cropped tom header

Bra saldo i Stafettkarnevalen

Skrivet av Tom Johansson 21.05.2017 | 0 Kommentarer

 

stafett

Medaljskörden var god i årets Stafettkarneval.

 

Det blev en bra avslutning för Filiph i hans sista Stafettkarneval. Han hade äran att löpa tre gånger segrande i mål för Vörås lag. I varje lopp var det en riktig kamp om segern.

Tävlingsmomentet är en del av Stafettkarnevalen, men kanske inte den viktigaste delen. Hela evenemanget är en trevlig upplevelse. Men visst är det även roligt då laget klarar sig.

För Filiph blev det ett tufft dagsverke. Förutom tre finallopp var det försök på korta stafetten. Filiph var ordentligt trött i benen efter tävlingarna. Det blev direkt en bussresa till Vör[ och därifrån med bil hem till Karleby dit han anlände lite efter två på natten.

Stafettkarnevalen får ses som en genomkörare inf;r den egentliga tävlingssäsongen. Nu blir det att vill lite och sedan föbereda sig för säsongspremiären i individuella loppen. Det blir med största sannolikhet Alberga, Esbo, igen nästa söndag. Han siktar på att löpa 400 meter i Tapiot Games.

Före det ordnas ärevarvet på Kyrkbackens plan.

Filiph har också i uppdrag att marknadsföra friidrotten i Karlebyskolorna. De individuella idrotterna har sina fördelar. Du kan själv bestämma nivån på din satsning. Du får en massa nya bekantskaper, men är inte beroende av andras satsningar på samma sätt som i en lagsport. Hoppas att många nappar på friidrotten, som ett komplement till andra idrotter eller som ett alternativ. (Tom Johansson)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar