cropped tom header

34,82, ingen kanontid, men en del positivt i säsongspremiären

Skrivet av Tom Johansson 25.05.2021 | 0 Kommentarer

Filiph öppnade arenasäsongen med att löpa 300 meter på 34,82 i Jyväskylä på tisdag kväll. Det räckte till en andra plats efter Viljami Kaasalainen som klockades för 34,11. Trea i loppet kom Eljas Aalto på 34,83.

För Filiphs del är det personbästa och sannolikt även GIF:s klubbrekord. Sedan junioråren har det inte blivit några lopp på denna distans. Trots att det inte blev någon kanontid innehöll loppet en del positiva besked. Foten som bråkat en del den senaste tiden höll bra och inte hade han heller några känningar av ryggproblemen han drogs med för en tid sedan. Loppet avgjordes efter klockan 21 och termometern visade 11 grader.

Det gick mycket bra undan de första 200 metrarna. Som det oftast går med en hård öppning blir upploppet tungt och tidskrävande. Filiph tror att formen är nära den nivå han höll i fjol under början av säsongen. Då löpte han 400 meter på tiden 47,89. Han brukar behöva ett par lopp för att få upp farten. Om en vecka är han på nytt på samma arena. Onsdagen den 2 juni är det Motonet GP och då är distansen 400 meter. Han är även anmäld till Paavo Nurmi Games i Åbo den 7 juni. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar