cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna juni 2021

Mot bättre tider? Paavo Nurmi Games nästa

Skrivet av Tom Johansson 06.06.2021

 

Lördagens förberedande träning kändes helt okej.

 

Motonet

Filiph är rätt nöjd med premiären på 400 meter.

 

Filiph öppnade 400-meterssäsongen i Motonet GP som avgjordes i Jyväskylä i onsdags. Han kom sjätte i tävlingen med tiden 48,24. Han är relativt nöjd med tiden. Den bästa säsongsöppningen på sträckan och hans tredje bästa tid någonsin. Samtidigt kan man notera att nivån i landet håller på att bli bättre. Hans upplägg av loppet var också lämpligt utgående från dagsformen. Han kunde hålla farten rätt bra på upploppet, den hårda kampen mot mjölksyran kom först lite före målgången.

Nästa tävling gör Filiph på måndag. Då är det säsongens största tävling i landet, Paavo Nurmi Games i Åbo. Han hoppas att de två tävlingarna han nu har bakom sig bidragit till en formstegring. PNG är samtidigt den sista chansen för löparna att ge ett formbesked och vika sig en plats i Lag-EM.

Under de förberedande träningarna har det känts bra, men som sagt är den inhemska konkurrensen hårdare än på länge. Överlag har Filiph haft en bra träningssäsong. En del småskador hör till i branschen. Studierna och en del andra engagemang har lagt press på honom, vilket kan påverka även den fysiska formen. Men det är den situationen de flesta friidrottare i Finland befinner sig i. Möjligheterna att satsa enbart på friidrotten är begränsade och det är mot den bakgrunden som resultaten ska bedömas. (Tom Johansson)