cropped tom header

Bra stämning på träningslägret i Monte Gordo

Skrivet av Tom Johansson 12.04.2022 | 0 Kommentarer

monteG

 Erik Back, Filiph och Juho Pirskanen har haft goda träningsförhållanden i Portugal. (Foto: Benjamin Stendahl)

 

Filiph tycker att han återhämtat sig rätt bra efter coronan. Han har avverkat sin första träningsvecka på lägret i Monte Gordo. Det är en bekant miljö, han har varit på många SFI-läger här. Bekanta är också träningskamraterna, halva finalfältet i fjolårets Kalevaspel ingår i gruppen. Med är Erik Back, Juho Pirskanen och Benjamin Stendahl. Filiph är glad över att ha ett sporrande gäng runt sig. Idrottarna har även tillgång till egen massör.

De första dagarna tog han det lite lugnare för att komma i gång. I fredags var det lite hårdare träningar med bland annat 3x300 meter i stegrande tempo, under 40 sekunder. I dag, tisdag ingick 2x450 meter på cirka en minut per drag i programmet.

Mot bakgrunden av vadproblem och coronasmitta under träningssäsongen hittills är Filiph nöjd med känslan i löpningen.

Vädret har varit bra. De två sista dagarna har visserligen varit lite kyligare, men förstås betydligt närmare sommarväder än i det snötyngda Karleby. I morgon och övermorgon lovar prognosen cirka 23 grader i Monte Gordo.

Filiph är tillbaka i hemsoporna på måndag annandag påsk. Vi hoppas att våren kommer på allvar så småningom också i Finland. Då vidtar en period med hård träning för att kunna inleda tävlingssäsongen med god form i slutet av maj. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar