cropped tom header

Bra formbesked: En rejäl putsning av klubbrekordet på 200 meter

Skrivet av Tom Johansson 04.07.2022 | 0 Kommentarer

blogg jamsaInställning av startblocken före tävlingen.

Den alternativa träningen som Filiph tvingats till på grund av vadproblemen har tydligen haft effekt. I söndags sänkte han sitt personliga rekord med 0,11 sekunder på 200 meter i sprintkarnevalen i Jämsänkoski. Det nya rekordet som samtidigt är en förbättring av GIF:s klubbrekord lyder nu på 21,58.

Loppet i Jämsänkoski var hans andra tävling för säsongen. Förhållandena var utmärkta, 26 grader och en medvind på 0,9 meter per sekund. Filiph kom bra i väg ur startblocken och löpte med bra frekvens. Han lyckades också hålla i hop löpningen in i mål. Känslan efteråt var var nästan odelat positiv.

De som följer med vår blogg har inte undgått att märka att träningssäsongen innehållit en del skadeproblem. Förutom vadproblemen hade han corona som tärde en del på krafterna och ledde till ett uppehåll i träningen. Till det positiva hör att han kan märka att det går att komma tillbaka efter skador. Effekterna av den träning han genomfört under många år finns kvar. Till den alternativa träningen har hört konditionscykeln, simning och en hel träning för att förbättra bålstabiliteten. För tillfället tränar han effekt. Återhämtande träning och vilodagar ingår även i programmet.

Tanken är att han gör sin årsdebut på huvudsträckan 400 meter i Sastamala på lördag. Snabbheten har visats sig vara förhållandevis bra. Nu återstår att se om farten och vaden håller för hela banvarvet. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar