cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna april 2018

Bra känsla inför utomhussäsongen

Skrivet av Tom Johansson 22.04.2018

http://youtu.be/yFnjx_WCktg

Löpningen känns bra. Om en månad börjar tävlingssäsongen.

 

Det har gått en tid sedan vårt senaste inlägg. Förberedelserna inför arenasäsongen är ändå i full gång och Filiph tycker att löpningen och formen känns relativt bra. Träningsupplägget har varit lite annorlunda än han varit van vid. Det beror förstås till största delen på att han gör sin värnplikt. Han har nu avverkat över halva tiden och nu är det det idrottsliga som prioriteras. Som bäst är han på permission i Karleby en vecka. På torsdag ska han tillbaka för några dagar och i början av maj kommer han hem på nytt och då är det löpningen som gäller.

Filiph inleder sin tävlingssäsong i Holland. Han har anmält sig till Ter Specke Bokal som avgörs i Lisse den 19 maj. Tävlingen och tävlingsplatsen är okänd för honom, men en del anmälningar har redan droppat in. Följande lördag är det IFAM i Oordegem i Belgien. Det är 400 meter som gäller för Filiph i båda tävlingarna. Både tävlingen och arenan i Oordegem är bekant för honom. Han tävlade där för två år sedan. Motståndet är garanerat hårt. Redan är två löpare med personbästa under 46 sekunder anmälda och tio till som löpt under 47 sekunder.

Att han valt Holland och Belgien styrs delvis av praktiska faktorer. Han har möjlighet att bo hos släktingar. Avstånden är här relativt korta.

I fredags tränade Filiph i Botniahallen. Han gjorde 6x150 meter på 18,0-18,5 med länkskor. Han tyckte det gick lätt och är hoppfull inför sommaren.

Tidtabellen är i varje fall lite försenad eftersom militärlivet krävt en anpassning. Idrottsskolan hade som vi tidigare nämnt haft ett läger i Portugal i mars. Lägret pågick i drygt två veckor. Filiph valde att där i första hand koncentrera sig på grundträning, bygga upp konditionen för kommande hårdare mjölksyrepass.

Efter lägret var tog militärtjänstgöringen igen en hel del uppmärksamhet. Det var utbildning och även ett tungt skogsläger. Två permissionsveckoslut tillbringade han hos sina syskon i Åbo där han kunde träna bra.Men nu blir det som sagt fokus på friidrotten. Rent allmänt kan sägas att träningssäsongen bjudit på lite mera mångsidighet än tidigare. Den grenspecifika styrketräningen har fått mera plats i träningsprogrammet. Han tycker också att han har koll på löptekniken. (Tom Johansson)