sätta tydliga avsikter. Betydelsen av 8/8 blandar astrologi med numerologi på ett synergistiskt och fascinerande sätt.

 

För att summera denna långa och lite invecklade text för de som inte är så insatta i ämnet:

På söndag kan du passa på att tänka lite extra på vad du vill uppnå under den kommande tiden. Skriver ner det i en bok, fantisera lite och lek med tanken. Hur skulle det kännas att uppnå exakt det där du önskar dig. Vad borde du göra för att nå det? Var positiv! 

Tror du att du kan få det, så kan du det! Glöm inte det...

 

Characteristics About The People Having Life Path Number 8

Källa: https://www.bustle.com/life/lions-gate-portal-luckiest-days-meaning-astrologer 


Hur börjar man fasta?

Skrivet av Evelina Nygårds 02.08.2021

Jag har fått många frågor kring fasta och det verkar vara något som många är intresserade av, så här kommer ett inlägg om hur man lättast gör för att börja på med periodisk fasta och längre fastor.

Vore jag en riktigt jobbig typ, skulle jag säga "det är bara att sluta äta det" :) För faktiskt.. så lätt är det, då du inte äter så fastar du. Men nu är inte jag en sån typ, utan jag ska förklara det lite mer ingående.

Alla fastar en del av dygnet, vissa kortare och vissa längre. Om du äter ditt sista mål mat på kvällen, låt oss säga kl 20 på kvällen, så fastar du tills du äter nästa gång, det kan vara t.ex. kl 8 på morgonen. Då har du fastat i 12 timmar, eller du har haft ett "ätfönster" på 12 timmar och ett "fastefönster" på 12 timmar. 

När du håller på med periodisk fasta så vill du försöka öka på ditt fastefönster så det blir längre och längre. Den vanligaste fastemetoden kallas för 16:8 och det betyder att du fastar i 16h och har ditt ätfönster i 8h. Det innebär alltså att under 8h, t.ex. från 12.00 på dagen till 20.00 på kvällen så får du äta. Du ska såklart inte äta non-stop i 8h, men där hinner du ju bra klämma in 2-3 måltider. Många som inte tycker om frukost och skippar den, gör ju detta naturligt, håller sig till lunch innan man äter något.

Klarar du att fasta i 16h är det jättebra. Fördelarna med fasta börjar kring 14h och bara ökar därifrån, så ju längre du orkar fasta desto bättre. Det finns såklart många olika slags fastor, man kan vara olika strikt och man kan äta på olika sätt under sitt ätfönster.

IMG 5715

 

Fördelar med att fasta

Det finns väldigt många fördelar, men här kommer iaf några:

 • Ökad mental klarhet 
 • Minskar inflammation i kroppen
 • Hjälper till med viktminskning
 • Ökar fettförbränningen
 • Ökar mängden tillväxthormoner (bra för muskelbygge)
 • Minskar risken för vissa cancersjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2
 • Det bidrar även till cellförnyelse och renar kroppen på slagg. (att dricka detoxte och andra detoxer är egentligen helt onödiga, för om du fastar så gör kroppen allt det där åt dig automatiskt.)

Vilka slags fastor finns det?

ENLIGT TID:

 • 16:8 - du äter 8h och fastar i 16h
 • 20:4 - du äter i 4h och fastar i 20
 • OMAD - står för "one meal a day" du äter alltså 1 gång om dagen
 • Varannandagsfasta - du fastar varannan dag och äter varannan.
 • Förlängda fastor - du fastar 24-72h eller ännu längre

ENLIGT TYP:

 • Vattenfasta -  du dricker endast vatten under ditt fastefönster
 • Fettfasta - du dricker/äter fett under ditt fastefönster
 • Äggfasta - du äter bara ägg
 • "Valfri kalorifri dryck-fasta" - denna fasta har ingen namn vad jag vet, men en del människor som fastar tillåter sig själv att dricka olika saker som inte innehåller några kalorier. T.ex. kaffe, te, vissa tillåter även kalorifria energidrycker eller läsk.

Det finns säkert fler variationer, men här var några vanliga. Jag brukar fasta mellan 16-22h varje dag och jag dricker en drink med citron och äppelcidervinäger i under min fasta. Jag brukar även dricka en bulletproof coffee eller fettkaffe under min fasta. Jag brukar alltså fettfasta för det mesta. Vissa personer skulle inte ens vilja kalla det för fasta, för att EGENTLIGEN fastar du bara om du inte alls intar några som helst kalorier. (Det gör jag nog ibland också) Men då man fastar så ska man ju fråga sig vad anledningen till fastan är.

Jag fastar för att bota insulin resistensen främst. (Läs mer om den här) Men även för att det är skönt för magen, jag är klartänkt och det är enkelt... och ja, cellförnyelsen! Vill ju undvika rynkor så länge det går ;) Så för att uppnå de sakerna så behöver jag hålla insulinet lågt och det kan jag göra, FAST jag dricker en fettkaffe och dricker min "äckeldrink". (Jag tycker min drink är god, men det gör inte så många andra.) Fettkaffe eller bulletproof coffee, är kaffe med en klick smör och en skvätt MCT olja i, ibland även kollagenpulver och grädde.

Hur man kan äta då man fastar?

Du kan äta hur du vill. Det finns ingen viss "diet" du behöver följa. Du kan äta precis hur du vill.. MEN, det är lättare att äta på vissa sätt. Jag äter som sagt för det mesta LCHF och det gör det väldigt lätt att fasta, eftersom du håller dig mätt längre på fett än på kolhydrater och protein. Men du kan äta helt vanligt "husmanskost", men då undrar ju jag, vad är husmanskost egentligen? (det blir ett debattämne för en annan dag)

Men äter du massa snabba kolhydrater innan du stänger ditt ätfönster, dvs. att det sista du äter före du börjar fasta är pasta, pizza, godis eller liknande, då kommer det att vara MYCKET jobbigare att hålla sig tills du får äta nästa gång. Det är såklart en vanesak, vissa kan äta så och sedan fasta hur bra som helst. Men för de flesta, speciellt i början, så är det jobbigt om man inte äter rätt.

 

Hur börjar man fasta?

Ikväll då äter middag eller kvällsmat, så ser du till att äta mat med mer fett och inget halvfabrikat och så ser du fast på klockan, vi låtsas att den är 20.00. Då.. äter du inget, och dricker inget annat än vatten förrän lunch imrn. Du kan dricka en kaffekopp imrn på morgonen om du vill, helst svart eller med lite grädde i, men tyvärr ingen havremjölk eller ens vanlig mjölk. Tycker du att det är för jobbigt att hålla dig till 12.00, så äter du kl 11, du kan försöka längre senare. Men försök hålla dig lite, du dör inte bara för att din mage kurrar. Sen då du väl äter, så ät inte mer än vad du annars skulle göra och tänk igen på att äta bra mat och inte halvfabrikat. (åk alltså helst inte och ät snabbmat :) )

Då jag började fasta, så hade jag redan ätit LCHF en tid, så för mig blev det naturligt att börja fasta. Men i början klarade jag bara 14h, sen gick dt bättre och bättre. Nu är jag som sagt uppe i 18-22h utan problem och sen har jag långa fastor på 45h ibland.

 

Så, burkar du fasta eller är du intresserad av att prova? Eller har du andra frågor om fastandet, så får du gärna kommentera. Jag är ingen expert på området, jag bara talar från mina egna erfarenheter.. och dom är ganska många :)

 

IMG 5714