cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna december 2017

Ett rätt bra år lider mot sitt slut

Skrivet av Tom Johansson 17.12.2017

Friidrottsåret som vi har bakom oss var relativt bra för Filiph. En del pokaler får fungera som bevis för det. Han utsågs till årets fiidrottare i GIF och han fick även motta Mona-Lisas minnespris.

Resultatmässigt kan ännu en gång noteras att det blev förbättring av de personliga rekorden på såväl huvudsträckan 400 meter (48,48) och på 200 meter (22,00). Båda noteringarna gäller också som klubbrekord. Som tidigare noterats är målet att yterligare förbättra snabbheten.

Sedan 16 oktober har Filiph varit i försvarsmaktens idrottsskola i Sandhamn. De två första månaderna har varit lite omväxlande beträffande träningen. Efter två veckor i Pajulahti blev det en vecka i skogen, övernattning i tält samt regn och snöslask. Efter det har det igen getts bättre tillfälle att träna. Morgonträningen sker ofta i Kvarnbäckens idrottshall.  Även om träningsmängderna varit mindre än han varit van med tycker han att formen är relativt bra.

Filiph har tillbringat veckoslutet i Karleby. I fredags var han på ett träningspass i Botniahallen under ledning av sin nye tränare Thomas Asp. Under en del av permissionerna väljer han att vistas hos sina syskon i Åbo. Filiph ska nu tillbaka till Sandhamn, men kommer tillbaka på fredag för att fira julen i Karleby. Nyårshelgen är han i tjänst.

Nästa år inleds med SFI-lägret i Kuortane i trettondagshelgen. Sedan blir det igen en tid på försvarsmaktens villkor. Någon stor satsning blir inte på hallsäsongen. Filiph har i varje fall för avsikt att delta i hall-FM som avgörs I Kvarnbäcken, Liikuntamylly. Han är kvalificerad på såväl 400 som 200 meter.

En vecka senare är det juniorernas hall-FM som avgörs i Kuortane. Då får han en liten fingervisning om hur formen är på riktigt. (Tom Johansson)

 

PrisutdelMinna Hollanti, Nathalie Westman och Filiph hörde till dem som pribelönades på GIF:s årsmöte.