cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna april 2020

Viktigt att hålla motivationen uppe

Skrivet av Tom Johansson 28.04.2020

ot filleDet har blivit också medial uppmärksamhet kring Filiphs tankar inför säsongen.

 

Friidrottarna lever i väntans tider. Det är oklart om det kan ordnas tävlingar i sommar. Ifall det är så att de kan ordnas är frågan vilka restriktioner som gäller. Det är klart att denna osäkerhet riskerar att inverka negativt också på träningsmotivationen. Den 6 maj fattar Friidrottsförbundet sannolikt beslut om premisserna för sommarens tävlingssäsong. Följande dag lär man ge ut informationen som friidrottsfolket väntar på.

Filiph är i varje fall nöjd med hur han lyckats med sin träningssäsong. Han tycker att utvecklingen varit positiv, fortsatt i rätt riktning efter hallsäsongen. Restriktioner har naturligtvis lett till en del nytänk i upplägget. Grundträningsperioden blev längre än planerat. Nu har han i varje fall börjat med att träna snabbhetsuthållighet. Nu blir det efterhand mera effekt i träningen. Det betyder hårdare drag. Det kyliga vädret sätter självfallet gränser för hur hårda drag han kan göra. Skaderisken måste alltid beaktas. Det traditionella utlandslägret som SFI brukar hålla i april inhiberades. Där brukar han satsa mera på snabbhetsuthålligheteninför den förestående arenassäsongen. Det blir förstås inte heller några tävlingar i belgiska Oordegem i år.

När tävlingssäsongen kan börja är som sagt oklart. Filiph hoppas att man om inte annat ordna små tävlingar på hemmaplan för att se var den egna nivån ligger. Kalevaspelen blir sannolikt huvudmålet för säsongen. Det övergripande målet är att höja den egna nivån. (Tom Johansson)

 


Det gäller att göra det bästa av situationen

Skrivet av Tom Johansson 04.04.2020

filiphJ

Träningsförhållandena är inte de bästa möjliga för tillfället.

 

Filiph hade 400-meters intervallträning i dag. Tanken var att löpa 3x5x400 meter. I det kyliga vädret började ryggen ge sig till känna. Han tog det säkra för det osäkra och lämnade bort några drag.

Det är inte helt lätt att hitta ett lämpligt område för detta träningspass i Karleby i detta nu. Även om Karleby undkom snövädret i natten mot fredag är Kyrkbackens banor fortfarande täckta av snön från början av veckan. Man får acceptera faktum och göra det bästa av situationen. Han valde att göra sina intervallträningar på den nya cykelvägen som byggts strax söderom sportplanen. Underlaget fick duga.

Vi får hoppas att meteorologens prognos slår in och vi får varmare väder nästa vecka. Hur det blir med tävlingsprogrammet är fortfarande oklart. Hittills har det meddelats endast om framflyttade tävlingar. (Tom Johansson)