7EEC0E37 0F8C 47F7 9230 B91FADB6CDB3

The great reset

Skrivet av Evelina Nygårds 11.03.2022 | 2 Kommentarer

Fredag igen, dagarna och veckorna bara susar förbi. Vi har redan nerräkning till påsklovet och sommarlovet i klassen. Det känns som att alla människor jag möter. Elever, föräldrar, vänner och andra vuxna - bara lever för helgerna. 

Jag själv gör väl kanske också det, även om jag försöker leva i nuet. Man vill ju ta vara på den tid man har, inte slösa bort 4-5 dagar per vecka på att drömma om de två som man är ledig. Jag förstår dock varför så många väljer att drömma just nu. Efter två år med corona och nu ett krig, så förvånar det inte mig att många hellre drömmer och fantiserar om andra tider. Tyvärr måste jag väcker er nu och säga att, bara för att man tänker på något annat och försöker drömma sig bort, så förändras inte faktum att nu ser världen ut såhär.. och det är bara början.

Jag är en person som undersöker. Vad det än gäller, så undersöker jag saker. Noggrant! Mitt mål i livet är att veta så mycket som möjligt om så mycket så möjligt. Tur är det ju att man aldrig blir fullärd. 

De senaste året har jag varit mycket intresserad av The Great Reset, The World Economic Forum och The Young Global Leaders. (Som ingen mindre än vår Sanna Marin är med i!) Igår så jag en jättebra dokumentär om allt det, där det var så bra sammanställt och så tydligt förklarat och lättförståeligt!
Tyvärr får jag inte ha den videon länkad här, så om ni vill se den så finns den på Youtube. 
Den heter: Makthavarna du aldri valde. 

Annat då? Tja, jag kunde ju skriva och prata om bränslepriserna? Haha, men det har väl ingen missat.. men jag kan ju länka till denna sida där du kan skriva under, om du också tycker att vi borde slopa dieselskatten nu. Man får nog börja överväga att cykla. Synd att jag har 20 km till jobbet. Visst, det går nog bra att cykla, men då ska man nog starta i tid och jag skulle nog känna mig lite ofräsch.. om jag ska vara ärlig. Kanske man skulle investera i en elcykel? Moppe? 

Vi får se..  to be continued.

 

Calendar

 

Kommentarer

 • Pia Nyman 13/03/2022 2:25am (13 månader sen)

  Tack för att du belyser detta. Skall kolla filmen. Sanna Marin bör avgå är min fasta ståndpunkt
  Hon har för länge sedan förbrukat sitt förtroende.

  • Evelina Nygårds 13/03/2022 11:15am (13 månader sen)

   Hej! Tack för din kommentar. Japp, jag rekommendera verkligen att se filmen. Hoppas den ger dig mycket intressanta saker att begrunda.

 • Marie 18/03/2022 9:18am (12 månader sen)

  Hej! För öppenhetens och informationens skull vill jag poängtera att videon du rekommenderar är gjord av Palaestra Media som utmärker sig för högerextrema medieproduktioner och att mannen bakom Palaestra har bakgrund i nazistiska organisationer och väpnade milisgrupper. Var det därför du inte fick linka till den här?

  • Evelina Nygårds 31/03/2022 12:11pm (12 månader sen)

   Hej, tack för din kommentar!
   Ja det var det, och jo det vet jag om. Men just denna video har ingenting med nazism att göra och inte heller är den högerextrem. Jag tycker inte man kan bojkotta något direkt bara för att producenten av en video inte har exakt den åsikt man själv har. Öppenhet och yttrande frihet är det viktigaste vi har.

Skriv en kommentar