cropped tom header

Visa alla inlägg skrivna april 2023

Känslan under träningen allt bättre

Skrivet av Tom Johansson 29.04.2023

Filles blogg

Snart öppnas portarna till utomhussäsongen.

Filiph är inne i sin tävlingsförberedande period. Han har en bra och skadefri träningsperiod bakom sig. Känslan är nu bättre än på länge. I fredags ingick 3x200 meter och 4x150 meter med sex minuters vila i träningsprogrammet. 200-meters dragen var på cirka 25 sekunder och 150-meters dragen under 18 sekunder. Filiph tyckte det kändes lättare än förr.

För en vecka sedan hade han test med lite blandat resultat. Nivåtestet var sämre än det många gånger tidigare varit. Laktatnivån steg redan på de långsammare dragen. Vad detta beror på är oklart, men antyder att han inte var riktigt fräsch. Tröttheten då kan ha berott på att han hade tung träning bakom sig och dessutom en lite intensivare studieperiod plus jobbtimmar.

Snabbhetstestet på 20 meter med flygande start klarade han på 1,98 följande dag. Det är hyfsat bra även om han någon gång tidigare nog haft en aning bättre tid. På 150 meter klockades han för 16,3 efter lite strul i starten.

Testresultaten är som sagt inte hans bästa, men fredagens träning ger honom gott hopp.

Om Filiph håller sig frisk och skadefri inleds tävlingssäsongen den 31 maj i Åbo. Han siktar på att löpa 400 meter i Tilastopajacup i Idrottsparken. Egentligen skulle han vilja ha ett 100- eller 200-meterslopp före, men det är inte lätt att hitta något lämpligt i närregionen. Veckan efter Tilastopajacup hoppas han att Motonet GP i Jyväskylä står på programmet. Också här är det 400 meter som gäller.

Banvarvet verkar för övrigt ha fått en högre status i tävlingskalendern i takt med att nivån i landet stigit. I juni ordnas många intressanta 400-meterslopp. (Tom Johansson)