cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna januari 2019

Hyfsad öppning på hallsäsongen

Skrivet av Tom Johansson 27.01.2019

Filiph inledde sin hallsäsong i Botnia Junior Games i lördags. Han var anmäld på både 60 och 200 meter. Helt enligt ritningarna gick det inte. Han tog en tjuvstart i försöken på 60 meter och därmed var han ur leken. Det blev då en lite längre väntan på 200-metersloppet.

 

Han var tre i det loppet på tiden 22,35. Ingen pangtid, men ett lopp som som får duga som öppning på säsongen. Han tror sig ändå ha betydligt mera att ge.

 

Enligt planerna löper han 400 meter i Jyväskylä om en vecka. Formen borde vara hyggligt god. Träningen har gott bra och testen antyder att snabbheten förbättrats. (Tom Johansson)


Hallsäsongen står för dörren

Skrivet av Tom Johansson 13.01.2019

Kategorier:

botnia2

 Botniahallen ger Filiph bra förutsättningar för träning i vinter.

 

 

Träningssäsongen har gått relativt bra. Efter flytten till Vasa och studielivet har han en bättre tillgång till Botniahallen. Hälsan har också stått honom bi. Under hösten hade han lite problem med akillessenan, men de problemen har inte givit sig till känna på senare tid.

Olika test antyder att styrkan och snabbheten förbättrats i någon mån. Det återstår att se om det stämmer också i en tävlingssituation. Svaret får vi så småningom. Filiph har för avsikt att tävla en del under hallsäsongen. Den 26 januari ordnas Botna Junior Games i Botniahallen och Filiph har för avsikt att löpa åtminstone 200 meter.

Följande veckoslut är det tävlingar i Jyväskylä. Filiph har planerat att delta i 400-metersloppet. I bakhuvudet har han att eventuellt kunna kvalificera sig för den nordiska inomhuskampen i Oslo.

Hall-FM för allmänna klassen avgörs i Kuopio och för ungdomsklasserna i Joensuu. Filiph ska delta i båda.

Efter hallsäsongen blir det ett träningsläger i Spanien. Filiph åker i väg i början av mars.

Det återstår att se hur träningssäsongen fortsätter efter det. Motivationen har i varje fall varit god och siktet är inställt på att sänka de personliga rekorden under arenasäsongen.

Inom GIF råder också optimistiska stämningar. Fjolårssäsongen förstördes av att många av föreningens toppar var skadedrabbade. Nu ser det i varje fall bra ut. Det är "drag under galoscherna". (Tom Johansson)