cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna november 2018

Grundträningen i full gång

Skrivet av Tom Johansson 04.11.2018

Filiph har kommit bra i gång med sin grundträning. Han kom civil i slutet av september och bor sedan dess i Vasa där han inlett sina studier.

I grundträningen ingår en länk i veckan, fartlek, mängdintervall, kettlebell, gympa med skivstång och cirkelträning. I fredags tränade han första gången i Botniahallen.

Han har en liten känning av högra akillessenan som han är uppmärksam på. Men träningen har han kunnat genomföra och löpningen har nog känsts bra, bättre än den här tiden under tidigare år.

Nästa veckoslut ordnar SFI sitt traditionella 7-tusanläger i Kuortane. Filiph planerar att åka dit redan på torsdag.

Ifjol hade han ingen egentlig satsning på hallsäsongen. Om träningen kan fortsätta utan skador har han för avsikt att tävla mera än i fjol. Det blir såväl FM för allmänna klassen som för ungomarna under 22 år. Vilka andra halltävlingar han deltar i är ännu öppet. Det återstår att se var halltävlingar ordnas i vinter.

I dag har GIF-friidrotten säsongavslutning. Friidrottssektionen har haft ett livligt år. Speciellt roligt är det att notera hur ivrigt det unga gardet tar del i både träning och tävling.

Det äldre gardet har varit skadedrabbat, vilket försämrat helhetsbilden. Men det är något som hör till idrotten. Vi hoppas att GIF nästa säsong kan slå till med hela sin bredd. (Tom Johansson)