cropped tom header

Bra smak, trots upprorisk mage

Skrivet av friidrottenidag 07.02.2015 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Filiph fick bra med publicitet vid sitt senaste besök i Botniahallen. Yle sporten uppmärksammade honom med en intervju efter målgången på sitt 400-meterslopp. På deras webbplats var det även en av de mest besökta grejerna under fredagen. Inslaget ligger där en tid tillgängligt. Själv tycker vi det också blev bra underhållning. Som ofta förr tog Filiph ut sig till det sista och mådde inte speciellt bra under början av intervjun. Det blev en liten "spypaus" i snödrivan utanför hallen innan intervjun kunde fortsätta. Magens uppror hade kanske förvärrats av den penicillinkur som pågår för att öppna den täppta näsan. För en kvartsmilare handlar det i långa stycken om att tåla smärta och att bemästra kroppens skyddsmekanismer inom rimliga gränser. Det är även viktigt att ha förmågan att komma igen. Filiph lyckades med det och öppnade för en större publik vad som också ingår i tävlingsidrotten. Radioinslaget beskriver bra vilka duster en kvartsmilare är involverad i, och ändå ska det kännas roligt och meningsfullt. I fredags var det en hård träning i Idrottsgården tillsammans med glädjande många andra GIF:are. Det ser bra ut nu och vi hoppas att denna positiva trend får en fortsättning. Att det är folk med på träningarna är sporrande. Idag var det badminton med Juuso Hollanti och en del frisk luft för att syresätta blodet. I morgon bär det av till Botniahallen igen, öppna hall-DM. Tanken är att på 60 meter komma ner på en tid som motsvarar kapaciteten. Ett 20-tal löpare är anmälda finns i både herr- och damklassen, vilket bestyrker uppfattningen om att friidrotten har ett uppsving. På 200 meter är ett tiotal anmälda. Filiph tar tävlingarna i första hand som en del i träningsupplägget, utan några stora resultatförväntningar. Om två veckor börjar FM-tävlingarna. Filiph funderar ännu på om han ska försöka sig på en eller två sträckor i Tammerfors där herrarna och damerna gör upp om medaljerna. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar