cropped tom header

Bra hallsäsong, med en lite tam avslutning

Skrivet av Tom Johansson 22.02.2020 | 0 Kommentarer

inom

Filiph har haft en lugnare träningsvecka.

 

Filiphs hallsäsong började med sex nya personliga rekord samt ett landslagsuppdrag i Nordenkampen. Det ledde till att de fanns fog för vissa förväntningar inför hall-FM i Tammerfors som avgjordes för en vecka sedan. I hall-FM kunde han ändå inte infria förväntningarna. Han fick nöja sig med en femte plats på 400 meter och en nionde plats på 200 meter. Tiden var 49,09 respektive 22,22, vilket var klart sämre än de färska personliga rekorden 48,79 på 400 meter (kort bana) och 21,84 på lång bana i Botniahallen. På 60 meter har han sänkt sitt rekord till 7,10. På 200 meter var han två gånger under 21,90 och på 400 meter hade han även en notering på 48,97. I landstatistiken är han tvåa på 400 meter, kort bana.

Det är onödigt att gräva ner sig i Tammerforsloppen. I stället gäller det att ta med sig tävlingsveckorna som föregick FM. Dessa tävlingar visar att snabbheten har förbättrats enligt planerna. Träningen har bitit bra och det finns nu ingen orsak att börja tvivla. Siktet är inställt på sommaren. Om han får vara skadefri kan det bli en intressant säsong.

Enligt planerna blir det ännu ett utlandsläger med SFI i Portugal. Filiph har även tänkt tävla i Belgien i slutet av maj, vilket han gjort några gånger tidigare. Tävlingarna i Oordegem har av tradition högklassiga startfält. Målet är att under sommaren förbättra sin resultatnivå ytterligare.

Efter hall-FM har det varit en lugnare period med träningen. Full effekt i träningen blir det igen nästa vecka. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar