cropped tom header

Bra träningsvecka i varierande förhållanden

Skrivet av Tom Johansson 12.03.2017 | 0 Kommentarer

http://www.youtube.com/watch?v=Z231ZxfHQMk

 Styrka och balans kan övas på många olika sätt. Medicinbollar kommer här väl till pass.

 

Filiph har kunnat träna bra under den vecka som gått. Det har i första hand handlat om grunduthållighet, mera mängd via lite längre länkar. Ett träningspass har även varit på konditionscykel.
I träningen har ingått även övningar för att förbättra styrkan, tekniken och muskelkonditionen.
Det mycket varierande vädret är ett kärt samtalsämne då folk möts. Vädret har förstås också stor betydelse för friidrottsträningen. En hel del av träningen sker utomhus.
De ljusare och längre dagarna höjer humöret. Däremot är underlaget oftast vanskligt, halka har hört till denna vinter. Filiph har varje fall hittills klarat sig undan halkolyckor. Träningen måste anpassas till förhållandena, vilket kanske inte motståndarna som tränar på sydligare breddgrader behöver tänka på.
Fredagsträningen på hemmaplan kunde i varje fall genomföras planenligt. På isigt underlag hade han drag på 6X1000 meter. Inne i Idrottsgården blev det som vanligt hopp i trappor och sedan olika övningar med häckar.
Skolarbetet påverkar sannolikt träningen de två följande veckorna. Och efter det blir det enligt planerna SFI-läger i Kuortane. (Tom Johansson)

 

http://www.youtube.com/watch?v=gD2CRZUcnGY

 

 Det isiga underlaget får duga i brist på något bättre.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar