sevendaysxbernys

Baka till alla hjärtans dag

Skrivet av Sara Storbäck 10.02.2021

Kategorier:
Taggar:
citronmarang3

I helgen är det alla hjärtans dag/vändagen. Överraska någon du tycker om med någonting gott. 

Läs hela inlägget

Enkelt vegetariskt mattips: Fyllda paprikor

Skrivet av Sara Storbäck 03.02.2021 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
fylldpaprika4

fylldpaprika3Fyllda paprikor är någonting som jag tycker är enormt gott. Av någon anledning har jag inte kommit på tanken att laga det själv på väldigt, väldigt länge, men för några dagar sedan kom jag att tänka på hur otroligt gott det är. Så idag lagade jag en vegetarisk variant till lunch fylld med svarta bönor, champinjoner och lök.

Läs hela inlägget

Glutenfria Fastlagsbullar

Skrivet av Sara Storbäck 24.01.2021

Kategorier:
fastlagsbullar4

Härligt goda, helt glutenfria fastlagsbullar

Läs hela inlägget

Glutenfri körsbärskaka

Skrivet av Sara Storbäck 20.01.2021 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
korsbarkaka3

korsbarkaka

Läs hela inlägget

Kycklingsallad med batat och granatäpple

Skrivet av Sara Storbäck 12.01.2021

Kategorier:
kycklingsallad4

kycklingsallad1kycklingsallad2kycklingsallad3

Läs hela inlägget

Vegetariskt: Linsgryta med tomat och fetaost

Skrivet av Sara Storbäck 10.01.2021

Kategorier:
linsgryta fetaost4

linsgryta fetaost2

Läs hela inlägget

Pasta med halloumi, soltorkade tomater och oliver

Skrivet av Sara Storbäck 06.01.2021

Kategorier:
halloumipasta4

halloumipasta1Brukar du ta med matlåda till jobbet? Eller behöver du kanske lite inspiration till middagar så här i januari? Här kommer ett vegetariskt, Medelhavsinspirerat pastarecept med halloumi, soltorkade tomater och oliver som passar bra till både lunch och middag.

Läs hela inlägget

Glutenfritt julbröd

Skrivet av Sara Storbäck 23.12.2020

Kategorier:
jullimpa4

jullimpa2jullimpa3

Läs hela inlägget

Glutenfria knäckbars med chokladöverdrag

Skrivet av Sara Storbäck 20.12.2020

Kategorier:
twix3

twix1twix2

Julen närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än att baka lite julgodis? I år lät jag mig inspireras lite av Twix, en av de chokladsorter jag gillar mest och experimenterade fram dessa bars. Det här godiset har en mjuk kakbotten och en lite knäckaktig fyllning. Ha gärna godiset framme en stund innan du äter det, för likt vanlig knäck blir godiset ganska segt och svårtuggat när det stått länge i kylen. Och självklart behöver du inte skära det i bars/stänger om du inte vill. Rutor eller små bitar funkar ju givetvis också. 

Läs hela inlägget