headerbild

Folkfest när det är som bäst

Skrivet av Julia Holmqvist 30.05.2018

*Kommersiellt samarbete med Folkhälsan*

Lera. Skratt. Svett. Hinder. Kämparvilja. Glöd. Hjärtat bultar. Det är folkfest i stan. Tiden är inte måttstocken här. Det är däremot skrattet, känslan och modet. Vi gjorde det liksom – bara den boosten.

 

ig zabakii Photo by Jacques Holst bit.ly jholstpics CC by nc sa 20151010 13 42 18

D1B0474

 

För vad har Malmö, Oslo, Köpenhamn, Stockholm och Vörå för gemensamt? Det är de orter där Toughest går av stapeln. Vi har äran att presentera och introducera det hinderbaneloppet som blomstrar i de nordiska större städerna och där man lyfter hinderbanelopp som något där man får testa sig själv. Lägger upp mål och känner ett brus av välbefinnande; vi gjorde det.

 

ig zabakii Photo by Jacques Holst jacquesholst.com CC by nc sa 20160507 12 55 55

ig zabakii Photo by Jacques Holst jacquesholst.com CC by nc sa 20160604 11 03 26

ig zabakii Photo by Jacques Holst jacquesholst.com CC by nc sa 20160604 11 41 12

 
Hela fyra trailers med hinder kommer till Vörå efter eventet i Stockholm och hinderbanan står färdig 17.8 Då är det dags att göra om Norrvalla till platsen där det stora hinderbaneloppet tar plats.

- Toughest Finland kommer att ha sin Finlandspremiär på Norrvalla 18.8. Det är häftigt att få vara med och ordna ett nordiskt event som har blivit vald till Europas bästa koncept flera år i följd, säger Joakim Träskelin idrottsproducent vid Folkhälsan Utbildning Ab och den som leder upp eventet. Vi ser en helt klar trend i hinderbaneloppen just nu och det hoppas vi ska synas i Finland också, säger Träskelin.

Joakim berättar att klassen med familjer och för funrun ökar i popularitet; de här rundorna har inte tidtagning eller straffrundor. Man gör det helt enkelt på sin egen nivå! Det gör att många tar loppet som en utmaning men främst som en folkfest tillsammans med sina vänner. Det ska vara roligt men också kännas att man fysiskt gjort något utöver det vanliga. Fysiken förbättras också om man vågar utmana sin egen kropp lite och testa nya rörelser.

 

lehdistokuva3

Skarmavbild 2018 05 30 kl. 05.27.07

Du som är 14-17 år har också möjlighet att delta Toughest huvudlopp lördag 18.8 med dina förmyndares tillstånd. Starten för juniorer sker kl. 10.30 och ni har samma bana som vuxna som är 8 km och har 40 hinder. Om du är tävlingsinriktad så kan du också kvala in till VM genom att bli bland 10 bästa. VM ordnas för första gången i Europa 19-21.10 i England.

 

cph 215

 

Så varför kom då Toughest till just Vörå och Norrvalla för sin första Finlandspremiär? Varför skapa folkfesten för den nordiska marknaden just i Vörå? Enkelt egentligen. Norrvalla har hela konceptet; kunskapen, terrängen, stödfunktioner och erfarenheten av större event. Det är en triumf i sig att regionen får ta emot ett event som Toughest och det kommer med all säkerhet att innebära nya människor som upptäcker Österbotten.

 

ig zabakii Photo by Jacques Holst jacquesholst.com CC by nc sa 20160903 13 34 03

 

Vad man behöver för att delta? Glatt humör egentligen! Toughest bjuder på många olika alternativ och klasser och det är bara att välja och vraka vilken som passar just dig.

Vi ses 18.8! Loppet, festen, boosten- allt väntar på ivriga deltagare!

 

 

Toughest Vörå

17-19 augusti

17.8 Toughest Orientering

18.8 Toughest huvudloppet

19.8 Toughest Family

Mer info på http://www.toughest.se/events/vora/


Vårkänslor och inspiration till havs

Skrivet av Julia Holmqvist 19.04.2018

*Kommersiellt arbete med Wasaline*

Du har kanske hört talas om ett rederi som heter Wasaline, många har säkert också åkt med oss över Kvarken. Men för dig som inte ännu känner till oss kan vi berätta att vi är pålitliga, vänliga och värderar hög kvalitet. Vi jobbar för att bygga upp Kvarkentrafiken till något stort igen, ofta handlar det om att jobba mot oddsen. Vår utmaning är att bevisa att vi gör något bra, något vi och regionen kan vara stolta över.

 

Bild 1M/S Wasa Express, trafikerar över Kvarken dagligen året runt. Resan tar 4,5timmar/väg.

 

Bild 2

 

Under våren har vi satsat på några större teman ombord för att erbjuda ett mervärde åt våra passagerare. Vi har flera olika strategiska partners som vi valt att samarbeta med för att få substans i programmet. Det är alltid live musik i baren på torsdags-, fredags- och lördagsavgångarna, under sommarmånaderna har vi live musik i baren på alla avgångar hela veckan. Ibland är det ett band som spelar och ibland har vi en trubadur eller DJ som underhåller, men, målsättningen är att du alltid skall trivas ombord.

Våren kickar igång ordentligt med en trädgårdskryssning den 21 april, då bjuds det på trädgårdsinspiration och föreläsningar i konferensavdelningen. För de snabbaste besökarna delas det även ut gratis inträdesbiljetter till Nolia Trädgårdsmässa den 21–22.4.

 

Bild 3

Trädgårdskryssning den 21.4

För den som vill kombinera sin daycation med shopping och party är det 28 april som gäller. Då spelar den fantastiska Alexandra Jardwall i baren och på kvällen höjs stämningen ytterligare då DJ Wulf från Umeå stiger ombord.

Om du missar partykryssningen i april får du en ny möjlighet i maj. Månaden avslutas med partykryssning den 26 maj. Partybandet Less is More spelar i baren och på kvällen stiger DJ Wulf upp på scenen. Det utlovas garanterat bra feeling i baren.

 

collage

Alexandra Jardwall uppträder ombord den 28.4

Den 5 maj står motion, hälsa och skönhet på agendan. Har du svårt att komma igång med träningen eller känner du att du gärna skulle få lite ny inspiration om motion, hälsa och skönhet då är det här kryssningen för dig! Tillsammans med Fiilis-messut ordnas en bra feeling-kryssning där du får prova på olika motionsformer och även gå på snabbehandlingar. På kvällen byts träningskläderna ut mot partykläder, det blir modevisning i baren och naturligtvis även livemusik och DJ.

Bild 5

Fiiliskryssning den 5.5

Om du aldrig varit med under Kvarkentrafikens storhetstid har du nu chansen att få en inblick i hur det var förr. Den 19 maj är det Nostalgikryssning ombord. Maj-Britt ”Maippi” Martin gästar oss som kryssningsvärdinna och tillsammans med dansorkestern Tommys och trubaduren Janne Laine hälsar hon er välkomna ombord. Det utlovas lotterier, dans, bingo och trevlig samvaro.

 

Bild 6
Den åländska kocken Micke Björklunds Skärgårdsbord serveras fram till senhösten. I À la carte-restaurangen kan du välja mellan några klassiska rätter eller veckans meny. I kafeterian finns det en fast food meny för den som uppskattar det snabba alternativet.
Vi vill att du skall känna dig välkommen, sedd och speciell och att din resa skall vara positiv och minnesvärd.

 

Bild 7

Micke Björklunds skärgårdsbord serveras t.o.m. november 2018.

 

Bild 8

 Cheese cake.


Wasaline – Ett litet rederi med stort hjärta.