cropped tom header

Bra fart på träningen i Kuortane

Skrivet av Tom Johansson 12.01.2020 | 0 Kommentarer

SFI:s januariläger, 7-tusan, är avklarat och Filiph är vid gott mod. De test han genomgick under lägret är uppmuntrande. På 20 meter flygande hade han tiden 1,96. Det är den bästa tiden han gjort. I fredags hade han även test på 150 meter och på 300 meter. Tiderna blev 16,8 och 35,2, tider han är nöjd med.

En extra krydda under lägret var att hans rumänska bekanta från Monte Gordo i december, Vasile Bobos och Robert Parge, deltog i Kuortane som inbjudna gäster. Tränaren Vasile berättade om sina metoder och Robert gav löparna bra sparring. För dem som inte följt med bloggen kan upprepas att det är en 400-meterslöpare som deltagit även i lite större tävlingar och med ett PB påbetydligt under 46 sekunder.

Filiph berättar att rumänerna trivdes bra med SFI:arna. De är imponerade av sammanhållingen inom förbundet.

Filiph hade en förkylning strax efter jul. I övrigt har hälsan varit bra. Han är glad att han tycks klara  den hårda träningen utan att kroppen tar allför mycket stryk. Det blir nu en del studier, men siktet är också inställt på hallsäsongen. Det ska bli en del tävlingar. Som bäst försöker han planera sitt tävlingsprogram. Vi återkommer då halltävlingarna närmar sig. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar