sevendaysxbernys

Lyon, gastronomins huvudstad

Skrivet av Ulf Lassander 04.04.2017

DSC 0147

Gastronomins huvudstad i Frankrike. Jo, jag tackar. Vi fick tre timmar ”egen tid” och vad gör man...

Läs hela inlägget

Ett möte med Dijonsenap

Skrivet av Ulf Lassander 03.04.2017

senapshylla2

Fick vara med om ett intressant besök hos senapstillverkaren Edmond Fallot som tillverkar den berömda Dijonsenapen. Fabtriken är ortens sista fabrik och grundades år 1840. Familjen Fallot övertog fabriken år 1928 och drivs i dag sonsonen. Deras specialitet är bland annat att som sista företag mals senapsfröna långsamt till mjöl med kvarnsten som ger en bättre senap. I företaget jobbar endast 20 personer.

Läs hela inlägget

Sniglar

Skrivet av Ulf Lassander 02.04.2017

sniglar

Medan vi idag var ute på slottet på tryffejakt var det någon som hittade toma snigelskal. Då väcktes tanken på sniglar. Utan att veta så serverades i kväll sniglar som förrätt.

Läs hela inlägget

Tryffeljakt

Skrivet av Ulf Lassander 02.04.2017

grisar1

Efter en timmer färd stötte vi på ett gäng riktiga fransmän. Som vanligt fortsod man ingenting av vad de sa men känslospråket var desto starkare. De stod intill vägen tillvårt slott och verkade som att de ”gillade livet”. Micke Björklund såg ju någonting helt annat...

Läs hela inlägget

Från Alsace till Bourgogne

Skrivet av Ulf Lassander 01.04.2017

tunnor

I dag började vi sakta köra söderut mot Beaune. Kuperad terräng med skogar blandad med öppna fält. En jämna och stabil trafik längs motorvägen trots en otrolig mängd långtradare. Efter tre timmars körning befinner vi oss nu i Bourgogne, Frankrikes gatronomiska hjärta, kornbod etc...kärt barn har många namn.

Läs hela inlägget

Första dagen i Alsace

Skrivet av Ulf Lassander 31.03.2017

buss

Solen och vårvärmen välkomnade oss med råge. Runt +20 grader, tur man hade aircond i bussen. Trafiken var rejäl men allt löpte väldigt bra. Ginsen, magnolian, körsbärsträden och vitsipporna stod i blom.

Läs hela inlägget

Mat & vinresa!!!

Skrivet av Ulf Lassander 24.03.2017

beaune hus2

Om en vecka så sitter jag i buss på väg in i Alsace med korkskruven laddad inför vinprovningen hos vinhuset Pfaffenheim. Det är en 8 dagar lång mat och vinresa genom Frankrike ner till Nice, hem via Milano och en grappafabrik. Reseledare är ålandskocken Michael Björklund. Spännande tider vi lever i :) Jag kommer att blogga under hela resan så det blir en hel del god mat och dryck på Uffes Kitchen från och med 31.3. Hoppas du tittar in varje dag och följer med vad vi har för oss. På söndag skall det packas! Jiihaaaa!

Läs hela inlägget