cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna februari 2022

Till hall-FM utan förväntningar på resultat

Skrivet av Tom Johansson 18.02.2022

Filiph anmälde sig efter lång tvekan till hall-FM som avgörs i Kuopio under veckoslutet. Han har tänkt löpa 400 meter på lördag. Det är i så fall enda tävlingen under inomhussäsongen. Sedan vintern 2014 har han deltagit i samtliga finländska mästerskap i allmänna klassen. Hans första FM var i Rovaniemi 2014. 

Tveksamheten nu beror på att han under vintern haft problem med vaden. Han har haft en liten muskelbristning som begränsat träningsmöjligheterna. Det har blivit mera ersättande träning, men löpning i maxfart har han inte haft. Han känner att benet nu är bra, men utan den hårda löpträningen är oddsen för framskjutna placeringar höga. Målet är att kunna genomföra loppet. Först underuppvärmningen avgöra han om det blir start eller inte. 

Siktet är som vanligt inställt på utomhussäsongen. Filiph brukar inte satsa så mycket på hallsäsongen. Han har i varje fall ett par fjärdeplaceringar från tidigare. Om det inte blir några nya bakslag i form av skador fortsätter träningen för att bygga upp formen för sommarens drabbningar. (Tom Johansson)