cropped tom header

Bra känsla i PNG, beskedliga tider

Skrivet av Tom Johansson 13.06.2017 | 0 Kommentarer

Känslan inför loppet i Paavo Nurmi Games var bra och det kändes även bra under själva loppet. Väderleksförhållandena var dock inte de bästa och det förklarar en del av de anspråkslösa sluttiderna. Det både regnade och blåste hård motvind på bortre långsidan.

Filiph kom in på en femte plats i B-heatet som bestod av åtta inhemska löpare. Tiden 49,92 är förstås inte så mycket att yvas över. Men differenserna var mycket små. I den jämförelsen var det ett bra lopp. Löparna kunde inte riktigt göra sig själva rättvisa i dessa förhållanden, utan stanande betydligt under sina årsbästa resultat. Markus Teijula vann på 49,24, en halv sekund före tvåan Christoffer Envall. Före Filiph hann även Ville Lampinen och Juho Pirskanen, samtliga hör till den inhemska eliten på distansen.

Filiph njöt sedan av möjligheten att följa med de övriga grenarna Paavo Nurmi Games med en hel del världsartister i startfälten.

Han står över Elittävlingarna i Kuortane som hålls på lördag. 400 meter finns inte på programmet. Nästa individuella tävling blir sannolikt Saarijärvi på onsdagen i midsommarveckan. Han är anmäld på 400 meter och hoppas på att börja komma ner på lite bättre tider. Sommarväder är på önskelistan. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar