Fanny Hellman bloggbild Sevendays 2022

Om att flytta hem igen

Skrivet av Fanny Hellman 11.08.2023 | 2 Kommentarer

Hej! Hoppas ni inte glömt bort mig. Nu är det plötsligt augusti och livet är lite annorlunda än när jag senast bloggade. Halva vintern och våren funderade vi på vad vi skulle göra till hösten efter att David tagit sin master of music. Skulle vi stanna i Helsingfors? Ville jag börja studera igen? Skulle vi flytta till en annan ort? Allt var aktuellt och vi hade ingen aning om vart livet skulle föra oss. Vissa kanske tycker att det låter som en drömsituation att ha möjligheten att flytta vart du vill eller börja studera något nytt, men jag tyckte det var mest jobbigt att inte veta. 

Och det val jag minst trodde vi skulle välja blev verklighet. Vi valde nämligen att flytta hem till Österbotten igen. Det tog väldigt länge för mig att acceptera att vi redan efter fem år på vift skulle flytta till hemtrakterna igen. Jag kände mig inte redo för det, mest för att jag var (och är?) rädd att fastna där och att sluta utvecklas som människa. Österbotten kändes som att gå tillbaka in i comfort zonen igen. 

Vi sa upp vår fantastiska studielägenhet på 64,5 kvadrat och packade ihop alla våra ägodelar i fem bilar och tre släp. Och jag kan konstatera ännu en gång att jag hatar att flytta. Och jag hoppas det är länge tills vi flyttar igen. :)

För tillfället har vi mellanlandat hos mina svärföräldrar och sitter och väntar på att en drömbostad ska dyka upp. Ett tag trodde vi att vi hade hittat den men någon annan hann nappa den mitt framför våra ögon så nu är vi på ruta ett igen. Men vi fortsätter att hålla tummarna och hoppas att just vår bostad dyker upp snart. 

Så där annars är livet ändå rätt härligt. Jag sommarjobbar inom vården och jobbar på mitt företag vid sidan om det. Men det vore allt lättare om jag hade en egen ateljé igen och slapp leva i flyttkartonger. 

Bilderna är från förra sommaren när jag och Sonja Wikström hade photoshoot tillsammans. Jag tyckte känslan i bilderna talade till mig idag, lite vemod blandat med nostalgi och hopp. Klänningen har jag sytt själv av ett rutigt tyg jag hade i mina gömmor och en vit loppisfyndad bordsduk. Hoppas ni gillar bilderna. Trevlig helg! 

fanny 5

fanny 15

fanny 17Fotograf: Sonja Wikström

Kommentarer

 • Lennart 12/08/2023 1:22pm (4 månader sen)

  Jag tror på genomtänkta beslut, innan handling. Ni verkar ha tänkt ordentligt innan ert beslut. Ta inte ut rädsla i förskott. Förutsättningarna för att det ska gå bra för er är därför starka. Lycka till!

  • Fanny Hellman 15/08/2023 8:10pm (4 månader sen)

   Jo beslutet är nog mycket genomtänkt. Min man fick jobb i Österbotten så därför blev det just en flytt dit trots att det tog emot. Just nu är det lätt att ifrågasätta om det var rätt beslut, men bara tiden kan utvisa det. Jag tror nog ändå att allt blir bra bara vi hittar en passande bostad. Tack för omtanken! :)

 • Daniela 13/08/2023 2:49pm (4 månader sen)

  Om ni funderar på att köpa säljer vi en alldeles underbar parhuslägenhet i Gerby 🙂

  • Fanny Hellman 15/08/2023 8:03pm (4 månader sen)

   Tack för omtanken, men det blir tyvärr lite för långt att pendla då både jag och min man jobbar på annan ort. :)

Skriv en kommentar