cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna januari 2023

Nytt blogginlägg

Skrivet av Tom Johansson 22.01.2023

fille blogg

Filiph tillbringar hela träningssäsongen i hemlandet som erbjuder också snö och mörker.

Filiph hade smått planerat att inleda sin hallsäsong med Botnia Junior Games i slutet av januari. Nu är han lite osäker på formen och flyttar fram premiären till någon gång in i februari. Även om träningen kunnat genomföras rätt bra tycker han att tävlingsformen inte infunnit sig.

Lite problem har han haft under grundträningen. Lite före jul fick han Corona som visserligen var en beskedlig variant. Han har även haft känningar av kramp i vaden, vilket bidragit till att han tvingats iaktta en viss försiktighet.

Han tycker att det nu i varje fall hela tiden går mot det bättre. I början av månaden var han på SFI-läger i Kuortane och genomförde tunga träningspass. Även om testresultaten inte var de bästa gav lägret en del positiva besked.

Ifall träningen förlöper planenligt ska Filiph delta i hall-FM som avgörs i Helsingfors 18–19 februari. Dt är 400 meter som gäller även i år. I någon annan lämplig tävling kan det bli ett 200-meterslopp.

Filiph har inte några stora förväntningar på hallsäsongen, men tycker ändå att det är viktigt att testa formen även i hårdare sällskap.

Siktet är i varje fall ställt på sommaren. En dröm är att komma med i lag-EM. Finland kommer sannolikt även att försöka få en tillräckligt bra stafettid på 4x400 meter med tanke på EM i Rom år 2024.

Som även tidigare nämnts tränar Filiph i Finland hela vintern. Han har inte prickat in något utlandsläger i år. (Tom Johansson)