cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna november 2017

Andra lägerveckan börjar

Skrivet av Tom Johansson 12.11.2017

Förra veckan var Filiph i Pajulahti tillsammans med försvarsmaktens idrottsskola. Det blev något av en "kom-igång-träning" efter att armérutinerna krävt sitt under tre veckor.

Under veckoslutet har Filiph varit på permission, denna gång i Åbo. Efter en natt på kasernen med bland annat dejourerande bär det enligt planerna i väg till Pajulahti på måndag. Då fortsätter lägret, denna vecka sannolikt tillsammans med landslaget.

Filiph tycker att den första träningsveckan förlöpte bra. Han kände sig rätt bra i skick, även om det blev lite träningsvärk både i vaderna och låren.

Under veckoslutet kommer han till Karleby på permission. Så småningom blir det väl rutin i armélivet och möjligheter att mera koncentrera sig på träningen? (Tom Johansson)


Annorlunda träningsveckor

Skrivet av Tom Johansson 05.11.2017

miliPermissionen är slut, nu väntar två träningsveckor i Pajulajhti.

 

Armélivet med sina rutiner har kommit i gång och under de tre senaste veckorna har det dominerat Filiphs vardag. De normala träningspassen har ersatts med inskolning i militärens rutiner.

Han valde att stå över SFI-lägret i Kuortane, delvis beroende på en envis förkylning.

Men det lär bli lite annorlunda nu. Filiph ska vara på träningsläger i Pajulahti under två veckor, via försvarsmaktens idrottsskola. Lägret börjar på måndag. Han ser fram mot att få satsa lite mera på träningen.

Efter det blir det igen mera på arméns villkor. Så småningom kommer träningsrutinerna sannolikt att bli mera stabila med bland annat egna morgonträningar.

Filiph har som sagt dragits med en envis förkylning, än i dag håller snuvan i sig. Därför har det varit bra att träningen inte varit så hård.

Nu hoppas han få vara skadefri och frisk, och att träningsmöjligheterna ska vara goda. (Tom Johansson)