cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna april 2022

Bra stämning på träningslägret i Monte Gordo

Skrivet av Tom Johansson 12.04.2022

monteG

 Erik Back, Filiph och Juho Pirskanen har haft goda träningsförhållanden i Portugal. (Foto: Benjamin Stendahl)

 

Filiph tycker att han återhämtat sig rätt bra efter coronan. Han har avverkat sin första träningsvecka på lägret i Monte Gordo. Det är en bekant miljö, han har varit på många SFI-läger här. Bekanta är också träningskamraterna, halva finalfältet i fjolårets Kalevaspel ingår i gruppen. Med är Erik Back, Juho Pirskanen och Benjamin Stendahl. Filiph är glad över att ha ett sporrande gäng runt sig. Idrottarna har även tillgång till egen massör.

De första dagarna tog han det lite lugnare för att komma i gång. I fredags var det lite hårdare träningar med bland annat 3x300 meter i stegrande tempo, under 40 sekunder. I dag, tisdag ingick 2x450 meter på cirka en minut per drag i programmet.

Mot bakgrunden av vadproblem och coronasmitta under träningssäsongen hittills är Filiph nöjd med känslan i löpningen.

Vädret har varit bra. De två sista dagarna har visserligen varit lite kyligare, men förstås betydligt närmare sommarväder än i det snötyngda Karleby. I morgon och övermorgon lovar prognosen cirka 23 grader i Monte Gordo.

Filiph är tillbaka i hemsoporna på måndag annandag påsk. Vi hoppas att våren kommer på allvar så småningom också i Finland. Då vidtar en period med hård träning för att kunna inleda tävlingssäsongen med god form i slutet av maj. (Tom Johansson)


Till söderns sol efter corona och vadproblem

Skrivet av Tom Johansson 03.04.2022

bloggapril

Kappsäcken packas inför Portugalresan. 


Filiph återupptar träningen på allvar först nu. Han ska vara två veckor i Monte Gordo. Det har varit lite motigt hittills i år. Efter att han repat sig från vadproblemet hann han komma i gång med träningen. Men efter en tid fick han coronasmittan. Det innebar en vecka med total vila från träningen och nästan två veckor med lättare träning. Nu känns det i varje fall bra och Filiph ser fram emot träningslägret i Portugal.

Hallsäsongen stod han nästan helt över efter att träningen lidit av den lindriga muskelbristningen som han fick i slutet av november. Hans enda tävling var 400 meter i hall-FM som han tog som en genomkörare. Tiden 50,26 ska bedömas mot bakgrunden att vadmuskeln inte hade tillåtit några fullödiga drag. Efter FM kändes det bra, tills coronan smög sig på med snuva, halsont och en besvärande rethosta.

Från Portugal återvänder han efter påskhelgen. Tävlingssäsongen ska enligt planerna starta i slutet vad maj. Målet är förstås att höja den egna nivån, att etablera sig som en löpare som för det mesta underskrider 48 sekunder på 400 meter. Det gäller att utveckla alla delar. Träningsupplägget är ungefär det samma som under de senaste åren.

Vi återkommer med en mellanrapport hur lägret i Portugal förlöper. (Tom Johansson)