cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna mars 2018

Träningen fortsätter nu i Portugal i ett par veckor

Skrivet av Tom Johansson 12.03.2018

I lördags reste Filiph tillsammans med försvarsmaktens idrottsskola till Monte Gordo i Portugal. Platsen är bekant. Han har varit där med SFI under flera år. Vädret där var de första dagarna regniga och cirka 15 grader varmt. Bättre väder har i varje fall utlovats.

Resan till Portugal föregicks av ett skogsläger. De första dagarna i södern har han tagit det lugnt, återhämtning efter lägret och resan. Den här veckan är det grundträning som gäller. Lägret pågår i nästan tre veckor. Till påsken kommer han till Karleby.

Filiph har nu även bokat in en tävlingsresa till Holland i slutet av maj. Han ska bo hos släktingar i Heiloo och träna en del. Två tävlingar har han prickat in. Det blir ett lopp i holländska Lisse och senare i belgiska  Oordegem. Den senare tävlingsarenan är bekant för honom sedan ett par år tillbaka då han tävlade där två gånger. Vi får återkomma till detaljerna då sommaren närmar sig.

Lägret i Monte Gordo bekostas av försvarsmakten. De egna resorna måste han finansiera på annat sätt. Filiph är glad och tacksam över att samarbetet med NSA-bolagen fortsätter också i år.

Sponsorering har för övrigt varit på tapeten också på det nationella planet. De individuella idrotterna har haft svårt att få sponsorpengar, speciellt då man jämför med de nordiska grannarna som följdaktligen också klarat sig betydligt bättre i stortävlingarna. Också mot den bakgrunden är Filiph tacksam över att det finns lokala företag som är med och stöttar i karriären. (Tom Johansson)

 

fill sSamarbetet med NSA-bolagen fortsätter.