cropped tom header

Bra läger i Torremolinos

Skrivet av Tom Johansson 17.03.2019 | 0 Kommentarer

TORREMOLINOS SPORTS COMPLEX1

Idrottsanläggningen i Torremolinos erbjöd bra träningsförutsättningar.

 

Filiph är nöjd med de drygt två veckor han tillbringade i Toremolinos. På lördag kväll anlände han till Karleby med sina våta gator och vägar. Träningsförhållandena är här nu usla, ifall man ska träna utomhus. Därför är han glad över att ha kunnat vistas i cirka 20 graders värme sedan. Det blev två träningspass nästan varje dag.

Det blev grundträning, att träna grundsnabbhet, grunduthållighet och styrka. Han bodde i hotellet Roc Lago Rojo. Därifrån var det cirka två kilomter till sportplanen. Arenan har Mondo-banor och bredvid sportplanen finns ett bra gym.

Han var ensam på träningsresan. Det har både för- och nackdelar. Fördelen är att man kan ha sin egen tidtabell. Den mesta tiden gick till träning och vila, och mellan varven frukost, lunch och middag. En del studier hann han även med. Till nackdelarna hör att det skulle ha varit sporrande med sparring under träningspassen. En idrottsintresserad medelålders man från Kuopio kom ofta till planen och kunde även diskutera träningsfrågor. I regionen lär cirka 20.000 finländare vistas under delar av året. Malaga-regionen har totalt cirka en miljon invånare. I Torremolinos är det i varje fall lugnt.

Träningsveckorna kändes hur som helst bra. Målet är att fortsättningsvis förbättra snabbheten och hitta den avslappnade löpningen. Hittills har löpningen ofta störts av att han spänner sig för mycket istället för att det hela ska rulla på.

Nu är det Vasa, med studier och träning som gäller. Filiph hoppas att våren snart ska komma och torka upp vägarna och ge träningsmöjligheter utomhus. (Tom Johansson)

 

estadio

Idrottsstadion i Torremolinos blev bekant under veckorna.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar