cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna april 2021

Formen borde infinna sig till början av juni

Skrivet av Tom Johansson 11.04.2021

 

Den maximala syreupptagningen testades i söndags. (Video: Stefan Lithén)

 

Det är en tid kvar till utomhussäsongen, men tävlingsupplägget borde snart klarna. För Filiphs del är början av juni på många sätt avgörande. Då är det dags att försöka komma med i laget som deltar i Europacupen som avgörs i rumänska Cluj. Den 2 juni är det Motonet GP-tävlingar i Jyväskylä och den 7 juni ordnas Paavo Nurmi Games i Åbo. Denna gång finns 400 meter på programmet där.

Tanken är att Filiph kunde inleda sin tävlingssäsong med ett 300-meterslopp på Kyrkbackens plan den 29 maj. Frågan är om det blir ett lite för tätt program. Han ska ännu fundera lite över hur hans tävlingskalender fylls ut. Vi hoppas i varje fall att coronakrisen ger vika och att tävlingssäsongen blir av som normalt.

I dag gjorde Filiph ett vo2-test på Mika Lehtonens löpmatta i Vasa. Testet visar den maximala syreupptagningen. Resultatet är på samma nivå som hans tidigare bästa. Gärna skulle han förstås sett en förbättring, men han får vara nöjd med sitt testresultat. Detta test ska visa om han är  i skick för att gå vidare med mera snabbhets och snabbhetsuthållighet. Tävlingssäsongen visar sedan om träningen har önskad effekt. (Tom Johanson)