cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna januari 2018

Två skogsläger i januari

Skrivet av Tom Johansson 28.01.2018

Vi återkommer med ett inlägg efter en paus. För Filiphs del har det militära tagit en hel del, men visst har han hunnit också med träning. Lite osäker är han i varje fall på formen och hallsäsongen får en underordnad betydelse. Allmänna klassens hall-FM hoppar han sannolikt över. Däremot är tanken att tävla i ungdomarnas FM som avgörs i Kuortane.

Efter julpermissionen var Filiph i Sandhamn över nyåret. Under trettondagshelgen deltog han i SFI:s sjutusanläger. Det blev en del tester som ger vid handen att han inte tappat något, men heller inte förbättrat så mycket. På 20 meter flygande har han sin tidgare nivå, denna gång 2,03, vilket nog bör förbättras. På fem steg förbättrade han en aning och snabbhetsuthållighetsträningen visade att han ligger nästan på samma nivå som i fjol. En kramp kändes av på 150-metersdraget. Han var i varje fall nöjd med lägret.

Direkt på SFI-lägret följde ett tufft skogsläger, fem dagar i Lahtisregionen. Lägret avslutades med "havukoe". Under ett dygn gick de cirka 50 kilometer, största delen med full packning, och en hel del i skogen med 20-30 centimeter snö. Detta prov testar orken men också den mentala uthålligheten.

Efter det tuffa skogslägret följde en normal vecka på garnisionen som ger rätt bra träningsmöjligheter. Veckoslutet tillbringade han i Åbo där han kunde träna rätt bra. Även om han hade en tuff period bakom sig kände han sig relativt pigg.

Veckan som gått var det igen skogsläger, skjutläger i Pahkajärvi. Väderleken var omväxlande, sträng kyla, snöyra och sedan regn. På fredag kväll anlände han till Karleby och får nu stanna en vecka och ha sin egen träning. Det känns skönt, även om träningsförhållandena här inte är de bästa för tillfället.

Filiph håller också på att planera lite framåt. Vårens utlandsläger sker i försvarsmaktens regi. Han siktar även på att få in en tävling i utlandet under slutet av maj, eventuellt Oordegem i Belgien som han är bekant med sedan tidigare.

På kort sikt försöker han pricka in någon halltävling för att testa snabbheten. Botniahallen den 10 februari är ett alternativ. (Tom Johansson)