Tryffelpasta men lax

En oinspirerad middag blev någonting helt magiskt.
Hade köpte en påse italiens pasta med tryffel, ett impulsköp.
En par skivor lax, babyspenat och lite broccoli.
Någon idé fanns väl i bakhuvudet men blev nog mera att man bara plockade nåt i vagnen.
Tonfisk mackor

Gumman fick inspiration i morse av Steffo i TV4:s morgontv.
Så i kväll dök det upp en inköpslista i mobilen.
Varma smörgåsar med tonfisk, låter helt bra.
Men det blev lite mera än så.
Om du tänker dig en varm smörgås a la Subway så är vi nära.
4 skivor rostbröd
2 burkar tonfisk i vatten
1 silverlök
1 rågad dl majonnäs
saften av en 1/2 citron
tabasco (eller motsvarande)
1,5 dl riven ceddarost
jalopeñjo i skivor
3 dl riven sallad
ajvar relish och salt.
Röding med aronia boost

Kvällen experiment med aroniapulver blev en stekt röding.
1 matsked Aroniapulver och en gnutta Drömkrydda Fisk som fisken fick
gosa med en stund. Nu blev dagens vitamindos blev intagen.Några minuters stekning och det var klart.
Såsen är en typ av Remouladsås som jag gjorde själv.
1 gul lök, lite kapris, lite purjo och små saltgurka (cornichons)
hackas fint. Blandas i en burk gräddfil med salt och peppar.
Havskräftor även på en onsdag

I dag tog jag ut en av årets sista semesterdager. Den tillbringade jag med scenen vid Smedsby uf.
Svettig, öm och trött svängde jag in till Fiskdisken på vägen hem.
Hade tänkt mig nåt små plock, men blev havskräftor.
Luciasill

Ett generöst fat med sill och annat gott sitter alltid rätt.
Dagens rätt består av matjessill, ägg, brynt smör och mycket annat.
Men vi tar det allt efter.
Hacka en rödlök, en salladslök och ett rött äpple
Halvera eller skiva några rädisor.
Koka ägg och halvera dem.
Bred ut allt på ett serveringsfat. Skär matjessill i munsbitar och
arrangera den ovanpå.
Hacka gräslök och dill och strö över.
Sakta försiktig och några varv med pepparkvarnen.
Klicka på lite rom om du vill.
Smält smör i en kastrull och låt det sakta brynas under omrörning.
Häll smöret över ingredienserna.
Snabbgjord mingelmat

Personligen ingen större vän av karelskapiroger. Men det här som jag hittade på Valios receptsida fick idéerna att snurra. Kan föreställa mig smaken och den känns bra, dessutom är det otroligt lättlagat. Gott med en kall öl, vittvin eller skumpa.
Alltid ett säkert kort!

Alltid ett säkert kort -är röding i ugn. I kväll med pressad potatis som suger upp såsen bra.
Smöra en ugnsäker form och lämna några klickar smör i botten. Plocka ner några citronskivor
och skivad purjo (kan knappas bli för mycket av purjon). Lägg ner fisken, salta och peppra.
I kväll öste jag på en rejäl matsked med kapris, lite marinerade vitlöksklyftor (skåptömning inför julen).
Torkad dill och en rejäl matsked riven pepparrot (går bra med den på tub). 2 matskedar buljong, 1 dl vittvin
och 2 dl grädde. In med formen i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
Fredagsmys med kallrökt lax

Tog ut en semesterdag idag och fixade inför lillajul.
Kvällens fredagsmys blev en gammal goding i repris.
I grunden en smörstekt kavring. Sedan en skiva snabbt stekt kallrökt lax.
En halv skivad avocado, några ringar rödlök och purjo.
Några handpillade räkor och blad av ruccola. En halv skiva citron.
Djupfryst med äkta smaker

En härligt slö söndag som också smittade av sig på middagen,
Tanken var någonting annat men det fanns ett paket sej i frysen så det fick bli det.
Ingen av oss var speciellt hungriga men allt efter dofterna började
sprida sig i köket började också magen kurra.
Rostad lax

I kväll kände vi inte för någon mega stor och tung middag.
Men hade köpt nåt som kunde ha blivit en bra förrätt.
Nu fick det bli huvudrätten i stället.
Vid Fiskdisken gick den under ”Sotad lax”. Två mindre bitar laxrygg
med en rubb.Ett lätt grönsallad till med sallad, ruccola, tomat, gurka,
några handpillade räkor, kokt ägg, tomat och en dressing med senap, olja och vinäger.
Lite snabbt picklad rödlök och en äppel/ingefära sås från Fiskdisken.
Några stekta trattkantareller ovanpå fisken.
I salladen finns också lite kall svartpasta.
Gott, sååå gott.