Pinja2

Välkommen till food for everyone.

Skrivet av Pinja Nylund 15.02.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej och varmt välkommen till min matblogg Food for Everyone.  Tanken bakom min matblogg var en blogg med passliga recept för en med de vanligaste allergier eftersom jag ofta känner att jag är tvungen att modifiera (nästan) alla recept jag vill testa för att de skall passa min diet.

Jag själv har lidit av allergier de  22 år jag befunnit mig här på jorden och jag tror att mina allergier också gett mig en liten puff till mitt intresse för matlagning.  Jag har liksom inte samma möjlighet att köpa en fryspizza från närbutiken då jag är vrålhungrig efter en föreläsning utan jag är tvungen att planera och köra all mat från början till slut själv. Tur att jag tycker det är kul!

I år före jag ens visste om att jag fick chansen att blogga hos Foodly, gjorde jag några matrelaterade  nyårslöften.  Det första var att lära mig äta regelbundet ( går för tillfället inte sådär jättebra). Det andra var att testa på minst 2 nya maträtter per månad, hittills har det gått bra och de flesta nya maträtter har fått tummen upp från både mig och provsmakaren. 

 

IMG 20180118 WA0005

Jag tänkte nu dela med mig av ett recept jag provade på och verkligen gillade, nämligen siskonkorv-gryta:

Det du behöver är:

1 paket siskonkorv

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 paket (200g) champinjoner

1-2 msk olja 

2 dl vatten

1 påse babyspenat

1 burk tomatkross med örter

salt och peppar

 

Gör såhär:

Hacka lökarna och putsa samt skär upp champinjonerna. Fräs löken i oljan och kläm i bollar av siskonkorv i pannan. Stek tills siskonkorven fått lite färg och tillsätt sedan champinjonerna och stek dem i ett par minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra i  ungefär 15 min. 

Jag serverade siskonkorv-grytan med spagetti, men det går säkert lika bra med till exempel ris. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar