cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna november 2020

Positiva testresultat

Skrivet av Tom Johansson 14.11.2020

I vårt förra inlägg berättade vi att Filiph hade testat sig för covid-19 och att testresultatet var negativt, vilket var positivt. Denna vecka har han genomgått tre olika test som ger svar på hur träningen biter. Dessa test har givit bra resultat. I dag genomförde Filiph ett mjölksyretest/lactattest 3x3x300 meter. Efter sista draget var lactatnivån 8,5 mmol/l. Det är vad kan kommer i håg det bästa resultatet han noterats för någonsin i detta test.

I går, fredagkväll, testade han sig på 20 meter flygande. I två drag stannade klockan på 1,97 och i ett drag på 1,88. Han är lite tveksam om tiden 1,88 går att lita på.  I vilket fall som helst verkar snabbheten vara bra för årstiden. Det återstår att se om framtida test bekräftar eller omkullkastar noteringen på 1,88.

Han testade även hopp, 5-steg. Resultatet 14,41 är betydligt under han bästa resultat. Detta kan troligen till en del förklaras av att han inte gjort så många hoppövningar under denna träningssäsong.

Överlag är Filiph nöjd med formen, kanske till och med lite positivt överraskad. Han har under ett antal veckor gjort sin fältpraktik som ingår i lärarutbildningen. Det har varit hela skoldagar med förberedelser. Tillika har han tränat för fullt för det mest i Karleby, men även i Vasa där han också lett juniorträningar. Arbetspraktiken, träningen och en del mörkerkörning tär på, men han har uppenbarligen pallat för belastningen.

Under slutet av året hoppar han in som vikarie i Chydenius skola två dagar i veckan, vid sidan av studierna i Vasa. Det kan bli tungt, men samtidigt ger det viktig erfarenhet för framtiden och ett tillskott i kassan. Vardagen för de flesta finländska friidrottarna ser ut så här få kan finansiera sitt idrottande med träningsstipendier och sponsorpengar och samtidigt skaffa sig möjlighet till försörjning i framtiden. (Tom Johansson)