cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna november 2016

Full rulle i träningen

Skrivet av Tom Johansson 22.11.2016

I fredags på kvällen  var det ett riktigt skitväder i Karleby då GIF:arna skulle träna. Stora våta snöflingor kom ner och det var överlag råkallt. Men det får inte skrämma friidrottarna.

Även om Idrottsgården har sett sina bästa dagar ger den ändå skydd och alternativ i träningen. Det blev en del hoppövningar.

http://youtu.be/BVghCqCMWXY

 

 Ännu är det långt till tävlingssäsongen. Benstyrkan och spänsten ska utvecklas.

 

http://youtu.be/rHZzKv0dMuk

Hoppsteg ingår i träningen.


Det ser rätt lovande ut

Skrivet av Tom Johansson 13.11.2016

Filiph tycker att träningen går bra och han ser med tillförsikt fram mot nästa säsong. Till optimismen bidrar att foten som bråkat i över ett års tid verkar vara på bättringsvägen. Tejpanvändningen har minskat och foten ömmar inte som tidigare. Vi hoppas förstås att kroppen tål för påfestningarna som förestår.
Sedan vi sist hördes av har det varit SFI-läger i Kuortane. För Filiphs del kändes lägret riktigt bra. Det var ett par tester, mängdintervall och fartuthållighet, som antyder att han är på rätt väg. Tillsvidare vill han inte stirra sig blind på testresultaten, alltså det handlar om grundträning som skapar basen för att sedan kunna vässa formen inför tävlingssäsongen. Dit är det ännu långt.
I fredags tränade han i Idottsgården i Karleby, enligt traditionellt mönster.
I dag har det varit två pass, på förmiddagen i gymmet och på kvällskvisten på teststräckan i Friis. Det handlar där om cirka tre kilometer. På det hala väglaget avverkades sträckan på lite över 11 minuter, vilket får betraktas som hyfsat bra. (Tom Johansson)