cropped tom header

Bra känsla under träningen

Skrivet av Tom Johansson 14.02.2016 | 0 Kommentarer

Filiph har en bra träningsvecka bakom sig. Känslan är just nu positiv. Banvarvet i Botnia Games hade tydligen den önskade effekten. I onsdags tränade han igen i Botniahallen och kände sig bra. Det blev bland annat 2x60 meter, 2x100 meter, 200 meter och 300 meter.
Torsdagen var en lugnare träningsdag, medan träningen var riktigt hård på fredagen i Idrottsgården i Karleby. Efter uppvärmingen var det tre drag på drygt 800 meter i Engelska parken, i riktigt slaskföre. Dragen gick på drygt 2,35. Inne i Idrottsgråden blev det sedan en mängd krävande hoppövningar. Medicinbollen var även flitigt i användning.
På idrottsgårdens löpsträcka blev det sedan 3x300, 3x200 och 3x100 meter. Eftersom det är en raksträcka blir vändningarna mycket snäva och kostar förstås på lederna. Sista 100-metersdraget som i detta träningspass kanske kan motsvara upploppet på ett 400-meterslopp gick under 12 sekunder .
Träningspasset avslutades med en konditionscirkel och så småningom nedjoggning.
Lördagen tog han det igen lugnt med träningen. Samma gäller även i dag, söndag. Fartuthållningsträning är på programmet.
Filiph valde som sagt att träna denna vecka i stället för att tävla. På lördag ska han i varje fall försöka tävla igen. Det är öppna inomhus-DM i Botniahallen. Han ska anmäla sig på 60 meter och 200 meter. Beroende på hur 200 meter känns då avgör han om han löper den sträckan också i herrarnas FM påföljande veckoslut i Tammerfors, Pirkkahallen. Han har i vilket fall som helst klarat kvalgränsen eftersom fjolårets resultat även beaktas.
400 meter som avgörs lördagen den 27 februari är givetvis hans huvudsträcka och den han satsar på i första hand. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar