cropped tom header

Betydande förbättring på teststräckan

Skrivet av Tom Johansson 04.04.2016 | 0 Kommentarer

Träningen har löpt bra också den senaste veckan. Här är några plock ur träningsdagboken. I onsdags var Filiph i Botniahallen och hade bland annat drag på 500 meter. Han tyckte löpningen kändes helt bra. I fredags kom han hem till Karleby för att träna med GIF på kvällen. Tränaren Håkan Prest har en sträcka vid Friis där hans adepter genom åren har brukat testa konditionen. Det handlar om cirka tre kilometer, som medel- och långdistansarna vanligtvis löper två gånger. Filiph och de övriga på kortare distanser löper sträckan en gång. I fredags avverkade han teststräckan på 10,36. Det var en förbättring på nästan en minut i jämförelse med för två år sedan.
Efter testlöpningen vidtog träningen i Idrottsgården.
Lördagen blev då förstås lugnare. En hel del hopp ingick i morgonpasset på konstgräset i Sandhagen på förmiddagen. På eftermiddagen blev det ett pass i gymmet.
På söndagen blev det också två pass, både länk och hoppövningar.
I någon mån har träningen under veckoslutet störts av en förkylning med snuva som den tydligaste symptomen. Han hoppas att förkylningen snabbt ger med sig och att han nästa veckoslut är helt kurant då SFI-lägret i Kuortane vidtar. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar