Fanny Hellman bloggbild Sevendays 2022

November, december och 1970-talet

Skrivet av Fanny Hellman 15.01.2022 | 1 Kommentarer

Hej, roligt att just du klickade dig hit. Det börjar bli ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, men det ska det bli ändring på nu. Nytt år och nya möjligheter brukar man väl säga. Fast motivationen är faktiskt på topp just nu, så då ska jag försöka använda den på bästa sätt. 

I november planerade jag en del kreativa projekt, stickade klart min citrongula mössa som jag påbörjade i våras, började sticka sockor att ge bort i julklapp och jobbade på dagis. Utöver det det tog jag det mest lugnt, för dagisjobb gör en väldigt trött.

December bestod mest av dagisjobb, julklappsverkstad och vardagsbestyr. Jag åt också många pepparkaksglassar (Annas pepparkakor har gjort glasspinnar med chokladöverdrag. De är supergoda!), hälsade på familjen kring självständighetsdagen, köpte julklappar och broderade lite. En vecka innan julafton tog vi jullov och njöt av att vara 100% lediga i tre veckor. Fantastiskt! Vi firade jul med våra familjer precis som vi alltid gör, petade ut julgransbollar ur munnen på hunden Elsa och åt massor med god mat och choklad. Nyårsafton firade vi med god mat och charader tillsammans med ett par vänner som vi inte träffat på länge. Och första veckan av det nya året tittade jag och David på alla Harry Potter filmer och den nya jubileumsfilmen. Så nu kan jag ärligt säga att jag sett alla Harry Potter filmer. Det var på tiden kan man tycka. 

Bjuder till sist på en 70-talsinspirerad vinter outfit från december. Pannbandet som även går att bäras som krage runt halsen sydde jag i samband med pälskursen under modiststudierna. Räven är en gammal räv som min farmor köpt men aldrig använt, så då fick jag sy en hatt och ett pannband av den. Örhängena pysslade jag ihop före jul och den roströda tröjan har jag stickat själv. Den bruna polotröjan i ull och de svarta läderskorna är båda gamla loppisfynd och Marimekko skjortan sydde farmor åt sig själv troligtvis på 60- eller 70-talet. Det är bara manchesterbyxorna och glasögonen som är nya, annars en mycket bra begagnad outfit! 

Nu tror jag att jag ska titta på serier och sticka lite. Trevlig kväll!

Fanny Hellman 2021 70s outfit 4Fanny Hellman 2021 70s outfit 2

Kommentarer

 • Carita 15/01/2022 7:20pm (21 månader sen)

  Toppenfina bilder! Roligt att hitta olika bloggar via Finlandssvenska bloggare på Facebook.
  Jag tycker vi finlandssvenskar kunde bli bättre på att titta in hos varandra och kommentera eller ge tummen upp.
  Själv har jag många besökare från både Finland och Sverige och från andra länder. De som kommenterar mest är ändå svenskarna.

  • Fanny Hellman 17/01/2022 6:50pm (21 månader sen)

   Tusen tack Carita! Tack för din kommentar! Jag håller helt med dig om att vi finlandssvenskar borde bli bättre på att kommentera och visa uppskattning när vi ser eller läser något vi gillar! En fin kommentar kan ju förgylla någons dag och motivera den till att fortsätta dela bilder och texter. Jag tycker själv att det är lättare att kommentera på sociala medier och har aktivt försökt bli bättre på det, men jag ska absolut försöka bli bättre på det i bloggvärlden också. :)

Skriv en kommentar