cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna december 2022

Grundträningen har förlöpt bra

Skrivet av Tom Johansson 04.12.2022

bloggbildGrundträningsperioden övergår så småningom till tävlingsförberedande träning med mera effekt.

 

Filiph inleder snart sin tävlingsförberedande träning. Tanken är att han ska tävla under hallsäsongen. I fjol blev det i praktiken ingen hallsäsong för honom eftersom skadorna förstörde uppladdningen.

I höst har han varit skadefri och kroppen svarar bra mot träningen. Han genomförde ett nivåtest i samband med SFI-lägret för en tid sedan. Laktatnivån var då lite över vad han brukar ha, men träningen har ändå känts helt bra. Ifall inget oförutsett sker ska Filiph tävla i slutet av januari.

Nu inleder han en period med mindre mängd och mera effekt, högre fart i dragen. Målet är att komma i tävlingsform till hall-FM. 400 meter är fortfarande huvudsträckan även om det skedde en förbättring på 200 meter i somras. Senaste säsong blev som bekant stympad på grund av upprepade problem med vadmuskeln. Han hoppas innerligt att han nu får en hel träningsvinter. Målet är att bättra på sina personliga rekord alla sina tävlingssträckor, 10,91 på 100, 21,58 på 200 och 47,59 på 400 meter. Även om en hallsäsong är inplanerade är det förstå utomhussäsongen som gäller.

Filiph har återupptagit studierna och även vikarierat som lärare i höst några timmar i veckan. Han är nöjd med det arrangemanget som gett tid också för träningen. Träningen har för det mesta varit förlagd till Vasa och Botniahallen. Han ska enligt planerna träna i hemlandet hela vintern. Träningsförhållande är bra i Botniahallen och Filiph väljer att stå över utlandslägret som han annars brukar ha. (Tom Johansson)